Anschutz 335

Druže desetaru, svaka čast na prinovi, da te dugo i lepo sluzi.
Aj koju reč i na temu cena 335,generalno se sa svima slazem, ali po mom iskustvu, a bogu hvala ono je poveće 335 nema zamenu iz prostog razloga jer je pravljena da traje. Ta robusnost i izdržljivost su ne prevaziđene za puške tog tipa, pa uzmite Slaviu koja je jedino mogla donekle da se bori sa Anschutzom, pa ćete videti ogromnu razliku u kvalitetu masivnosti, kvalitetu okidanja itd. Cene su relativna stvar, 335 nema puno na tržištu, a ono sto je kod mene uticalo na formiranje cene su par stvari, sve su puške servisirane, kompletne, redovno odrzavane i ako su klubske iz njih nije puno pucano, jer se moj klub ne bavi tim programom, i plus dobijate mogućnost da probate, izaberete pušku uz koju dobijete i tehnički list sta je i kada rađeno! Pritom, ja svaku pušku lično testiram i merim brzinu tako da ne može da se desi da neko dobije loš primerak, e to utiče na cenu! I bitna stvar kod mene puška ne moze da se kupi nikako drugačije sem lično i obavezna je proba,ko razume shvatiće da mi nije cilj da uvalim nikome, ali to i košta. Takođe, ja recimo delove ne prodajem, jer hoću da imam zalihu da mogu ljudima kojima sam prodao pušku uvek da uradim servis, ako je potrebno. Ko hoće Anschutz ima i jeftinija varijanta 330 koja je takođe dobra puška.

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka
Da li ucajno imate u ponudi bar jednu 335? Treba mi za takmicenje i trening insce ne hodam pucam iz invalidskih kolica. Pa bih da kupim sebi pusku da imam svoju. Hvala na odgovoru.

Послато са 23090RA98G помоћу Тапатока

*Imam problem sa vazdušnom puškom.
Prvo,naopako sam ubacila dijabolu u silikonsko ležište.
Pa sad ne znam kako da je ispalim.
Ona je verovatno u cevi.
Drugo,oroz (okidač)ne može da se povuče,stoji negde na sredini (a ne napped ili nazad).Sumnjam da je puška zakočena sa spoljašnje strane,jer unutrašnju kočnicu nema.
Tu gde se okidač povlači.
Postoje dva šrafa i sigurno može da se zaustavi ispaljivanje.
Treće,vrlo je moguće da je puška pokvarena.
Šta da radim?
Kako da ispalim dijabolu koja mi je ostala u cevi?
Ja sam nova.
Pozdrav svima!

*Hajde neka neko meni pomogne oko puške Ansüch 335.
Prvo,dijabolu sam pogrešno okrenula u cevi.
I sad mi je propala negde,pojma nemam gde.
A da ispucam na prazno ne mogu,jer obarač stoji na sredini.
Kočnicu ovaj model nema.
Jedino šraf iza obarača.
Možda je puška i pokvarena.
Šta da radim?
Kako da je pokrenem?

Okidac se nece pokvariti ubacivanjem dijabole naopacke u cev.
Kad je puska poslednji put normalno funkcionisala ?

Dijabola moze da se izgura ubacivanjem odgovarajuce tanke cevcice, zice ili bambus drvceta za raznjice sa suprotne strane cevi. Samo pazljivo da se ne izgrebe unutrasnjost cevi ili jos gore zaglavi unutra.

Cija je puska I dali vlasnik zna sta se desilo?

Okidac se nece pokvariti od stavljanja dijabole naopacke u njeno leziste, ali, ako je (a cini mi se da jeste) doslo do "presovanja" dijabole (koja nije bila usla do kraja u leziste pa je preobracena u olovnu palacinku), mogla je da krene unazad i da upadne negde gde joj nije mesto.

@npivnicki:
-Srafovi koje pominjes su namenjeni regulaciji "hoda" obaraca
-Za pocetak, pogledaj kakvo je stanje sa cevkom - da li je dijabola tamo (nategni mehanizam - ako je uopste moguce - i okreni cev prema svetlu) pa javi.
-Administrator ovog foruma je "wooyadeen", ovlasceni serviser oruzja, koji ce sigurno otkloniti kvar - nemoj da se sekiras.

