Artemis PP700S-A

Joca said:
Danas sam sticajem okolnosti video još jedan pištolj kojem je pukla ta plastika na mestu spoja kundaka i rukohvata. A čovek mi kaže da je baš vodio računa. Zato obavezno smisli nešto da ojačaš to mesto.

Interesantno. Pod kojim uslovima je njemu pukao rukohvat?
Nije on baš toliko slab. Kod mene se kundak lako otvara, bez nekog zatezanja, a još lakše zatvara. Pukao bi npr.kada bi neko seo na pištolj sa otvorenim kundakom. Iskreno, ne bih voleo da mu se to desi. Bio bih mnogo tužan, kao dete kod koga nije dolazio deda mraz :( Meni on nije dolazio od 7 godine, znači 33 godine ga nema :(
Za dodatno ojačavanje nekim metalom nema mesta, znate da ima prostor po pola milimetra levo i desno, i celom dužinom tu prolazi čekić. Nemam ideju, za sad.

Jednostavno je pukao prilikom oslanjanja na rame. To je drugi slučaj za koji lično znam i video sam, a za treći sam samo čuo. Da li je bilo još slučajeva ne znam.

Pa da , puca od koristenja i nema mogucnosti za trajno resenje , prosto je tako , nije taj sklop bas srecno resenje , zato se kundaci i prodaju posebno a ne u kompletu ...

Kao i sto sam obecao, podesavajuci.

Attachments

• Image-7747.jpg
    Image-7747.jpg
    433.3 KB · Views: 2,802
Pozdrav kolege,
Za sve one koji su kao ja uspeli da blokiraju fabrički regulator a napune cilindar na 200 bari pre nego što se upuste u neku veoma opasnu avanturu mogu na SOPSTVENU ODGOVORNOST da probaju nešto što je meni pomoglo. Elem kroz rupicu za podešavanje reulatora sam ubacio šilo koje sam zakrivio jedno 2,5cm pri vrhu i zatupio sa njim sam pritiskao po sredini žuti deo koji drži one zakrivljene podloške u centru kada ga lepo pritisnete ipustiće odredjenu količinu vadzuha i može da se opali na prazno treblo mi je oko dva sata i veoma modar palac od priskanja da ispraznim cilindar. Namestio sam podloške kao što je kolega Boja.ks preporučio i sasvim solidno funkcioniše.
Pozdrav

"Žuti deo" je zadnji deo klipa regulatora. Ne razumem šta ti znači ono "zablokirao regulator"? Popustio si vijak za štelovanje i regulator ostao zatvoren i nije punio plenum i ventil? Ako je to u pitanju, samo si trebao imbusom mislim 4mm malo zavrnuti kroz tu rupu ispred okidača, šraf za štelovanje pritiska regulatora dok ne čuješ da se plenum puni i pištolj može da opali.

Baš tako previše sam odvio, problem meni ide pod kosinom rupica kojom treba da se šteluje regulator i nemože da se pridje sa ibusom 4 i nema šanse probao sam i pre montiranja video sam da na nekim serijama rupica ide pravo pa može da se pridje regulatoru

archije said:
Baš tako previše sam odvio, problem meni ide pod kosinom rupica kojom treba da se šteluje regulator i nemože da se pridje sa ibusom 4 i nema šanse probao sam i pre montiranja video sam da na nekim serijama rupica ide pravo pa može da se pridje regulatoru

Nema veze, važno je da sada radi. Kakve su ti brzine na 200, 150, 120 i 100 bari?

Imam 30 JSb heavy u rasponu od 195-203m/s stim što posle punjenja opalim par puta na prazno i čekam 20s izmedju dijabola

Kad već nemam neke baš uske grupe sa pištoljem (mnogo bre teško držati pištolj mirno :D ), onda bar mogu da se igram sa šminkom... Neverovatno kolko rukohvat izmeni kompletan pištolj. Imam još nešto u planu, ali o tom potom. :)

pistolj-sredjen-rukohvat-sm.jpg

Treba mi savet upućenijih i iskusnijih... Znamo da ovaj pištolj nema zadnji nišan podesiv po visini, već samo po pravcu. Postoji li neki ozbiljniji zadnji nišan sa podešavanjem visine i pravca koji bih mogao da montiram? Tražio sam po netu, ali nisam pronašao, pa da pitam, možda neko zna?

Ako je lastin rep montaža ovaj bi verovatno pasovao, ali se ne isplati:
https://buinger.com/Walther-Wechselkimme-fuer-LP400-AP20
Možda da gledaš neke jednostavnije za vatreno oružje, uz dovijanje oko montaže:
https://www.stopper.de/schiesssport/optik/visiere/2954/lpa-mikrometervisierung-fuer-s-w-revolver-txt01-07
Međutim tu nema podešavanja širine i dubine proreza (dakle ni optimalne nišanske slike), a pojavio bi se verovatno i problem visine postojećeg prednjeg nišana...

Uh... gledao sam Walther, mnogo mi se dopao, ali je preskup za Artemisa. Za ovaj drugi se isto plašim da ne bude previsoko. Gledao sam i neke Diana, Gamo Truglo... i slične univerzalne zadnje nišane za puške, ali svuda mi se pojavljuje problem montaže, a ne bih nešto budžio. U svakom slučaju, hvala na predlozima. verovatno neće biti ništa od potrage, ali dobro. Ipak previše tražim od tog pištolja. Zato Joco skupljaj pare. Walther, Pardini, Morini, Steyr... čekaju... :)

Users who are viewing this thread

Back