DIJABOLE

SandroNS said:
Insomniac_cro said:
Prije par mjeseci sam pocao uzimati s ovog web shopa https://sharg.pl/ postarina me izadje cca 5.5€ a ponuda i cijene su odilcne!
https://sharg.pl/pol_m_STRZELECTWO_Wiatrowki-i-akcesoria_Srut-i-CO2-do-wiatrowek-2997.html
Gore u lijevom cosku mozete promjenit jezik i valutu!!!

Kakva je procedura i da li je uopšte ima kada u Hrvatsku stižu dijabole iz EU? Treba li kakav papir, ima li carine i pitaju li činovnici nešto ili samo donese poštar?
E da, naravno, trenutno na stanju nema jsb jumbo monster redesign :evil:
Nista od papirologije, kurirska sluzba donese mi na vrata i to je to.
Unutar eu nema carine i dodatnih davanja.

Narode, zna li neko gde bi mogla da se nadje ona kutijica za dijabole sa sundjerom, gde svaka dijabola ima svoje leziste. Nesto ovako:
1beaef847f4afb06bccfc943ce05e6d7.jpg

Koliko videh na google, nema kod nas. Nista posebno i obicna limena kutija vrsi posao, al ovo lepo izgleda...

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

to su kao rucno birane i nema ih kod, barem ih ja nisam nikad video u prodavnicama. ima ih u okolnim zemljama pa ako moze neko da ti donese kad porucis. isporuka iz balistas za hrvatsku je 6e a ima i onaj poljski sharg sto je zvezdan pominjao. kod njih ne znam koja je cena isporuke i da li isporucuju za srbiju

taj sharg mi je poslao prije mjesec 20 kutija jsb koje su najgore u istoriji najgorih
nijedna nije ista to je uzas, iz mp tropika sam danas kupio 30 kutija i one su do sad bile ok vidjecemo kakve ce biti

Jel znas koliko je postarina? I zvezdane, svaa cast za kolicinu ispucanih dijabola. To je entuzijazam. Ja pucam 1 mesecno, kao mesecni ciklus, nije ni cudo da sam nervozan...

zvezdan trosi kao kadilak
do pg cijena je oko 12-13 e
zadnji put iz mp tropika sam uzeo preko 40 kutija i to je oko 30 kila olova i teško ga je prebaciti jer misle da imam radnju hahahahahah zato uzmem preko poljaka ponekad
za impakta mog bolje puno iz mp tropika.......a cijena je ispod 10e u radnji....................

Proko, koji kalibar? Mogu da ti pošalje kutiju od FX Hybrida, staje sto komada i super će ti poslužiti, ali je .22 cal. Mislim, ako bi takvu kutiju, da svaka ima svoje mesto.

4.5mm Ledeni. Svidja mi se fora, lepo izgleda. Nije mi toliko zbog ocuvanja samih dijabola, guta Perun sve.
Hvala ti, razmislicu. Ako imas neku slicicu od kutije i ne mrzi te, posalji na pm.

Mozda glupo pitanje, ali uhvatila me neka frka... :?

Drugari, danas probao svoju Gamo IGT i desilo mi se nesto malo cudnjikavo. Nikada mi se do sada nije desavalo. Do sada nisam pucao IGT puskama, dok sa puskama koje koriste oprugu imam skromno iskustvo. Nikada ranije nisam posedovao vazdusnu pusku.

Prilikom gadjanja u metu klasicnim dijabolama, sve je bilo ok. Ispucao sam sigurno 30.ak dijabola, sto klasicnih takmicarskih Gamo, sto sigurno desetak Gamo pro magnum penetration dijabola, sa linka. http://www.gamo.com/productos/municion/competition/pro-magnum/

Desilo mi se to da mesto u koje se stavljaju dijabole nije bilo masno ili nauljeno, gumeni prsten takodje suv, ali nakon pucanja sa penetration dijabolama i ponovnog repetiranja, kada otvorim cev, pojavljuje se dim. Da li je to normalno?
Dijabole su 4.5mm.
Sa takmicarskim dijabolama nema dima.
Frka mi je da ne ostetim pusku, da li da menjam dijabole?

Danas jos prvi put skontao da je cev olucena. Inace, pucao na 10m, zadovoljan sam preciznoscu, jos uvek se navikavam da koristim optiku, nekako mi je bilo lakse pucanje koriscenjem obicnog nisana i bio sam za nijansu precizniji.

Normalno je, ne brini :D

Svaka vazdušna puška ima olučenu (ožljebljenu) cev. Ja sam davno, davno, početkom 80-ih kod brata od tetke koristio jednu prastaru Dianu koja je imala glatku cev, ali u današnje vreme sve su olučene. Glatke cevi imaju samo sačmarice.

Hvala puno na odgovoru, laknulo mi. :D Kada se prolepsa vreme, videcu da malo prosaram sa dijabolama, kupim i neke skuplje da probam. :D

Ledeni said:

Svaka vazdušna puška ima olučenu (ožljebljenu) cev. Ja sam davno, davno, početkom 80-ih kod brata od tetke koristio jednu prastaru Dianu koja je imala glatku cev, ali u današnje vreme sve su olučene. Glatke cevi imaju samo sačmarice.

Ili poneka Gamo vazdusna puska koja se provukla pored kontrole kvaliteta.

Inace taj prasak je tzv. dizeling - sagorevanje ulja za podmazivanje. Postoje dve vrste dizelinga - Google search... Neke puske ne pokazuju tu pojavu.

Ljudi zna li neko gde ima da se kupe RWS Training ili Geco dijabole? Zvao sam Magnum, Super Tane.... Niko nema.

Capriolo hunting ima rws dijabole (superpoint, power ball, power bolt, hobby, basic). Mozda imaju i te training na stanju a da nisu izbacili na sajt.

Videh i ja da Capriolo ima. Ali pise da moze samo u maloprodajama da se kupi, ne salju na kucnu adresu. Neka nestasica RWS-a, a one mi se do sada najbolje pokazale. Probao sam RWS Basic, nisam nesto zadovoljan.

zuxbg said:
Ledeni said:

Ili poneka Gamo vazdusna puska koja se provukla pored kontrole kvaliteta.

Inace taj prasak je tzv. dizeling - sagorevanje ulja za podmazivanje. Postoje dve vrste dizelinga - Google search... Neke puske ne pokazuju tu pojavu.

Ma nije bilo praska, samo prvi put pre jedno nedelju dana se javio prasak. Guuglao sam o tome. Od tada sam prilican broj dijabola ispucao. Cudno mi je bilo sto se desava samo sa tom vrstom dijbola i dimi samo kada repetiram i otvorim za ponovno punjenje.
Skoro sam izguglao da ima gamo sa glatkom cevi, onepored dijbola izbacuju i neke kuglice,kao sacmara. Poslacu link, samo da dodjem do kompa.

Users who are viewing this thread

Back