Dijabola moze da se izgura ubacivanjem odgovarajuce tanke cevcice, zice ili bambus drvceta za raznjice sa suprotne strane cevi. Samo pazljivo da se ne izgrebe unutrasnjost cevi ili jos gore zaglavi unutra.

*Puška je bratova.

Cija je puska I dali vlasnik zna sta se desir

*Puška je bratova.
Uzela sam je ja,da ispucam nekoliko metaka, jer sam bila nervozna.Ali i kada sam postavila diabolu pravilno,okidač nisam mogla da povučem,prosto stoji u mestu.
Ne znam šta da radim.
Poslednji put sam pucala iz nje kada sam imala šest godina.

Uzela sam je ja,da ispucam nekoliko metaka, jer sam bila nervozna.Ali i kada sam postavila diabolu pravilno,okidač nisam mogla da povučem,prosto stoji u mestu.
Ne znam šta da radim.
Poslednji put sam pucala iz nje kada sam imala šest godina.

Da li brat zna šta se desilo? Mislim da je najbolje prvo obavestiti vlasnika.

@npivnicki

Vazdusna puska zna da bude opasan sklop u rukama neiskusnih, pocetnika i nepazljivih.
Zaglavljena dijabola i blokiran okidac su nista u poredjenu sa povredom koju VP moze da napravi, pa bih te zamolio da nista ne cackas i pokusavas sama da opravis, da ne bude posle Kuku Lele.

335 van kundaka moze lako da ispusti pinove koji drze okidac, u kom slucaju svako povlacenje okidace ce da rezultira gomilom reservnih delova ispaljenim ogromnom energijom iz sanduka, u pravcu drzitelja. To nije puska za neiskusne.

Iskusni vlasnik bi trebao da zna kako i sta, pa ce da preduzme najbolje korake cim ga obavestis da si se malo zaigrala.

Last edited:
Možda puška nije dobro zaklopljena, tada neki modeli imaju automatsku blokadu okidača, samin tim ne možete pucati ako puška nije pravilno tj do kraja zatvorena. A možda je i taj deo u kvaru, a možda i nešto treće..

Probajte da prelomite pušku, do kraja. Zatim je vratite u položaj za pucanje. Obratite pažnju da li je cev sad poravnata kako treba i da li je lepo škljocnula.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Dok probate, držite pušku uperenu ka nekom zidu tj na bezbednu stranu. Dok se opravlja puška nastaju najčešće povrede.. 🫤

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Ajmo ovako.
Prvo. Devojčice/devojko, sasvim je ljudski , prvo se predstaviti u sekciji za isto, ukoliko se očekuje da neko nešto pomogne, onda je to razuman sled dogadjaja (lepo je na to kolega Kircan ukazao)
Drugo, a i osnovno, ništa ne pokušavaj ti da "popraviš", " središ", ili bilo šta drugo, obavesti vlasnika. Koliko god da ti je to teško i da se možda plašiš, veruj da može mnogo gore od toga biti, ako nastaviš sama (lepo to objasnio kolega Voja).
Eto, ovo ti je prijateljski savet svih nas

Slično kao i sa FWB 300, tako sam isto iznenada i bez najave, došao u posed jedne od ovih Anschutz lepotica.
Na prvi pogled je vidljiva neverovatna nemačka preciznost i kvalitet izrade. Sve na ovoj puški je neverovatno kvalitetno, uklopljeno u mikron, utegnuto i prosto odiše kvalitetom.
Naravno, puška koja je stigla do mene ima tragove korišćenja, ali je i dalje savršena mehanički, što je meni bilo najvažnije, dok ću se estetikom baviti polako i popravljati sitna oštećenja nastala tokom decenija upotrebe.
Svi koji imaju iskustva sa ovom puškom mogu ih ovde deliti i dalje.

IMG_20250907_180711.jpg
IMG_20250907_180747.jpg
IMG_20250907_180804.jpg
IMG_20250907_180824.jpg

Imao sam i ja rezervu zbog nesimetrične obrazine, ali sam se uverio da razlika nije drastična. Desnorukima jeste nešto udobnije ležište za obraz, ali na sreću i nama levorukima je dovoljno udoban, jer nema onog dodatnog zakrivljenja sa kojim bi bilo nemoguće pucati. Ovako, kundak je za nas levoruke kao klasični ambi kundak.

Users who are viewing this thread

Back