Artemis pcp

Kolega Albagreka , svakako je dobro sto si izneo svoje iskustvo , treba navesti i sve lose strane svakog brenda , ovo je vec treci slucaj da znam za tako nesto a vezano za navedenu pusku od ta 3 slucaja 1 sam licno utvrdio ...

chaba said:
Pozdravljam sve kolege, drugove i sekretare m.z.!

Uf.. Reših - potpuno neracionalno - da se oprobam u beztrzajnom, rekreativnom gađanju. (Rekreativno - uglavnom stav 10-20m, astal oko 40m, opušteno) Pošto pcp nit pošteno video nit mirisao, logično bi bilo da pazarim Stormridera i pumpu, pa da probamo kako to ide kod odraslih, ali ona igajuća cev kod pomenute puškice, nekako kvari utisak.
Sledeći stepen, čitajući forum, nameće se Artemisov program sledećim redosledom:

1, M22 - ima na stanju, najmanje skup, - možda ako baš zažmurim pretekne i za kompresor
2. M16 - po cenjenim članovima, tehnički bolja od predhodne, ali nemam (zasad) planove za tjuning. Na forumu spomenutih cenjenih radnji, trenutno nema na stanju, dostupno pred kraj godine... (pomoć)
3. P15 - Kompaktan, možda i najtiši, ali kao levak, na osnovu youtube prezentacije, ne mogu proceniti njegovu upotrebljivost (zatvarač-obraz)

Za svaki savet ili komentar u vezi gore pomenutih modela, pa i preporuka za neki drugi, sam zahvalan.

*Kalibar - za pucketanje do nekih 50-ak m 5,5 opravdan?
*offtopic: da li pas/kuca nekih od kolega, plaši zvuka vazdušne puške? Da li su pomenuti modeli imaju pitomiji zvuk od prosečne oprugašice?

Unapred hvala.

Poštovani kolega, šta se tiče Artemisa i mog iskustva sa njim, mogao bi ti pomoći oko P15, ja sam ga posedovao oko godinu dana, veoma precizna puška sa JSB dijabolama (5.5mm) ali isto tako je precizna i sa Sport S dijaboolama šta ih radi Zemun one su 1.06 grama teške.
Neke stvari koje se u startu treba rešiti a to su podešavanje okidača, i izbacivanje čepova iz shrouda. Ja lično sam odštampao na 3D štampaču monokor i stavio ga u shroud, puška popstala tiha, preciznost zadržala.

Radio sam novi kundak, to mi je uradio kolega Dejan sa foruma. Puška je bila top. Iskren da ti budem nisam pokušavao da pojačavam brzinu a to mislim da ti može bolje pojasniti kolega Škorpio.

Ako sam ti štogod pomogao, biće mi drago ;)

Da sto se tice preciznozti secam se grupa kolege Zexa a i znam iz licnog iskustva da je puska veoma precizna , ako dodjes u nedelju u NS mozes probati na licu mesta m 16 , bice ih nekoliko a verujem da ce i neki p 15 da se pojavi a mozda i m22 pa lepo utvrdis sta ti lezi najbolje naravno ako si se odlucio za artemis a sa druge strane bice i drugih brendova pa mozda izvuces zakljucak ...

Poštovane kolege, zaista se nisam nadao ovakvom prijemu. Direktne i konkretne informacije, pa i pomoć od samih doajena ovog foruma.

@Skorpio
Zahvaljuljem se na pozivu, zvuči kao idealna prilika za kibicovanje, ali zbog nekih predhodno dogovorenih obaveza, najverovatnije ću biti primoran propustiti. Bilo bi zgodno probati P15, da li odgovara za levoruke, mislim na položaj zatvarača. Ma kako bilo, hvala veliko.

@ZEX
Naravno da si pomogao! Pored konkretnog saveta, daješ vetar finansijski najnepovoljnijoj opciji :)

Zaboravio sam još jedan detalj da napišem, kada sam imao P15, bio sam u kontaktu još sa četri lika u SRB koji su imali P15, i oni su bili prezadovoljni šta se tiče ispravnosti i preciznosti, naravno da su odradili osnovne strari koje sam naveo u prethodnom postu. Jedan je imao reklamaciju, cruio mu je vazduh iz cilindra ali je bila njegova greška, čovek je priznao svoju grešku. Regulator je orginalni (kineski) perfektan je bio, bez greške. Spread je bio savršen, a preciznost po meni je jača od wildcata iako sam fan wildcata.

Ovo sve šta sam ti napisao to je činjenično stanje, nije mi cilj da te navodim da kupiš P15, ali zašlužuje pažnju.

chaba said:
@Albagreka:
Poštovani kolega,
iskreno mi je žao zbog neprijatnog iskustva vezanog za taj model i zahvaljuljem se na dobronamernom upozorenju za model m22, koji uprkos nekim manama, još nisam otpisao iz nabavne liste, samo nije više na prvom mestu...
Ovako zelen, trgovinu Panim i Voju još ne poznajem, niti imam iskustva sa njima, ali na osnovu informacija sa ovog foruma, najverovatnije ću se upoznati, na obostrano zadovoljstvo.
Verujem da će se slučaj razrešiti u tvoju korist i uživati u našoj interpretaciji bikram-yoge.
Svako dobro!

