skorpio said:
Kao sto napisah , svako ima svoje potrebe i zahteve
Baš tako. Uostalom, zar ne bismo onda mogli da kažemo da su automobili koji sada koštaju hiljadu, dve ili tri hiljade evra smešni i krševi, te da se zna da dobar auto ne može da košta manje od 30-40 soma evra? Ili, da je život u stanu od 50-60 kvadrata ispod svakog nivoa, te da je jedino nekretnina od minimum 200-250 kvadrata ono pravo? Ili, ići na more i potrošiti 700-1.000 evra za deset dana i spremati jelo sam? Glupost! Samo "ol inkluziv" i minimum 5.000 evra za kratko letovanje!
Ja sam do pre neku godinu živeo od novinaskog posla i ako saberemo i platu i honorare nikad nisam uspevao da skrpim više od 500-600 evra mesečno. Da dam dve ili tri plate za optiku? Uostalom, PCP pušku (i to tursku

) sam kupio tek pošto smo promenili delatnost i počeli da se bavimo poljoprivredom, a novinarstvo mi je postalo samo hobi. Nije stvar samo u tome što svi imamo različite potrebe, zahteve i slično, nego i nismo svi u stanju da za hobi trošimo sume koje je (za neke od nas) bolje utrošiti na pametnije stvari. Apsolutno poštujući rezone onoga ko za vazdušnu pušku i optiku da 3-4 soma evra, imam pravo da zahtevam i poštovanje rezona nas, običnih smrtnika, koji voze automobile koji koštaju manje od toga

.
Zaista se izvinjavam svima zbog ovoga, ali nisam mogao da "odćutim" na ovo, možda zato što nikada ne bih dozvolio sebi da sa visine gledam na ostatak sveta. Recimo, na kolege koje i dalje koriste springerice, jer ne mogu da se skrpe za PCP (čak ni turski), na vlasnioke "bednih" optika koje koštaju čak i manje od navedenih "100-200 evra" itd.
P.S. Ljudi koji pucaju pravi, ozbiljni LR i amaterski ili profesionalno učestvuju na takmičenjima (ne islim na vazdušne puške), koriste optike koje koštaju u ogromnoj većini slučajeva između 1.500 i 2.500 dolara. A pucaju na 1.000, 2.000 i više jardi.