Benchrest takmičenje

u srbiji je bila kotizacija 30 e sad prije mjesec dana sash, ja lično pitao
ali možete je staviti 1 e meni je svejedno

Što se tiče učešća mlađih, zašto ne odobriti? Naravno, uz pratnju staratelja i poštovanje svih mera bezbednog gađanja. A pogotovo što, ako se već ugledamo na svet, tamo takođe postoji "Junior Class, Unlimited Class rules apply, Ages under 18". Možda mlađih od 18 godina neće ni biti, ali nije u redu unapred im ukidati mogućnost da se i oni oprobaju.
Za sva ostala pravila, za nas starije mogu da se složim, ja ću se svakako prilagoditi, kao i svi koji budu učestvovali.
Naravno, mi ovde samo dajemo predloge i sugestije, a organizatori će odlučiti detaljno šta i kako. Meni, a siguran sam i većini ostalih biće najvažnije da vidimo, upoznamo, družimo, pucamo...

kircan said:
@wooyadeen, koji bi pravilnik da radimo ebr ili wrabf?

Ne valja da bilo ko samostalno odlučuje. Trebalo bi da izaberemo neki organizacioni odbor. WRABF je turnir sa pravilima i u našem slučaju realnost, ima i pravilnik i uputstva, i to je priznato internacionalno takmičenje. EBR je sajam prodavaca opreme na kom se održava nekoliko (iz godine u godinu) sve više pucačkih disciplina (manjih turnira). Moj predlog je da pravimo nešto poput EBR-a akcenat bude na onome što se puca u evropi, benchrest 25m i field target. Naravno ne treba zaboraviti ni "ExtremeBR" za koji imamo zainteresovanih.

E sad... glavni problem za održavanje FT takmičenja (za koje sam ja najviše zainteresovan) je skupa oprema, nedostatak materijala i pravih poligona, a ni interesovanje nije preveliko (mislim da imamo 5-6 zainteresovanih). Sa druge strane ni EBR nije u puno boljoj situaciji, oprema nije puno jeftinija od one za FT a interesovanje je samo malo veće (moguće da bi bilo 6-7 prijavljenih). Morate priznati da ne bi bilo previše zanimljivo takmičenje u FT na kome učestvuje samo 4 čoveka (na primer: Sportex, Sebić, BullpupPCP i ja) ili ExtremeBR takmičenje na kome bi učestvovali samo zveki, pani, sandro...

Moje mišljenje je da za prvi put (zbog nepoznanica oko broja učesnika i ko će za šta biti zainteresovan) ne bi bilo pametno da napravimo previše disciplina. Neka to bude probni balon pa da vidimo kako ćemo za dalje. Da napravimo dogovor oko 2-3 discipline koje bi se pucale u startu.

Moj predlog za početak (za prvi put) je:

25m - springer klasa (do 16j)
25m - PCP (do 16j)
50m - bez ograničenja u snazi (4.5, 5.0 i 5.5mm)
70 ili 90m - bez ikakvih ograničenja

kircan said:
Sad mojih par pitanja
1. Hoće li biti neke kategorije za nas sa 7.5J, tj za cz 200t, moju zuzanu halupovu

To je do 12 FPE.

kircan said:
2. Da li je moguće da se ista puška takmiči u više kategorija, time što se menja podešavanje snage_

Ja mislim da je to uobičajena praksa.

kircan said:
3. Da li mogu 2 takmičara da koriste istu pušku? (ako na primer dođe i moj brat pa hoće i on da se oproba)

Tu može da bude problema. Recimo imamo 5 stolova a 4 pucača (ti budeš jedan od njih), da bi tvoj brat pucao sa istom puškom, sve mora biti ponovljeno za njega. Nije neizvodljivo ali nije ni lahko za izvesti...

kircan said:
4. Da li ima veze koji je kalibar ili se gleda samo snaga u J?

Kalibar je stvar izbora, snaga je regulisana pravilima. Recimo za 25m 12fpe, koji god kalibar izabereš (4.5, 5.0 ili 5.5) moraš ostati ispod 12fpe.

zvezdan said:
u srbiji je bila kotizacija 30 e sad prije mjesec dana sash, ja lično pitao
ali možete je staviti 1 e meni je svejedno

Kotizacija na turniru služi da organizator ne bi sam sve plaćao. Njena visina zavisi od troškova, broja prijavljenih i eventualnog učešća sponzora. Ja bih najviše voleo da je nema ali je to teško izvodljivo.

Joca said:
Što se tiče učešća mlađih, zašto ne odobriti?

Nema razloga da ograničavamo učešće mlađima (ne rade to ni ameri na EBR).

wooyadeen said:

25m - PCP (do 16j)

Ajd da i ja predložim štogod, mada ne verujem da će predlog proći - da se gađa bez oslonca pozadi, čisto da se ubaci mala dodatna sportska nota u sve to (ne mora u svim kategorijama).

sportex said:
wooyadeen said:

25m - PCP (do 16j)

Ajd da i ja predložim štogod, mada ne verujem da će predlog proći - da se gađa bez oslonca pozadi, čisto da se ubaci mala dodatna sportska nota u sve to (ne mora u svim kategorijama).

Ja mislim da je super predlog

sportex said:
wooyadeen said:

25m - PCP (do 16j)

Kolega Sportex kao i uvek, samo mudre reči zbori.
To je jedan od mojih predloga i apsolutno se slažem sa tobom kada kažeš, mala sportska nota 👍
Verujem da se nekome neće svideti, ali to je takmičenje čoveka i veštine, a ne stege i gedžeta.
I naravno, u svim kategorijama.
I najbitnije od svega, druženje, a za pobedu, pa pustićemo Zvekija, da ne pravi 🥨🥨🥨 od Impacta, greota za skeletora... ;)

sportex said:

Napravićemo i "hard core" varijantu, 50m, 16j stojeći i sedeći FT stav, al se bojim da će biti (zanemarljivo) malo prijavljenih.

zvezdan said:
vojo brate , sad si neke mrtvosao kad su viđeli koliki je centar na 100 y :D :D :D :D :D

Slažem se ogroman je na 100y i ja sam se iznenadio :)

wooyadeen said:
Napravićemo i "hard core" varijantu, 50m, 16j stojeći i sedeći FT stav, al se bojim da će biti (zanemarljivo) malo prijavljenih.
Kapa dole, uz opasku da nema nijednog valjanog razloga da se snaga tu ograničava na 16j. Neka svako gađa sa onim što ima i sa čime je najprecizniji i to je to. Samim tim ne treba se plašiti da se strelci neće prijavljivati.

EBR SERBIA LOGO 1.jpgEBR SERBIA LOGO.jpg
Malo mi je bilo dosadno, pa reko ajd' da probam da napravim nesto u photoshopu, i evo ja da dam moja dva primera Logo-a za EBR :)

Samo malo :mrgreen:

Inače mislim da nećemo moći da koristimo naziv EBR jer je kao trademark tj. registrovan naziv.Ako grešim neka me ispravi neko.

Users who are viewing this thread

Back