cometa advance lt 6.35mm

Fantasticna prezentacija i mesto za uzivanje, samo rokaj i sve ce se samo kazati posle nekog vremena. Iz prilozenog vidim da najbolje leze Hades dijabole, kao i kod mene. Izgleda da su cevi identicne sa 6 zljebova, a mislim da je i duzina ista. Moja ponuda za HN dijabole i dalje vazi, samo ne znam da li ti treba uopste, posto su ti rezultati sa njima losi, bas kao i kod mene. Ali za te jabuke i zezanje, sto da ne. Posluzice ti sigurno!

Moj savet je da nabavis veci sto za pocetak. Takodje te savetujem da postavis jedan a4 papir i na njemu nacrtas 7-8 krugova. Pucaj po 6-7 komada na 50m u svaki krug i to sve sa Hades dijabolama, da vidimo kako sljaka regulator.

Hvala svima za komentare ! ,,Streliste'' je zasta odlicno , ogradjeno zicom i stubicima , sa dve strane i sumom , sljive , kruske , jabuke , smokve i grozdje vise sa svih strana mada odasvuda uzduz i popreko spartaju mravi , neke bube i insekti , lete osice i ranije pomenuti strsljenovi . Nije da se zalim , al' draze bi mi bilo da taj deo faune ne obitava tu . Fileee , sto se mene tice , mozemo da se menjamo za dijabole . Imam po pakovanje h&n silver point i grizzly koje mojoj cometi adv. nikako nisu po ukusu . Od svake sam potrosio po mozda 15 do 20-ak kom, ne vise . Ako sam dobro skontao u tvom prethodnom postu ti imas barakudu koja kod mene sasvim lepo ,,radi'' za razliku od barakude hunter cije si rezultate upravo video . Definitivno exact king i hades postaju izbor za ubuduce . Prvom sledecom prilikom sigurno cu napraviti test koji si opisao , ali mi reci kako se iz tih rezultata moze sagledati rad regulatora?Manometar regulatora mi je od kupovine puske max.na 120 bara otprilike , mada opseg gde se nalazi (zeleno polje)ide do 200 bara. Puska precizno gadja cak do nekih 50-60 bara min. u regulatoru . Ako mozes , u par reci mi rastumaci kako bi se u radu manifestovalo kad bi pritisak u regulatoru bio npr.190 ili 200bara . Pitanje je verovatno malo imbecilno , al' jbg. jos nisam usao u materiju po ovom pitanju. Hvala !

Kako radi regulator mozes utvrditi time sto ces meriti ceo niz pucnjeva i beleziti brzine na papiru ili na samom uredjaju ako ima memoriju. i onda vidis da li negde "bezi". to na papiru je nesigurno jer moze da bude i do dijabole i do strelca.

Druze ove grupe sa exact-om i dahes-om su ti odlicne, jos ako se uzme u obzir da si "mlad strelac", kako kazes, svaka cast :)
Samo cepaj, vremenom ce biti sve bolje i bolje.

Gospodo,evo mene posle skoro mesec dana na ,,vatrenoj'' liniji.Sa cvrstom odlukom da isprobam i sebe i opremu prvi put na 75m daljine.Da cu moci da gadjam saznajem dva dana ranije sto me je zateklo nespremnog sa vise nego polupraznom bocom od 4l.Naravno,po sistemu bolje ista nego nista pun entuzijazma dolazim na streliste(vocnjak)daleko od grada.Temperatura oko 31,32c+-,suncano sa prolaznim oblacima i povetarcem?!Namestam se na 75m,nagib ka meti je -6st,veliki sto i stolica za razliku od proslog puta kada sam gadjao sa klupe sedeci na loncu.Predamnom Cometa advance lt u 6.35mm,Hawke Vantage 6-24 x 50,jsb exact king 25,39gn i hades 26,54gn.Ove dve vrste dijabola su mi se vec ranije pokazale kao apsolutno najbolje za moju pusku.Puska je fixirana u dve tacke sa dzakcicima.Pritisak na manometru oko 180bara(max. je 230).Puska je upucana na 50m i prvih nekoliko hitaca su probni da vidim koliko dotova na koncanici moram da korigujem.Odmah vidim da ce mi vetar biti problem celo vreme.Cas duva jako,cas slabije,Dijabole setaju levo-desno,gore dole , ali nekako uspevam da ,,provalim'' gde je meta na 75m na koncanici.Trudim se da pucam u pauzama vetra sa promenljivim uspehom.Po slobodnoj proceni oko 15-20% hitaca pogadja u crno na meti,svi ostali setaju kako im je volja.Vetar nastavlja po svome, a ja kapiram da od preciznosti na 75m pod tim okolnostima nema govora.Pravim pauzu nekoliko sati, vetar se malo(malo!) smiruje i prelazim na daljinu 50m. Tri serije po 6 kom.za svaku vrstu dijabola.Treca serija exact king-a je ispaljena sa pritiskom od oko 60 bara sto je rezultovalo rezultatom koji cete videti.Pored razocarenja zbog vetra i odustajanja na 75m,licno sam zadovoljan rezultatima na 50m.Za promil su bolji nego prosli put.Verujem da je za mnoge od vas 50m smesna daljina,al' jbg za mene sa 5-to mesecnim iskustvom u svemu ovome i to je nesto.IMG_20210822_123033.jpgIMG_20210822_123134.jpgIMG_20210822_123202.jpgIMG_20210822_123259.jpgIMG_20210822_123443.jpgIMG_20210822_123513.jpg Jos par slika za kraj:IMG_20210821_182523.jpgIMG_20210821_175955.jpgIMG_20210821_180115.jpgIMG_20210821_175839.jpg

Koliko vidim oz tvojih slika i hades radi jako dobro iz te cevi. Ne ke grupe su ti prva liga a neke bas i ne, sto je skroz nebitno ako ne planiras na EBR u ameriku pa da ti se nemci smeju. Ono sto tebi najvise treba koliko vidim je hronometar da vidis kada su ti brzine ujednacene i onda d apucas u tom rasponu. Koliko vidim dosta ti pobegne po visini, sad to moze da bude i do paralakse, i vetra i stola (to su sve moja opravdanja)
U svakom slucaju, lep ambijent za pucanje, i samo napred i uzivaj kolega i ne obaziri se na ove profesionaolce ovde i njihove grupe, to je sve doslo posle 50kg olova.

Hvala obojci za komentare.G.Kircan,hronometar je jedina ,,alatka''koju jos nemam u arsenalu.Znam da je potreban u ovom poslu i vec meracim neke kineze na Aliexsres-u.Verujem da cu sa njim dici preciznost mog gadjanja na visi nivo_Onda napadam 75m uz ,,oce nas'' i boziji blagoslov da ne bude vetra .

Moj savet je da uzmes nesto na ovaj fazon https://www.aliexpress.com/item/32867926815.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dDyjAJu
em ne moras d akacis na usta cevi em mozes i da ga stavis na neku daljinu pa da meris i tu brzinu
jeste dupo skuplji od onog najmanjeg ali je komotniji za koriscenje

Users who are viewing this thread

Back