Kolege,
Evo jedne male priče. Nekom će zvučati glupo.
Ako neko ima problema sa regulatorom na PP700, a planira ugradnju Huma regulatora, imam jedan predlog pre nabavke.
Kad otvorite fabrički regulator, na njemu postoji imbus štaf kojim se od spolja podešava radni pritisak, odvijte ga pažljivo. Unutar regulatora nalaze se 10 crnih podloški, poređane na mesingani piston. Podloške su blago savijene, gledano iz profila. Pazljvo sada vadite jednu po jednu podlošku i gledajte kako su poređane kod vas.
Ovako trebaju da budu poređane:
Nisam baš dobro nacrtao ali suština je u ređanju tih podloški. To su "Bellevile washers" (ne znam kako se kod nas zovu).
Zašto ovo pišem :?: Rasturio sam pištolj da proširim TP na 3mm, jer ove nove verzije su za Englesko tržište i imaju rupicu od 1mm. To sam lako uradio pošto je zatvarač od aluminijuma.
Rekoh sebi, ajde da otvorim i taj regulator pritiska da vidim šta je fora, zašto kod nekih ne radi valjano. Ne znajući ništa o njemu, rasturio sam ga, pogledao i vratio, slagajući podloške jednu na drugu.
Sklopio sam pištolj, i od tog momenta 5 puta sam pumpao pištolj i istrošio više od pola kutije dijabola ne bi li naštelovao pištolj onako kako je radio. Katastofa

U garaži piljevina od daske u koju se zaustavljale dijabole. Ceo dan sam izgubio tražeći rešenje.
Na YouTube kod snimaka za ovaj pištolj niko ne ređa podloške kako treba. To me je najviše i kočilo. Onda sam počeo da pretražujem kostrukcije regulatora visokog pritiska i skontam suštinu.
Vratio sam ih kao na šemi gore, silikonskim uljem sam malo podmazao elemente za otvaranje/zatvaranje ventila i to je to.
Brzinu sam podesio na 195m/s. Posle 5 sati mirovanja pištolj je i dalje na istoj brzini, odstupanje +-3 m/s.
Eto, možda će nekome koristiti.