Ako slučajno, kao ja, naletite na jeftinu vagicu na nekim od oglasa, NE KUPUJTE!!!
Sinoć sam presedeo ko neki debil dobrih sat i kusur mereći JSB king heavy mk2, kutiju ipo, cca 500 komada.
Ovako je to izgledalo:

Nisam najsrećnije napravio podelu po težinama jer sam u hodu dodavao gramaže kako su se nizale dijabole novih netačnih težina. Ovo je sve iz iste šarže i nisam očekivao tolika odstupanja.
Da stvar bude gora, danas sam pre podne ponovo uzeo da merim ali ovaj put 4,5 kalibar, heavy od 0,670g. Napravio sam podelu u tri grupe:
1. 0,672 i teže,
2. 0,671 do 0,699 i
3. 0,698 i lakše.
Najveći deo dijabola upao je u grupu br.2 recimo 50%, posle nje je grupa br.3 sa oko 35-40% i poslednja je br.1 sa oko 5% dijabola. Problem je što ove lakše idu i do 0,694 pa sam kasnije odvojio lakše od 0,666.
Zašto sam napisao na početku da ne kupujete ovakvu vagicu možda se pitate?
Postoji mogućnost da sada kada znam kako variraju težine dijabola, više nikada ne budem u stanju da odem opušteno i radosno na sesiju gađanja sa nepremerenim dijabolama. Druga stvar je da sam ukupno oko tri sata života potrošio ko kreten pincetom pipkajući iz jedne konzerve do vagice pa u drugu odlažući te male đavolčiće a ništa pametniji nisam. Mogu da mislim na šta sam ličio nekome normalnom, ne smem ni da pomislim... Sledeće gađanje ću probati da zaključim da li ova dosadna rabota ima smisla i ako ima ugasio sam a nadam se da nema čisto mentalnog zdravlja radi.
Hvala na pažnji, ne kupujte vagicu i ostajte mi mentalno zdravi.