DIJABOLE

Verujem da su vrhunske (ako ništa drugo, takva im je cena :D ). Videćemo kako se slažu sa Waltherom, mada verujem da neće biti problema. Svakako javljam.

Ako slučajno, kao ja, naletite na jeftinu vagicu na nekim od oglasa, NE KUPUJTE!!!
Sinoć sam presedeo ko neki debil dobrih sat i kusur mereći JSB king heavy mk2, kutiju ipo, cca 500 komada.
Ovako je to izgledalo:
IMG-2b6f4f2254f5bf2e5026ae9c939ddfef-V.jpgIMG-d4f9fa09f8b1b26a6ee00476d29304fc-V.jpg
Nisam najsrećnije napravio podelu po težinama jer sam u hodu dodavao gramaže kako su se nizale dijabole novih netačnih težina. Ovo je sve iz iste šarže i nisam očekivao tolika odstupanja.
Da stvar bude gora, danas sam pre podne ponovo uzeo da merim ali ovaj put 4,5 kalibar, heavy od 0,670g. Napravio sam podelu u tri grupe:
1. 0,672 i teže,
2. 0,671 do 0,699 i
3. 0,698 i lakše.
Najveći deo dijabola upao je u grupu br.2 recimo 50%, posle nje je grupa br.3 sa oko 35-40% i poslednja je br.1 sa oko 5% dijabola. Problem je što ove lakše idu i do 0,694 pa sam kasnije odvojio lakše od 0,666.
IMG-361ab3f5ceb412e22c3c764c19ea2b2a-V.jpg

Zašto sam napisao na početku da ne kupujete ovakvu vagicu možda se pitate?
Postoji mogućnost da sada kada znam kako variraju težine dijabola, više nikada ne budem u stanju da odem opušteno i radosno na sesiju gađanja sa nepremerenim dijabolama. Druga stvar je da sam ukupno oko tri sata života potrošio ko kreten pincetom pipkajući iz jedne konzerve do vagice pa u drugu odlažući te male đavolčiće a ništa pametniji nisam. Mogu da mislim na šta sam ličio nekome normalnom, ne smem ni da pomislim... Sledeće gađanje ću probati da zaključim da li ova dosadna rabota ima smisla i ako ima ugasio sam a nadam se da nema čisto mentalnog zdravlja radi.
Hvala na pažnji, ne kupujte vagicu i ostajte mi mentalno zdravi.

Hahaha Sandro imam istu vagicu i slično sam radio, ali ipak sam odustao nakon 50-ak komada jer sam video da ću skrenuti s uma .

Послато са POCO F2 Pro помоћу Тапатока

🤣🤣🤣Au bato, da nisi kojim slucajem kupio vagicu od lokalnog dilera?
Zna se sta se meri digi vagicama... Olovo jeste tesko ali nije zlato a mislim da jos niko nije probao da usmrka dijabolu... Ili mozda jeste pa je nastao onaj izraz "koja si ti dijabola" 😄
Baci je odmah u smece i bices opet stari Sandro sa odlicnim grupama na papiru.
Salu na stranu... Treba pogledati profi zlatarske vagice koje su sigurno skuplje

Пре одређеног времена купио сам једну ваздушну пушку, и за сада сам задовољан истом.

https://airguns-srbija.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=1787

Сад би ме занимало ваше стручно мишљење што се тиче дијабола, узимао сам разне Exact, Norica, H&N, Match... Према вашем мишљењу, које су најпрецизније на раздаљини од 90-100м? Мислио сам неку препоруку, одређене дијаболе.

Pre par dana sam merio JSB KO vagicom,i imao sam ogromne razlike tipa od 1.62 do 1.67 posto imam 3 decimale…razlika u brzini ovih od 1.64 i 1.65 je 5-7 m/s…takodje sam se skenjao…

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

:D Ne verujem ni sam sebi.Ali definitivno ako se traži baš,baš preciznost...to je "muka ježova".Jel tako @Goxy ?
Ne možeš otići na pijacu i kupiti dijabole da idu u tačku,a bogami,ne možeš proći ni sa jeftinim dijabolama...Pišem o mom iskustvu na 25m.Po meni, preciznost tražiš isprobavajući različite modele i podkalibre kod Jsb i eventualno sa HN,koje meni manje odgovaraju..

To je Joco dijabola za 10m i kao i Jsb match S100 idu u jednu malčice proširenu rupu...
:D I ove kineske,koje neznam ni da izgovorim kako se zovu,su super ali name ne baš dostupne...

Te kineske sam imao, ostale mi još dve kutije zaobljenih (domed), vrhunske su. Imam i jedno pakovanje ravnih u onoj crvenoj plastičnoj kutiji 200kom. Mada, trenutno najviše pucam sa H&N Finale Max Heavy i Light. Za moje sposobnosti, vrh. :)

Kasper said:
Пре одређеног времена купио сам једну ваздушну пушку, и за сада сам задовољан истом.

https://airguns-srbija.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=1787

Сад би ме занимало ваше стручно мишљење што се тиче дијабола, узимао сам разне Exact, Norica, H&N, Match... Према вашем мишљењу, које су најпрецизније на раздаљини од 90-100м? Мислио сам неку препоруку, одређене дијаболе.

Ma samo JSB, eventualno RWS i HN...

20210607_161545.jpg

JSB zbog većeg izbora i lakše dostupnosti kod nas ili zato što su se bolje pokazale od HN?

Joca said:
Eley Tenex me jako zanimaju, te do sada nisam nikada probao.

Gospodine Joco, stigle su u kanonu prošle nedelje (za slučaj da niste znali). Koliko sam mogao da vidim samo 4.50 (nadam se da će uzimati i 4.49 i 4.51) Cena je paprena - 2.180 RSD, ali razumem i zašto :lol: Ja sam uzeo jednu kutiju i oduševio se sa grupom a nikakav sam strelac :lol:

Hvala Uncer, nisam znao. Svakako ću naručiti, jer baš i meni trebaju takve koje prave dobre grupe i sa nikakvim strelcem. :D

Users who are viewing this thread

Back