DIJABOLE

naravno to trosenje je zanemarjivo ali ipak ima ga ... ;)

Imao sam zastavu od tasta , verujte mi , ta mala puskica nije imala spirale tj videlo se da je bilo ali se potrosio... :shock:

Онда мора да је пушку чистио дијамантским фрезерима, или је пуцао
дијаболе од каљеног челика, хехех :mrgreen:

Srđan Pavlović said:
Онда мора да је пушку чистио дијамантским фрезерима, или је пуцао
дијаболе од каљеног челика, хехех :mrgreen:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

stara je ta puca , tast ga nasao kad je bio mali, nije imao snage ni da prelama tako da ta puska ima sigurno 60godina mozda i vise.... prepravljena je, ojacana je, uzeta pa vracena, pa otpisana ... jadna puska sta je sve prezivela... :?

Put-in said:
Evo ja imam JSB ali 5.5 za 15e-500kom. Trenutno imam 10 kutija.

Što se tiče trošenja cevi sa olovnom dijabolom... ne znam koliko je to moguće, možda ako se ispali 220.000 dijabola.
Plastične dijabole sa metalnim vrhom su u svetu poznate kao veoma snažne, probojne i neprecizne, što mogu potvrditi i neki ljudi sa ovog foruma koji su ih koristili, ja lično nisam, ali verujem kad mi kažu.

dobra je ta cena , franko srbija to je ok.

hmmmmm 220,000 dijabola to je 440 kutija... sta da ti kazem bilo je da sam po kutiju izpucao na dan sa slavijom 630 , a bilo je i da 3 meseca nisam pipnuo pusku
U zadnje vreme kako tehnika napreduje ponovo sve vise i vise sam zainteresovan za ovaj sport. i ima kad izpucam po 200 300 kom na dan... tako da ta suma od 220000 dijabola :mrgreen: nije ni tako velika :cool: za 25godina

sa gamo shadow 640 koju imam a snaga je 640ms (poput slavije), dosta lepo su se pokazale hiper welocity dijabole ,
u gamo hunteru na 10m nema problema a vec na 50 naravno da nema lepo grupisanje . Na 50 m su jsb jambo rs i rws superpoint, ili ultramag lovacke 1.75g u 5.5 i 0.92g !!! :shock: u 4.5 kalibru, sto je skoro dupla tezina od naviknutog....
i naravno da lepo lete...

sve u svemu hiper welocity dilabole nisu za takmicenja. ;)

Stvar je isto u pušci, u cevi, 2 iste puške sa 2 na oko iste cevi neće pucati isto. nekima odgovara JSB nekima ne. Pričam o ozbiljnim strelcima kojima je rezultat bitan, a oni koji imaju pušku da teraju mačke i tak oto, oni uglavnom kupuju po buvljacima "dobre a jeftine" dijabole.
Što se tiče te tvoje stare puške koja skoro pa nema žljebove a imala je... Odakle znaš da u njenom dugom veku neko nije ispaljivao kamenje iz nje ili metalne kuglice iz lagera, ili je "fino" očistio nekoliko desetina puta sa čeličnom četkom predviđenom za vatreno oružje... ili ko zna šta i oops, nema žljebova više. Realno, dijabola ne može da ošteti žljebove, zato i jesu olovne.
Ajde nađi neku direktnu vezu za te dijabole, da ne budeš 532ga ruka pa da i ja naručim nešto, za sada su ti cene preskupe. A do tada ako neko hoće, ozbiljno imam 10 kutija JSB Exsact RS 5.5 po ceni od 15e za kutiju 500kom.

svaka dijabola ima svoju namenu, i svakoj cevi pasuje neka druga dijabola.
meni su se jsb naravno pokazale kao najbolje, za skoro sve, uniformne su skroz, ali po tezini kada se posmatra, svaka kutija ima tezine one koje su naznacene, i 0.01 gram ispod i iznad.
znaci ni jsb nije savrsen. ali im je finalna obrada daleko bolja od npr gamo-a. cak mi se i gamo pro magnum, barem jedna kutija, pokazala kao dobra (ja se i dalje cudim!!!).
ove dijabole sa plasticnim telom, imao sam prilike da ih probam, cinjenica je da prave manju frikciju sa cevi, i to relano istoj manje steti (period upotrebe je nesto sasvim drugo) i de facto su mnogo brze - sto je naravno rezultat smanjene frikcije, i manje tezine. probojne jesu. preciznost - u mom slucaju nije zadovoljila moje prohteve (ali poredimo to sa jsb, i sa grupom velicine jedne dijabole) sto se ne moze bas uzeti kao relevantno jelte. za namenu za koju su, sigurno su sasvim solidne. nisam ih probao na vece daljine, ali potaknut ovim "konstruktivnim" razgovorom, bas cu ih testirati, pa preneti licne utiske.
predator dijabole (one sa crvenim vrhom) cak su bolje od jsb-a. neverovatno su precizne. lovacka je dijabola, za one preko bare kojima je to dozvoljeno. ako budete imali prilike da probate, necete zazaliti.
rws su odlicne, barem ove poluoble.
spicaste, probacemo :D

