Airguns Srbija Benchrest 8.6.2025

Definicija savrsenog dana, od ljudi, opreme, znanja i iskustva pa opet sve preko organizacije i profesionalizma u jednoj prijateljskoj atmosferi.

Do sledeceg vidjanja sto pre uz veliku zahvalnost svim organizatorima i prijateljima.

Zaboravih juče od toplotnog udara i napumpanog adrenalina da pomenem mete i pregledanje.
Pregledanje je vršilo nekoliko ljudi koji su zajkednički gledali mete i u slučajevima kada je bilo teško i uz gauge oceniti koja je ocena, se fotografisala i meta gledalo uvećano. Verujem da niko nije zakinut, jer su kolege dale svoj maksimum. Mete su bile anonimne, samo sa brojem strelca i klupe a rešenje za to smo imalo samo kolega @Joca i ja. Tek pošto su mete bile izbodovane smo upisivali imena strelaca na vrh zarad lakšeg rangiranja.
Evo i par slika kako je to izgledalo.
Na kraju smo svim učesnicima podelili mete. Ko ima slovo "P" upisano u kvadratiću za ocenu pojedinačne mete to znači da je meta proveravana sa gauge-om iliti gurkom kako ga popularno i pomalo perverzno zovu.

Attachments

• ocenjivanjew.jpg
    ocenjivanjew.jpg
    166.5 KB · Views: 47
  • ocenjivanje 2.jpg
    ocenjivanje 2.jpg
    222.3 KB · Views: 52
Posle dužeg vremena,BR turnir..drago mi je da sam uspeo doći,videti drage prijatelje,upoznati nove.Kako je naš Joca pisao,organizaciono sjajno odrađeno.Rezultati odlični uprkos nepredvidivom vetru, ljudi su ti koji čine ovakve događaje fantastičnim.Zahvaljujem se svima a posebno mom drugaru Mossiju koji me je vratio u pucanje

Još malo zanimljivih slika koje mogu donekle dočarati atmosferu na takmičenju:

_MG_1796.jpg
_MG_1797.jpg

Na gornjim slikama se vidi kako je izgledala organizacija turnira - u delu ograđenom žicom je stajala oprema (puške, boce) i nije bilo dozvoljeno isprobavanje, upucavanje ili razgledanje opreme. U prednjem delu su bili takmičari koji su čekali svoj red za izlazak na liniju.
U zadnjem delu dvorišta bio je mali kafe sa stolovima za odmor.

_MG_1838.jpg

Linija za gađanje je bila u lepoj senci, tako da takmičari nisu imali problem sa jakim suncem.

_MG_1819.jpg
_MG_1847.jpg
_MG_1992.jpg
_MG_1909.jpg
_MG_1910.jpg

Dok su strelci gađali na liniji, naša sudijska ekipa je vredno bodovala mete, sabirala poene, računala...

_MG_1889.jpg

Na liniji za gađanje su smeli biti samo strelci koji gađaju u toj turi i sudija.

_MG_1994.jpg

Sve u svemu, izuzetno smo zadovoljni kako je turnir protekao. Najvažnija je bila sjajna atmosfera u kojoj je vladalo drugarstvo i kolegijalnost. Svi su bili raspoloženi i puni elana. Bezbednost je bila na visini, ni jedan problem nismo imali, što je najvažnije.
Sve ovo nam je dalo elan i motiv da nastavimo u ovom pravcu i da uskoro najavimo još lepih turnira. U tom smislu, preliminarno najavljujemo FT turnir koji ćemo uskoro organizovati, ali o tome ćemo dati više informacija na vreme. Stay tuned. :)

Users who are viewing this thread

Back