Kolega,
ja sam sinoc napisao iskljucivo moje iskustvo sa gore pomenutom puskom sto apsolutno ne znaci da ces i ti imati isti problem sa tim modelom Artemisa. Posle servisiranja od strane gdina Vojislava, dobio sam pusku koja na hroniju drzi 273m/s izuzetno stabilno i to sa dijabolom jsb jumbo heavy 1,175g ili 18,13graina. Ako se dobro secam regulator je Voja namestio na 118 ili 120 bara. U prevodu,na 50 m ,na koliko je i upucana,pravi izuzetno dobre grupe. Da ne bi bilo zabune, postavio sam i jedan video klip pre 2 meseca na kome se nije bas najbolje pokazalo moje streljacko iskustvo a razloga je bilo vise.Malo klimav sto,malo vise losa koncetracija itd. sto je i normalno dok se strelac u potpunosti ne upozna sa svojom puskom.
Kupovinom Artemisa neces pogresiti ni malo,da ima decije bolesti,ima, to nije tajna.Ali kada odradis sve sto treba veruj mi, dace ti mnogo zadovoljstva.
Nadam se da sam bar malo uspeo da ti prenesem moja iskustva i takodje se nadam da te nisam odgovorio od namere da pazaris Artemisa sto mi zaista nije ni bio cilj.
Veliki pozdrav.

Kolege,
interesuje me da li je neko isprobao

sa Artemis puskom?
Ako jeste molim za info kako se ponasa puska. Mislim da li lezi Artemisu uopste i ako lezi kakva je preciznost,koja je brzina itd.
Hvala unapred.

Većini Artemisa M16 ne lezi bas najbolje, grupe su loše. Moja cev ih izgleda voli, ali ruku na srce samo jednom sam ih probao kod kolege Skorpia i oboje smo se iznenadili. Kupio sam ih pre neki dan, pa se nadam da cu isprobati sutra i preneti utiske. Tada kada kada smo testirali puska je bila setovana na jsb heavy 1.175gr na 262ms a KO je imao početnu brzinu od 217 ili 220ms ne secam se tačno.

Zanimljivo je kako uopste moze neka cev, da ne vari neki model slaga, kada svaki slag naleze mnogo vecom povrsinom na zljebove, a dijabole samo napred i nazad na suknjici, to su dve tacke... Naravno da tu ima jos milion faktora, i da je korak uvijanja zljebova i polja u cevi takodje previse vazan, ali opet kada zamisljam sve to u svojoj glavi, prosto mi je neverovatno da bilo koja dijabola moze dati precizniju grupu od bilo kog slaga... Jel probao neko metak 22lr da izvadi iz caure i opali iz vazdusare kao slag? :D

Nije to za poredjenje , prosto samo uporedi energiju i uticaj barutnih gasova i zagrevanja cevi i samo ce ti se kazati , vazdusna puska je ipak vazdusna puska ...

Korak je razlicit rekao bih, ove standardne cijevi nemaju odgovarajucu stopu rotacije da bi stabilizovale slug. Takodje je bitna i tezina/duzina sluga.
Sto se tice 22lr zrna, ja sam sa tim eksperimentisao krajem 2014e godine, kad sam dobio kutijicu neispravnih svjetlecih metaka. Medjutim, sta je problem, svako zrno sam morao rucno "otokariti" na izmisljenom tokarskom (alu bisilica) jer je njegova sirina 5.8mm, tako da ne moze uci u 5.52-5.55 cijev... Rezultati su bili tak tak na blizu, na dalje nisam ni probavao. Dosta sporo ih puca Marauder koji je imao mozda 40J snage pa je tesko tu izvuci neke zakljucke.

Drugari, iščitah ja ovu temu i zaključih da je M16 5.5 bolji model od M22 5.5mm. E sada, pošto M16 nema i neće skoro, ja sam veoma nestrpljiv da kupim M22 ( dok je još ima ), da li je ona toliko lošija od M16, može li se tjunirati i doterati kako treba?

Kazi ti prvo za sta tebi treba puska, sta ocekujes od nje, sta zamisljas na kojim daljinama itd...

NikolaLO said:
Drugari, iščitah ja ovu temu i zaključih da je M16 5.5 bolji model od M22 5.5mm. E sada, pošto M16 nema i neće skoro, ja sam veoma nestrpljiv da kupim M22 ( dok je još ima ), da li je ona toliko lošija od M16, može li se tjunirati i doterati kako treba?

NikolaLO said:

Opa bato, pa ti kupuješ dve puške?

NikolaLO said:
To su dve totalno razlicete puske , kompletna koncepcija im se razlikuje i po mom misljenju nisu za poredjenje ...

Glock17 said:
NikolaLO said:

Opa bato, pa ti kupuješ dve puške?

Odustajem od Magnum Springerica, PCP mi je bio sporan zbog punjenja boca, ali sam našao vezu kod vatrogasaca, pa sam rešio PCP definitivno. Diana Stormrider nema regulator, manji je kapacitet boce, pa mi je nešto od Artemisa ostalo kao opcija, kako bih se i finansijski prilagodio.

skorpio said:
NikolaLO said:
To su dve totalno razlicete puske , kompletna koncepcija im se razlikuje i po mom misljenju nisu za poredjenje ...

Nemoj tako bata @skorpio, ipak imaju nešto zajedničko, a to je 5,5 kalibar. :D

skorpio said:
NikolaLO said:
Pa vredi li M22 kupovine, šta misliš?

Users who are viewing this thread

Back