mzdv said:I ja sam to primetio, valjda je i do materijala livenja. SportS mi ne lice na olovne (ne prljaju prste, druga je boja i vidi se da su livene jer im vidim "ivice" po bocnoj strani), pre bih rekao da su aluminijumske.
Mislim da cu da krenem da praktikujem da cesce cistim cev, makar da prodjem sa konopcem posle svakog treninga![]()
To nema baš nikakvog smisla, čistiti posle svakog treninga vazdušnu pušku...mzdv said:I ja sam to primetio, valjda je i do materijala livenja. SportS mi ne lice na olovne (ne prljaju prste, druga je boja i vidi se da su livene jer im vidim "ivice" po bocnoj strani), pre bih rekao da su aluminijumske.
Mislim da cu da krenem da praktikujem da cesce cistim cev, makar da prodjem sa konopcem posle svakog treninga![]()
mzdv said:Mislim da cu da krenem da praktikujem da cesce cistim cev, makar da prodjem sa konopcem posle svakog treninga![]()
Knjiga sportsko streljaštvo je prilično zastarela, i osim nekih osnovnih pojmova ne vredi se osalanjati na nju previše. Sto se tiče testiranja i istraživanja, to se odavno radilo, i reći ću ti da većina vrhunskih strelaca ne čisti vazdušnu pušku, konkretno znam višestruku prvakinju Evrope koja pušku nikad nije očistila.mzdv said:Zanimljivo... jer sam u knjizi "Sportsko Streljastvo" video da je ciscenje preporuceno posle oko 1000 dijabola, a slicno je opisano i uputstvu za Hatsan.
E sad, preterano ciscenje naravno da ne, to mislim da se slazemo, moja greska. Mislim da je ovo tema koja zahteva dosta eksperimentisanja i empirijskog istrazivanja kroz kontrolisane uslove i hiljade i hiljade dijabola - dakle ne cisti dok ne krene bas da bude sumnjivo haha.