DIJABOLE

Evo malog testa kolika je razlika u grupama izmedju dijabola sa ostecenom suknjicom i neostecenih!

Attachments

• 20181014_123746.jpg
    20181014_123746.jpg
    1.2 MB · Views: 4,331
  • 20181014_124348.jpg
    20181014_124348.jpg
    1.1 MB · Views: 4,331
  • 20181014_125028.jpg
    20181014_125028.jpg
    1.8 MB · Views: 4,331
Stigle mi jutros 2 kutije dijabola JSB jumbo heavy 1.175 od 500 komada .
Otvorim jednu i opalim po meti 60 metara a4 papir kad ono neka pogodi papir neka metalnu ivicu neka sve promasi .
Premerim brzine od 270 do 280 m.s. odstupanje vece nego obicno ali ajd , grupa ne postoji.
Otvorim drugu kutiju i probam, ono savrseno grupa 25 mm po manjem vetru extra , ponovim prvu kutiju nema grupe rasipa na sve strane , ponovim drugu kutiju , opet exra grupa .
Posaljem mail prodavnici , kad ono za 15 min zvoni mi telefon , extra ljubazan i profesionalan lik iz prodavnice kaze cita mail i pita me sta je problem , ja mu objasnim , on bez okolisanja kaze u ponedeljak saljemo novu kutiju o svom trosku i zamoli me da mu fotografisem mete i ref. broj sa donje strane kutije , sto sam ja naravno ucinio .
Jos kaze pitace proizvodjaca o cemu se radi a sve kutije sa tim ref. brojem proverti.
Zaista neverovatno da kod nas postoji takva brzina i profesionalnost , sve pohvale za prodavnicu MP TROPIC.

Attachments

• IMG_20190413_150033.jpg
    IMG_20190413_150033.jpg
    605 KB · Views: 4,155
  • IMG_20190413_150220.jpg
    IMG_20190413_150220.jpg
    478.8 KB · Views: 4,155
  • IMG_20190413_150232.jpg
    IMG_20190413_150232.jpg
    281.6 KB · Views: 4,155
Imao sam i ja takav isti problem sa dijabolama sem sto je u mom slucaju bila moja greska. Ispala mi je kutija iz ruke sa oko pola metra visine i kad sam otvorio bio sam zaprepascen. Skoro sve dijabole su imale krivu suknjicu a neke i male ogrebotine sa strane. Posto je moja greska odlucio sam da probam da ih ispravim tako sto na glavu dijabole stavim suknjicu lose dijabole i lagano pritisnem da se ispravi. Posle pola sata a mozda i vise sve sam ih ispravio i dobra strana toga je sto je ta kutija toliko dobro grupisala, mozda cak i bolje od neostecenih. E sad da li je to sto sam ih malo rasirio pa su sve imale konstantan precnik suknje ili ne nisam siguran ali su savrseno radile. Jsb su dosta mekane, bar u .177 dok h&n su dosta crvsce pa sam probao da ispustim sa namerom jednu kutiju da vidim da li ce isto biti kao i sa jsb ali nije im nista bilo, sve su bile neostecene. Tako da ako iko ikad ode po dijabole u prodavnicu i vidi i najmanje ostecenje na kutiji odma trazite drugu ili ako ispustite moze lako da se ispravi (ako imate zivaca i vremena :D).

Zanimljivo je sto losa kutija a i dijabole nemaju ni najmanje ostecenje a druga dobra kutija ima ostecenje na poklopcu .
Nema to nikakve veze sa ostecenjem , imao sam ostecenih dijabola pa je opet grupa bila pristojna .
Nego pogresno sam imenovao fotografije , ko je procitao razame :D

Za JSB i H&N svi znamo da su dobre, a imate li za preporuku neke jeftinije diabole koje su vam se pokazale kao dobre.
Meni recimo u kalibru 4.5

Geco Diabolo (7gr)
csm_Luftgewehr_Diabolo_Verpackung_02_255f817891.png

Mislim da je ovo isti pelet kao i rws basic!!

i Geco Superpoint (7.7gr)
csm_Luftgewehr_Superpoint_Verpackung_02_c1dbf9f6c8.png

Meni su se pokazale fenomenalne!
kod nas ravne kostaju 35 kn za pakovanje od 500kom(4.75€)
dok superpont kostaju 45kn za 500 kom(6€)

U kalibru 5.5 jos nisam nasao pellet koji hatsan 135 voli a da je jeftin(jsb jumbo heavy favorit).
Jedno preporuka da izbjegavate gamo ts-22 makar đabe ih dobili, to govno se ne grupira uopce!!
A ja budala kupio 4 kutije od 250kom

Kod nas su ove sport s sasvim korektne a cena je do 4e. Ne verujem da moze da se pazari u hrvatskoj

Dijabole za izbegavanje su i Slovenacke Coal....bar se meni očajno pokazale na Hatsanu....a kostaju nesto malo manje od JSB.

