CZ 200T

Išli smo na botoks tretman, Altaros fill uz zadržan Wika manometar i eksterni Huma regulator su ugrađeni.
Pošto je cilindar fabrički sklopljen i nije diran Voja se namučio da odvrne ventil i kapu sa manometrom i pri tome je očekivano stradao stari brun, danas je i to sređeno.
Par slikica:
fin 1.jpgfin 2.jpgfin 3.jpgfin 4.jpghuma.jpg
Hvala kolegi Fricu na futroli da Karolina ne putuje kabriolet :)
futr.jpg

Puška podešena i premerena sa JSB Exact 8.44 na 7,39 J.
Šta reći, nečujna haubica :)

Bravo za Sandrovog Zelenka, nego na koliko ste podesili regulator, koje su brzine i koliko imas pucnjeva onako odokativno?
ps moras me nauciti da i ja bruniram

Sandro prelepa ti puškica. Drago mi je da je napokon kompletirana.

kircan said:
Bravo za Sandrovog Zelenka, nego na koliko ste podesili regulator, koje su brzine i koliko imas pucnjeva onako odokativno?
ps moras me nauciti da i ja bruniram
Hvala na lepim rečima kolege.
Exact oko 164m/s, Mosquito oko 170m/s, Express isto oko 170m/s. Broj pucanja još ne znam, deluje po manometru nešto preko 10 okidanja na 10 bara ali to je baš odokativno, bitno je da je brzina +-1m/s za sada od oko 170+ do oko 135 bara. Regulator je oko 95.
Plan je da je sada koristim a kada dođu hladni dani da sredim kundak kako treba, u ovaj prvi pokušaj sam ušao malo grlom u jagode a uz put sam naučio par stvari na svojim greškama. Tema će biti kao i boja ista samo realizacija malo detaljnija sa više strpljenja.

Zaboravio sam da se zahvalim kolegi Dušku poznatom kao Nebeski ovde na forumu na izradi ventila od PEEK materijala koji je ugrađen u subotu i pokazao se kao odličan. Našao sam i sliku cilindra nakon demontaže sa ožuljanim brunom.
bruna bez.jpg

Danas je Zuzana (cz200t), vatrena čehinja dobila hamster. Hvala Voji na izvrsnoj izradi i umeću. Dok sam ga gledao za strugom bio je to deja vu.
Evo slike Zuzane sa dodatkom i Voje kako obrađuje.

Attachments

• cz ham.jpg
    cz ham.jpg
    44.9 KB · Views: 1,696
  • 012m.jpg
    012m.jpg
    39.2 KB · Views: 1,696
A, (što bi On rekao) majku ti božiju, jes ga sačinio...
Leglo joj ko du..e na nošu. Pa i boja drveta se slaže..

Ma sta reci :lol: :lol: :lol: majstor je majstor .
Odlicno izgleda puska , sada ce iz stava biti jos bolje ;)

Auu svaka cast, ekstra izgleda.Ovo nesto skoro slikano? Ja kada sam zadnji put bio nije bilo one zavese pozadi.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pa da. Ima i zavesa a i ostario je značajno. Stalno mrmlja "majku ti božiju" i spominje nekog leku

Znate li da je Voja više puta govorio kako se on protivi stvaranju "kuljta ljićnosti" majku vam božju? :D :D

Stigla optika, kod kolege Frica sam je namestio i inicijalno upucao a danas otišao u divljinu da vidim šta kaže Falcon i CZ Karolina sa legalnih 190m/s uz JSB Exact na 25 metara i na tu daljinu sam je upucao. Bukvalno tri klika po horizontali od fabričkog optičkog centra sam našao pravac, visina je sređena podesivim nosačima i sa još tri četiri klika.
Na 165 m/s i na 28 metara nisam bio zadovoljan.
Ladovina, trava od skoro metra visine i jedan puteljak pokošen, vetar na desno na momente je baš prijao zbog vrućine i zapare ali se osetilo prilikom gađanja. Imao sam grupe u obliku linije, po visini super a po širini po skoro 2cm. Ok, malo je do mene ali tu i tamo mora neki izgovor. Sunce je dobro pržilo, nije mi se dalo iz hladovine šetati pa sam mete reciklirao, gađao centar pa levo brojeve, pa desno...
Sve u svemu sa puškom a posebno sa optikom sam jako veoma puno i mnogo zadovoljan :)
cz01.jpgcz02.jpgOvde sam sašio jedan u papir pa u njega 5 komada, kao što rekoh, reciklaža meta :) realno ovo je user kakav ću teško ponoviticz03.jpgcz04.jpgcz05.jpgcz06.jpgDesno upucavanje grubo, levo finocz07 upucavanje grubo desno i fino levo.jpg9 komada u 9 i flajer (do mene je) u 8 a gore, dole i desno su testirane ostale dijabole. Sport, Mosquito i Mauser su na 25 metara neupotrebljivecz08 flajer dole je do mene.jpg
Nauk za danas je da 4,5mm i brzina od 190m/s ne vole vetar ni vetrić a ni povetarac.
E da, pošto je optika ogromantna, torba nam je postala mala pa je Karolina od danas zvanično polovnjača kofernjača :)

Bravo sandro. I ja sam danas shvatio da blag vetric moze da jako utice na pogotke, narocito na 155ms

Users who are viewing this thread

Back