DIJABOLE

Ove mi na oko deluju jako ujednacene, vizuelno, bas sam buljio u suknjice na jedno dvadesetak komada.
Sto se tezine tice, nije neka muka, ova moja gsg ne verujem da moze da ih potera preko 170m/s, a i najveci broj njih ce da leti na ovih trenutnih 6,5m sto imam na raspolaganju, cisto malo da razradim oprugu. 😊
Hvala narode 👏

Vidak said:
Ove mi na oko deluju jako ujednacene, vizuelno, bas sam buljio u suknjice na jedno dvadesetak komada.
Sto se tezine tice, nije neka muka, ova moja gsg ne verujem da moze da ih potera preko 170m/s, a i najveci broj njih ce da leti na ovih trenutnih 6,5m sto imam na raspolaganju, cisto malo da razradim oprugu. 😊
Hvala narode 👏
Da, i meni su delovale mnogo ujednačenije i bolje nego Basic, ne znam da li sam se lepo izrazio. Uglavnom mislim da su odlične dijabole u toj klasi.

Kineske dijabole, najbolje na svetu ali i najskuplje.
Pre par godina je bila opšta pomama za njima.
Uvežen je samo jedan kontigent u Nemačku i odustali su zbog cene.
Još uvek mogu da se nađu negde po Nemačkoj.
Hvala kinezima što su se pojavili tada, zato što su standardne proizvođače dijabola naterali da poboljšaju svoj kvalitet, te je na kraju razlika bila minimalna a cena je presudila.
Evo par slika da vidite kako izgledaju.
U to vreme je 200 komada bilo oko 8 e ako se dobro sećam.
e1c20749c673460cd9078eed6ff4ca43.jpg
5ac5459276c4a26470728e29f2b4de68.jpg
2103d07390c1885e96a3c48111f577d5.jpg

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Nalazio sam ove dijabole po netu, nisam mogao da verujem kako lepo slazu ljudi sa njima u nekim testovima. Dokaz da i kinezi mogu i znaju da naprave kvalitetnu stvar. Samo, kvalitet ima cenu. Uvek bilo i bice... Al ko uspe iz prve da izgovori naziv tacno, svaka mu cast. :lol:

Probah malo one RWS Hobby od 0.45g, u mojim ogranicenim kucnim uslovima i ispade ovako 😊

Attachments

• IMG_20200427_182607685_HDR_compress93.jpg
    IMG_20200427_182607685_HDR_compress93.jpg
    115.9 KB · Views: 1,553
Au bre, ovo je super. Koja daljina, oruzije, stav?
Moracu i ja da nabavim kutiju ovih. Da se proba... :D

Prirucna varijanta, da kazemo kucna od samo 6,5m, gsg wf600 posle dobro ociscene cevi, balistol i gomila suvih krpica.
Polunaslon, na ruku, pa na jastuce i puska u rame.
Nije nista specijalno, kada se sve to uzme u obzir, ali meni smiruje zivce. 😊
U odnosu na Sport S (ravne) dijabole, grupa je bila uza za jedno 4mm.
Umalo da zaboravim tu je bilo 5 komada.

Eto jos jedne potvrde da GSG bije dobro. A naravno, ima tu dosta i do majstora. Definitivno moram da uzmem jednu kutiju, za pocetak.
Odlicno!

E ljudi, videste li ovo? Sport S prosirio ponudu. Sad sam natrcao na ove dijabole..

https://www.magnumserbia.rs/sr/dijabole/dijabola-1-500-4.5mm-hunting-expansion-0.55g-756

Samo i dalje nemaju Field Target u 4.5mm... :(

Pa moracemo i te da probamo. Jeste da ne lovim, i da nisu za streljastvo ali volim da probam sve dijabole. Boles...

Slazem se Kircane, teska boles... :lol: Jes da mi izgledaju na slici kao obicne Hunter kojima je malo vrh ostecen, al morace da se pazari jedna kutija... Jer, boles je boles... :lol: Da ustrelim koju limenku sa njima, one od pastete su debele na dnu, probacemo probojnost..

Hvala Proko, ideja je bila da eliminsem mene iz jednacine sto vise mogu, da vidim kako se ponasaju dijabole i kao sto vidis nije lose.
Ne leze bas najbolje kada ih ubacis u cev, malo suknjica, cini mi se viri, nije mnogo smetalo zato sto nema prelamanja cevi da bi istu ostetilo.

Proka said:
E ljudi, videste li ovo? Sport S prosirio ponudu. Sad sam natrcao na ove dijabole..

https://www.magnumserbia.rs/sr/dijabole/dijabola-1-500-4.5mm-hunting-expansion-0.55g-756

Samo i dalje nemaju Field Target u 4.5mm... :(

Malo izgledom podsecaju na gamo expander :)

Jedna mala informacija u vezi Sport S Field Target dijabola u kalibru 4.5mm. Jutros sam poslao mail ljudima iz Sport S i pitao ih gde je moguce naci njihovu Filed Target dijabolu u 4.5mm.
U roku od par sati sam dobio odgovor (svaka im cast, obicno se desavalo kod nekih drugih da cekam po par dana odgovor ili da uopste nema odgovora).
Elem, Field Target u kalibru 4.5mm ne proizvode vec nekoliko godina, zbog slabe potraznje. Kazu da se Hunter daleko vise trazi. Steta, bas sam imao zelju da ih probam..

Proko jesi probao i hunter? Meni su lepo radile na nekih 8j snage i do 15 m razdaljine. Stvarno sam se oduševio njima.

Jesam. Imam jednu kutiju sada. Probao sam ih iz GSG na 23 metra sa optikom, 24 dijabole sam spakovao u nekih 23-24mm. Kad uzmes u obzir da je puska kineska, optika kineska, moj krajnje improvizovan naslon i to na nisam nesto strucan sa optikom i naslonom, lepo je ispalo. Ekstra sam sadovoljan sa njima. Sigirno cu da probam i ove Hunter Expansion.

Ja sada imam jednu kutiju tih hunter dijabola, ali nije bas reprezentativna.
Propadaju u cev, da kazem zavrsna obrada nike na nekom nivou, prethodne kutije su bile bas ok, ali poslednja jok. 😄

Chao ekipo.
Uzeo sam ove dijabole, pa molim vas ako neko zna da mi objasni koja je razlika izmedzu ovi dve dijabole? Oznake na kutiji su iste, a i na web sajt uporedio sam i sve je
Hvala.

Attachments

• 4E1E7496-7774-42AD-81C1-DB5EB53BD0CB.jpeg
    4E1E7496-7774-42AD-81C1-DB5EB53BD0CB.jpeg
    889.6 KB · Views: 1,379

Users who are viewing this thread

Back