Postoji i alternativa, s'obzirom na cenu JSB dijabola, model slican JSB Ultra shock dijabolama, hollow point, po daleko povoljnijoj ceni od 89 din po kutiji od 100 kom sa zadovoljavajucim kvalitetom za taj cenovni rang, pritom tezina dijabole od oko 1.2 gr u kalibru 5.5mm, retko koga moze da ostavi ravnodusnim, a pogotovo one kojima je stalo da uz "plinking" kvalitet dijabole ustede koji dinar. :)
unled2copyx.jpg

Da li neko od vas koristi zemunske dijbole? imaju solidnu zavrsnu obradu i dobro grupisu pogotke,kakva su vasa iskustva...?

Ako mislis na "Mar", imas vec temu o njima ovde... :)

http://www.airguns-serbia.com/forum/viewtopic.php?f=6&t=27

imaju solidnu zavrsnu obradu i dobro grupisu pogotke

Daj nek im neko slika iz bliza tu "solidnu obradu" i neke grupe sa njima,
cisto da znamo o cemu pricamo.. :)

Mar diabole se proizvode u Ugrinovcima , a postoji i proizvodnja u Zemunu ali ne znam kako se zove ta firma, što bi rekli to su dva različita proizvođača ;)

Dijabole said:
Postoji i alternativa, s'obzirom na cenu JSB dijabola, model slican JSB Ultra shock dijabolama, hollow point, po daleko povoljnijoj ceni od 89 din po kutiji od 100 kom sa zadovoljavajucim kvalitetom za taj cenovni rang, pritom tezina dijabole od oko 1.2 gr u kalibru 5.5mm, retko koga moze da ostavi ravnodusnim, a pogotovo one kojima je stalo da uz "plinking" kvalitet dijabole ustede koji dinar. :)
unled2copyx.jpg

Da ne bi sirili reklame po forumu, ove dijabole su proizvedene u Zemunu, koga interesuju, moze da me kontaktira privatnom porukom. Takodje postoje i 5.5 mm sa celicnom kuglicom, model kao Gamo rocket po dosta nizoj ceni!!!

ja cu ove kad tad morati da probam.
ovako vizuelno sa slike, najiskrenije, ne dopada mi se trag odlivka koji imaju na sebi.
ali dzaba prica, test je nesto drugo.

Jaka- DA
Jeftina- DA
Za lov- DA
Da li je lov sa VP kod nas zabranjen- DA
Precizna- NE
Za mete- NE

Ali rado bi imao jednu kutijicu, hehehe.

evo kako izgleda kutija od zemunskih dijabola,pakuju se u dve razlicite boje kutjica, u bele i u sive,ma da je nisam primetio razliku u izradi i tezini dijabola

Attachments

• dijabole.JPG
    48.3 KB · Views: 7,302
Da, to je to, nije mar, imam jednu kutiju (siva je) sa špicastim vrhom. Pozvaću sutra ako ne zaboravim, pa da se malo bolje raspitam u vezi toga šta ima i kako.

ja sam probao te spicaste i nisam bio zadovoljan preciznoscu,lepo su bile odlivene ali nisu lepo grupisale,na jednoj slicu u mojo recenziji se bas lepo vidi kako dijabola izgleda i vidi se veoma mali trag kalupa koji je skoro pa zanemarljiv.

dobro je da je odlivak ok, to je bitno.
treba premeriti i tezine, jer razlika od 0.01 gram utice na grupisanje. takodje i tvrdoca igra ulogu, kako kod koje cevi, a uz to i brzina ispaljenja je bitan faktor.
e kad se sve to ukombinuje, lako se moze desiti da ove dijabole u nekim puskama budu vrhunske.

Zvao, i informacije su sledeće. Zemuac nema 5.5 dijabole, ne proizvodi ih. Ima sam 4.5. Čovek garantuje da je njegova dijabola bolja od npr Geca i tako tih klasa. Inače, on je sportski sudija i trener streljaštva, i na takmičenjima kod nas se uglavnom koriste njegove dijabole sa ravnom glavom. E sad, to je ono što je meni rečeno. Na žalost, njegove dijabole se mogu kupiti samo u Snajperu, ne prodaje ih fizičkim licima.

Users who are viewing this thread

Back