skorpio said:Ne postoji co2 boca sa atestom na 300 bara , sve se atestiraju na oko 170 bara , od tehnickih gasova a lako dostupnih jedino argon se atestira na 300 bara ...
Daj neku fotku , sertifikovan sam za tehnicke gasove a za tako nesto cuo nisam , sve i da boca moze izdrzati taj pritisak vetil je druga prica , pojma nemam ko puni ali taj neko se igra ljudskim zivotima , ja to radio ne bi ...fox said:skorpio said:Ne postoji co2 boca sa atestom na 300 bara , sve se atestiraju na oko 170 bara , od tehnickih gasova a lako dostupnih jedino argon se atestira na 300 bara ...
Ne razumem se u to, ali na boci pise 10 kg CO2 i PH 300 BAR.
Punjena gde i vecina iz bg-a puni. Nisam ni upoznao coveka, ali sam ubedjen da zna to sto treba da zna. A zna i ovaj kod koga ostavimo boce pa cekamo punjenje. Jedino ako je covek nekim cudom,zaboravio pogledati podatke, pa da je preterao i nabio prevelik pritisak, a to bi bio tezak amaterizam. Tesko mi je zamisliti da je to moguce. Ja kao potpuni laik, ne mogu zamisliti da bi ja tako nesto radio bez prethodne provere.
Niko mi ne odgovori, moze li se nabaviti samo crevo za fil?
fox said:ovaj ima (kako sam saznao) aparaturu na kojoj moze podesiti samo punjenje na 300 b a ako treba manje, onda mora otprilike... zato se ovo i desilo. znaci, preterao je i sigurnosni ventil se aktivirao i pustio vazduh.
nasao sam vec drugu bocu,da kupim i sad kapiram da mi trebaju dve, pa ako neko prodaje, javite. samo celicne!