kircan said:
@wooyadeen, koji bi pravilnik da radimo ebr ili wrabf?
Ne valja da bilo ko samostalno odlučuje. Trebalo bi da izaberemo neki organizacioni odbor. WRABF je turnir sa pravilima i u našem slučaju realnost, ima i pravilnik i uputstva, i to je priznato internacionalno takmičenje. EBR je sajam prodavaca opreme na kom se održava nekoliko (iz godine u godinu) sve više pucačkih disciplina (manjih turnira). Moj predlog je da pravimo nešto poput EBR-a akcenat bude na onome što se puca u evropi, benchrest 25m i field target. Naravno ne treba zaboraviti ni "ExtremeBR" za koji imamo zainteresovanih.
E sad... glavni problem za održavanje FT takmičenja (za koje sam ja najviše zainteresovan) je skupa oprema, nedostatak materijala i pravih poligona, a ni interesovanje nije preveliko (mislim da imamo 5-6 zainteresovanih). Sa druge strane ni EBR nije u puno boljoj situaciji, oprema nije puno jeftinija od one za FT a interesovanje je samo malo veće (moguće da bi bilo 6-7 prijavljenih). Morate priznati da ne bi bilo previše zanimljivo takmičenje u FT na kome učestvuje samo 4 čoveka (na primer: Sportex, Sebić, BullpupPCP i ja) ili ExtremeBR takmičenje na kome bi učestvovali samo zveki, pani, sandro...
Moje mišljenje je da za prvi put (zbog nepoznanica oko broja učesnika i ko će za šta biti zainteresovan) ne bi bilo pametno da napravimo previše disciplina. Neka to bude probni balon pa da vidimo kako ćemo za dalje. Da napravimo dogovor oko 2-3 discipline koje bi se pucale u startu.
Moj predlog za početak (za prvi put) je:
25m - springer klasa (do 16j)
25m - PCP (do 16j)
50m - bez ograničenja u snazi (4.5, 5.0 i 5.5mm)
70 ili 90m - bez ikakvih ograničenja
kircan said:
Sad mojih par pitanja
1. Hoće li biti neke kategorije za nas sa 7.5J, tj za cz 200t, moju zuzanu halupovu
To je do 12 FPE.
kircan said:
2. Da li je moguće da se ista puška takmiči u više kategorija, time što se menja podešavanje snage_
Ja mislim da je to uobičajena praksa.
kircan said:
3. Da li mogu 2 takmičara da koriste istu pušku? (ako na primer dođe i moj brat pa hoće i on da se oproba)
Tu može da bude problema. Recimo imamo 5 stolova a 4 pucača (ti budeš jedan od njih), da bi tvoj brat pucao sa istom puškom, sve mora biti ponovljeno za njega. Nije neizvodljivo ali nije ni lahko za izvesti...
kircan said:
4. Da li ima veze koji je kalibar ili se gleda samo snaga u J?
Kalibar je stvar izbora, snaga je regulisana pravilima. Recimo za 25m 12fpe, koji god kalibar izabereš (4.5, 5.0 ili 5.5) moraš ostati ispod 12fpe.
zvezdan said:
u srbiji je bila kotizacija 30 e sad prije mjesec dana sash, ja lično pitao
ali možete je staviti 1 e meni je svejedno
Kotizacija na turniru služi da organizator ne bi sam sve plaćao. Njena visina zavisi od troškova, broja prijavljenih i eventualnog učešća sponzora. Ja bih najviše voleo da je nema ali je to teško izvodljivo.
Joca said:
Što se tiče učešća mlađih, zašto ne odobriti?
Nema razloga da ograničavamo učešće mlađima (ne rade to ni ameri na EBR).