Skorpio razumeo sam lepo sta si napisao, ali sam napisao i svoje iskustvo za one koji naidju na slican slucaj. Ako okrenes kutiju, na nalepnici imas broj (batch iliti neki kalup) a ispod precnik dijabole. Ako se prva cifra razlikuje od cifre na drugoj kutiji znaci da su drugaciji kalupi i samim tim nisu iste grupacije. U tvom slucaju jedna kutija ima broj 28560018, a druga 47310018 sto znaci da su drugaciji kalupi. Na osnovu toga probas koja je kutija dobra i samo pod tim brojem kupujes. Primera radi jsb exact 8.44 (.177) 2010 godine nije isti kao i jsb exact 8.44 2016 godine i navise, grupacije nisu iste a i oblik se za nijansu razlikuje. Tako da kutija koja ti odgovara zapamti broj i po tome ces znati da su iz istog kalupa.

Lale said:
Skorpio razumeo sam lepo sta si napisao, ali sam napisao i svoje iskustvo za one koji naidju na slican slucaj. Ako okrenes kutiju, na nalepnici imas broj (batch iliti neki kalup) a ispod precnik dijabole. Ako se prva cifra razlikuje od cifre na drugoj kutiji znaci da su drugaciji kalupi i samim tim nisu iste grupacije. U tvom slucaju jedna kutija ima broj 28560018, a druga 47310018 sto znaci da su drugaciji kalupi. Na osnovu toga probas koja je kutija dobra i samo pod tim brojem kupujes. Primera radi jsb exact 8.44 (.177) 2010 godine nije isti kao i jsb exact 8.44 2016 godine i navise, grupacije nisu iste a i oblik se za nijansu razlikuje. Tako da kutija koja ti odgovara zapamti broj i po tome ces znati da su iz istog kalupa.

Hvala kolega , kada sam procitao post otisao sam da pogledam stare kutije i zaista pretezno su sa istim brojem kao ove sto valjaju .One druge sam probao danas ponovo sa slabijom puskom i ponekad se vidi spirala koju pravi dijabola , neverovatno, a grupe nevaljaju ni sa springericom...

Mene lik iz Topguna ubedjuje da jsb i nisu toliko dobre već njihove od 0.69 grama koje koštaju 1800 din!! Ok, kupio sam kutiju pa ćemo videti

Nikad nemoj da pitas prodavca za misljenje jer njihov posao je da prodaju ono sto imaju i da "pljuju" po drugim brendovima ako ce im to pomoci oko prodaje. Te dijabole od 1800 din (predpostavljam da su diana high power) su dobre ali se pokazuju najbolje u lothar walther cevima i to u odredjenim modelima (aa tx200 i weihrauch 95, 97...) i to su H&n baracuda dijabole samo sa drugacijom nalepnicom sto u topgun-u nisu znali a ubedjivali su i mene i druge da to striktno pravi diana i da oni nikad nece da stave jsb pod svojim imenom. Nazalost za njih diana prodaje jsb dijabole pod imenom diana exact i pokazuju se poprilicno dobro u dijaninim puskama (predpostavljam da pises o modelu 34 posto ti je to u opisu profila). Ako odlucis da se oprobas u H&N probaj field target trophy (nazalost kostaju 1500 din) ali su jako dobre. U mojoj diani su se pokazale isto kao i jsb exact (8.44). Jedna stvar kod koje moras da obratis paznju su precnici dijabole kod ova 2 proizvodjaca. Ako gledas jsb 4.52 je (uglavnom) najbolji precnik za diane ali ako kupujes od h&n onda je 4.50 precnik. Mozda je zbog cvrsceg olova koje koriste za te dijabole,mozda oblik a mozda nesto drugo ali nikako ne kupuj po precniku jer ne "rade" isto. Ima opcija da se kupi sampler pack sto ukljucuje field target trophy 4.50, 4.51, 4.52 i baracude u svim tim precnicima pa ce jedan sigurno da ti odgovara. Lose je to sto to ne prodaje ni jedna nasa prodavnica (bar ja nisam nigde video).

goxy said:
Evo malog testa kolika je razlika u grupama izmedju dijabola sa ostecenom suknjicom i neostecenih!

