Artemis M16 5.5mm

@Nightshadow:
Lepo za videti, svaka čast kolega, zaista svaka čast.
👏👏👏😊

Ledeni said:
Kolega Nightshadow, odlični su ovo rezultati, a biće sve bolji. Drago mi je što nas je sve više i nadam se da će doći dan kad ćemo načisto da prej... ove naše kolege što puckaju na par meteri :lol: .

:D :D :D

Hvala @Glock17 nisam vest toliko sa kamerom da prikazem sve rezultate na snimku ali sam se potrudio da ovako lep dan provedem troseci olovo i slikajuci rezultate ;)

@night shadow ovo je odlično, a sada kada imas uslove da pucas 200+ metara kad god poželiš da gadjas, ima da bude vrhunskih rezultata.
Svi ovi rezultati su plod umeća jednog našeg kolege koji svojim veštinom, ljubavi prema ovom sportu tjunira oružije kao za sebe. Ja sam danas imao čast da upoznam Skorpia koji mi je prethodnih dana modifikovao odličnu pusku da postane savršena. Šta je tačno radjeno molio bih Sinišu da napiše, ipak umetnik na remek delo treba da stavi potpis.
Puskom sam prezadovoljan, imam više korisnih hitaca, a preciznost je osetno bolja iako je bio bas vetrovit dan, mogu samo da zamislim kakve bi grupe bile da je bilo bez vetra. Ja i dalje teram svoju priču da pucam sa stativa uz neke danas nesrećno odradjena rešenja sa postoljem, pa i tu vidim mesta za napredak.
E sad najveće iznenađenje je Arti priredio ispucavsi 3 vrste slug municije sa vrlo dobrim i dobrim grupama na 50m uz bas jak vetar. JSB slug koji generalno ne mirise 99% pušaka se pokazao vrlo dobro. Definitivno zavređuje da kupim kutiju i da bolje istestiram, iako sam mnogo vise ljubitelj dijabola.
Još jednom da se zahvalim Sinisi na divno provedenom danu, gostoprimstvu i lepom druženju, uz nadu da ćemo uskoro ponoviti sve ovo.
@Ledeni moram malo neizvesnosti da unesem... Ti si bar majstor režije, kao Bunjuel 😁

Samo da vreme dozvoli i da obaveze omanje bice prilika za druzenje @Bereta i da oprobamo nase artemise ( udruzimo svu bracu) na tih 200+ metara :)

Pa tvoj je stariji brat... Mi mladji moramo da slušamo i da nosimo cevi i oprugu čekića i u wc... Kazu da stariji brat voli sa tim delovima da se igra 🤣

E to mladji moraju da slusaju starije a i da doniraju po neki deo za bolji rad starijih puskica, nesto mi se posebno svidela ta tvoja cev i opruga cinimi se da bi pasovala kod mene kao salivena 😂😂😂

Hvala kolegi Bereti na lepim recima i lepom druzenju .
Zadovoljstvo je raditi na ovoj po meni odlicnoj pusci .
Na pusci je radjen kompletan tuning osim tuninga okidaca koji je kolega Bereta vec vrhunski doterao .
Znaci put vazduha je malo otvoren pin koji gura dijabolu je stanjen i ispoliran , kompletan mehanizam za repetiranje je ispoliran , kruna cevi je doterana u smislu tacnosti i preciznosti obrade , leziste dijabole je blago ispolirano , regulator je spusten na 110 bara .
Puska sada ima od 230 do 110 bara nesto preko 50 korisnih pucanja sa dijabolom jsb heavy pri brzini od 262 m.s. , u preciznost iste se uverio i kolega Bereta .
Jedna stvar me je zaista zaprepastila , njegova cev bas , bas voli slagove , sa hn od 23 i 25 grejna na 50 metara pravi grupe od 15 mm a sa nokautom malo preko 25 mm , zaista neverovatno . 5 komada po grupi

