10m, stojeći

Gadjati stojecim stavom na 10m sa uvecanjem od 24 puta je kao naucna fantastika. Previse tesko. Svaka cast na grupama.

Ajde i ja da se pohvalim i obrukam. Otkako sam postao ponosni vlasnik švabice 10 godina mlađe od mene - Gertrude FWB 601 počeo sam opet da gađam iz stava (ako se to može nazvati stavom i gađanjem)
Ako mi bude sve u crnom na meti ja sam zadovoljan, u većini slučajeva to bude tako ali nema govora o nekom grupisanju, obično bude raštrkano.
Nisam se još navikao na težinu puške, koja je skoro 6kg, i sistem natezanja poluge iz stava pa mi je malo zamorno, otuda mi najbolje grupe bude u 1,2,3 ciklusu a posle umor učini svoje.
Danas sam uspeo da ispucam svoju najbolju grupu Slika 1.
2 i 3 su ipak češći predstavnici mog stila.
Obično kad uspem da grupišem 2-3 dijabole ostale odu negde 1-2cm dalje.

Još sam jednu stvar primetio, kad gađam it stava metalni spiner od 4cm isto na 10-11m na njemu imam mnogo bolje grupe, nikad da ne promašim.
Iako se on nalazi nekih 30cm iznad zemlje i dok spuštam cev svaki put opalim i pogodim i to obično u centralni deo.
Moraću da probam istu tehniku i sa metama.

Samo napred druze sekretaru, nije ovo za bacanje. ;) To sto pogadjas spiner svaki put je mozda zato sto je on 40mm a crni krug 30mm. A postoji i psihicki momenat kad se gadjaju krugovi. Takodje znaci i sto je na 30cm od zemlje, vise nagnes pusku ka dole, tezina prevagne na cev pa si malo stabilniji. Meta se postavlja na 1.4m visine do centra mete.
Samo cepaj, lepo ti krenulo.

@Kircan moramo ti i ja jedno grandiozno finale. Borba titana. Ko prvi utera 5 dijabola u crno je pobednik i dobija diskus herniju :lol:
IMG_20210508_203607_copy_2736x2052.jpg

Gospodo Proko & Glale, hvala na podršci - staraću se.
Ja znam da nisam talenat za ovo ali verujem da mogu možda malo bolje ili barem da budem konzistentniji.
Goxy- jedva čekam da ti i ja ukrtimo koplja (ne u gay fazonu).
Ti i ja smo poslednja dva brodolomca a ima mesta samo za jednog na čamcu.
Biće to okršaj o kome će se pričati, epska poezija će nas opevati, ljudi će nam se smejati...

Evo i mog izvestaja sa treninga veceras.
Ovde se vidi koliko koncentracija znaci.
Za vreme pucanja prve serije, pola sam pucao, pola klincu stelovao pusku. I ovo sam upucao...
279a7bab8ca95e369ab4d97c69b1c5a1.jpg

A u drugoj se klinac ustelovao a i ja se skoncentrisao u krug i iz momenta se videla razlika..
13f765e1bd2bce8b4e86ea1bf8b1e642.jpg

@kircan i @goxy mozete vi gospodo mnogo vise, nego niste svesni koliko mozete. Samo dok upoznate cari pucanja na 10m sa tim vasim divnim nemackim gospodjama...

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

E moj gosn Proko, ja da mogu kao ti dekocentrisan ja bih bio sebi kralj.
Svaka čast i za prvu i za drugu seriju.

:D @Kircan i @Goxy , placam kartu u prvom redu za borbu titana i ukrstanje kopalja(ne onih gay) :lol:
@Proka,svaka cast,iz dana u dan popravljas rezultat

@Proka skoro sam prokomentarisao među prijateljima da bih voleo kao strelac da dostignem(ispratim) barem 60% mogućnosti puške. A jedan od njih mi je odgovorio,, mnogo je kume".
A tvoje dekoncentrisano-koncentrisane mete su za moje pojmove fenomenalne.

Predlažem da organizujemo challenge AirgunsSerbia vs Proka - svako da priloži po jednu metu na 10m, da izaberemo 4 najače i izađemo Proki na megdan.

Ih bre, narode, ovo na veliko izadje. :D Nije ovo nista spektakularno, s' obzirom da vec godinu i po treniram po dva-tri puta nedeljno. Da se malo ozbiljnije prihvatite ove zanimacije, prestigli bi me vrlo brzo.
Ako nekad, nekom magijom uspem da bijem dve serije po 190+, e to ce biti dostignuce. :cool: Al i ne štrecam se, i ovo je za ja super. Od koga je, dobro je.

Pa šta dzabe da se sad ku..čim nešto, kad ima gomila klinaca od 16-17 godina koji će me oderu ko vola, a o odraslim "ful size" strelcima da i ne govorim. Dok ovako ide, ja sam zadovoljan, od jednog amatera, dosta. :D

Moj prilog za challenge AGS vs Proka.
Od jedanaest pokusaja dve serije su bile OK.

Najbolja:

IMG_09052021_135651_(800_x_800_pixel).jpg

Ostalo smešno:

IMG_09052021_135524_(1200_x_650_pixel).jpg

IMG_09052021_135605_(800_x_800_pixel).jpg

Users who are viewing this thread

Back