Sad videh ovo. Da, to je to! O tome i ja govorim. Čuda mogu da se naprave sa probranim dijabolama savršenog oblika, bez ikakvog oštećenja.

Lale said:
Nikad nemoj da pitas prodavca za misljenje jer njihov posao je da prodaju ono sto imaju i da "pljuju" po drugim brendovima ako ce im to pomoci oko prodaje. Te dijabole od 1800 din (predpostavljam da su diana high power) su dobre ali se pokazuju najbolje u lothar walther cevima i to u odredjenim modelima (aa tx200 i weihrauch 95, 97...) i to su H&n baracuda dijabole samo sa drugacijom nalepnicom sto u topgun-u nisu znali a ubedjivali su i mene i druge da to striktno pravi diana i da oni nikad nece da stave jsb pod svojim imenom. Nazalost za njih diana prodaje jsb dijabole pod imenom diana exact i pokazuju se poprilicno dobro u dijaninim puskama (predpostavljam da pises o modelu 34 posto ti je to u opisu profila). Ako odlucis da se oprobas u H&N probaj field target trophy (nazalost kostaju 1500 din) ali su jako dobre. U mojoj diani su se pokazale isto kao i jsb exact (8.44). Jedna stvar kod koje moras da obratis paznju su precnici dijabole kod ova 2 proizvodjaca. Ako gledas jsb 4.52 je (uglavnom) najbolji precnik za diane ali ako kupujes od h&n onda je 4.50 precnik. Mozda je zbog cvrsceg olova koje koriste za te dijabole,mozda oblik a mozda nesto drugo ali nikako ne kupuj po precniku jer ne "rade" isto. Ima opcija da se kupi sampler pack sto ukljucuje field target trophy 4.50, 4.51, 4.52 i baracude u svim tim precnicima pa ce jedan sigurno da ti odgovara. Lose je to sto to ne prodaje ni jedna nasa prodavnica (bar ja nisam nigde video).
Razumem te, ali moj problem je sto retko pucam i što stvarno nemam snage da jurim po netu i da naručujem. Ja gledam šta ima u Topgunu i Grofu, a svi hvale jsb pa sam i ja to redovno koristio, i to uglavnom exact i exact heavy.

Ovaj jsb je zanimljiv, jel probao mozda neko?
A sto se tice airarms dijabola kakve li su naspram jsb?

Attachments

• Screenshot_20190513-161409_Chrome.jpg
    Screenshot_20190513-161409_Chrome.jpg
    493.8 KB · Views: 3,787
  • Screenshot_20190513-161344_Chrome.jpg
    Screenshot_20190513-161344_Chrome.jpg
    408.8 KB · Views: 3,787
Ove prve dijabole su bez olova. U nekim zemljama su zabranjene dijabole sa olovom pa se koriste ove, a neko ko ne zeli da "unistava" (doduse nisam video da se negde nesto desilo ali postoji prica da olovo moze da izazove rak, ali to koliko je tacno ne znam) okolinu koristi njih. Uglavnom su skuplje od obicnih olovnih i laganije su. Sto se tice air arms dijabola, one se prave u jsb fabrici sem sto navodno imaju svoju masinu po kojima se prave dijabole za njih. Takodje air arms dijabole se prave po "starom" kalupu koji je jsb koristio do 2010 godine tako da se malo razlikuju po izgledu i performansama. U sledecem klipu (od 00.38 sekunde pa nadalje) su prilozene razlike, dobre i lose strane:
https://www.youtube.com/watch?v=QBjJQAdlX_Q

Gospodo stigle nove bombonice i kod nas (Mp tropic)

Attachments

• 20190711_151815-796x1416.jpg
    20190711_151815-796x1416.jpg
    310.5 KB · Views: 3,413
Jesu li ove jsb exact sa novom kutijom tj. da li se poklopac odsrafljuje ili je kao i pre? Negde sam citao da treba da predju na poklopce koji se srafe ali jos nisam video u prodaji.

sortirane dijabole po gramaži i obliku ama baš nikakve razlike nema u odnosu na zahvatanje šakom iz kutije
ama baš nikakve.......................
a razlike postoje od serije i prese koja ih pravi..........
provjereno

Users who are viewing this thread

Back