Attachments

• IMG_20210207_141049_resize_89.jpg
    IMG_20210207_141049_resize_89.jpg
    852.3 KB · Views: 1,259
  • IMG_20210207_141045_resize_66.jpg
    IMG_20210207_141045_resize_66.jpg
    845.9 KB · Views: 1,259
Dodao bih samo da je bilo i vetra, koji možda i ne utiče mnogo na slag na 50m, ali obzirom da su im V0 bile od 217 do 225ms u zavisnosti od od težine, mozda je malo i uticao.
Pucanje je bilo brzo, bez koncetracije i te veće grupe su moje, sa stativa.... Tako da mislim da moze to i bolje. Obećava Arti dugo i lepo druženje :)

Konacno upoznasmo i tog artemisa koji ima slug cev samo sto kolega Bereta to vesto krio od nas 😊 salu na stranu cestitam svaka cast majstoru koji je radio na pusci i naravno svaka cast vlasniku iste :)

Evo jos jedna m 16ka nakon tuninga , verujem da ce i kolega sa foruma da napise iskustva

Attachments

• IMG_20210225_155958_resize_41.jpg
    IMG_20210225_155958_resize_41.jpg
    940.2 KB · Views: 1,125
  • IMG_20210225_155429_resize_8.jpg
    IMG_20210225_155429_resize_8.jpg
    927.4 KB · Views: 1,123
  • IMG_20210225_155944_resize_41.jpg
    IMG_20210225_155944_resize_41.jpg
    892.9 KB · Views: 1,125
  • IMG_20210225_154730_resize_21.jpg
    IMG_20210225_154730_resize_21.jpg
    1,015.2 KB · Views: 1,125
:D Bogami,rodjo,sve mi se cini da ti pripada titula DR(u najmanju ruku) za Artemisa...i jos po nesto :D

Svaka cast Scorpio. Izgleda ljudi moji da ovaj Artemis generalno nudi mnoogo muzike za taj novac... samo me kopka da li je bolji onaj Kral Arms za malo vise love... Jel imao neko dodira sa tim cevkama? Moze li se otprilike znati koliko kosta da se jedan Artemis tjunira od A do S? Moze i privatna poruka, hvala najlepse.

Ja licno kral ne bih nikada kupio , mada sam nekada imao nameru , ono sto ja videh od krala daleko je od onoga sto nudi artemis .
Ipak mozda u sledecem uvozu bude kralova za manje para pa ce biti ( na neki nacin ) smisla kupiti i zameniti cev ( nije jeftino ) za neku kvalitetniju i ubaciti regulator ( opet nije jeftino ) i uz dodatni trosak od 300tinjak eura na cenu samog krala naravno ako su svi ostali delovi donekle kvalitetni mozda se moze dobiti pristojna puca .Kral je neregulisana puska u prodavnici ...
Sve napisano je moje vidjenje i moje iskustvo , bez namere da bilo.koga uvredim ...

skorpio said:
Ja licno kral ne bih nikada kupio , mada sam nekada imao nameru , ono sto ja videh od krala daleko je od onoga sto nudi artemis .
Ipak mozda u sledecem uvozu bude kralova za manje para pa ce biti ( na neki nacin ) smisla kupiti i zameniti cev ( nije jeftino ) za neku kvalitetniju i ubaciti regulator ( opet nije jeftino ) i uz dodatni trosak od 300tinjak eura na cenu samog krala naravno ako su svi ostali delovi donekle kvalitetni mozda se moze dobiti pristojna puca .Kral je neregulisana puska u prodavnici ...
Sve napisano je moje vidjenje i moje iskustvo , bez namere da bilo.koga uvredim ...
tacno je ovo za krala,videcemo u mom slucaju kad dodje regulator sta moze ta puca,ja se nadam da ce sve doci na svoje al opet to su nagadjanja smoje strane

Jedno neiskusno pitanje. Zasto svaka puska Artemis iz prodavnice ide prvo na tining pa
onda na streliste? ( regulisana sa vrhunskom cevi i nenormalnom preciznoscu) malo je reci bolja od vecine FX pusaka po hvaljenju?

Users who are viewing this thread

Back