DIJABOLE

Mane kouč said:
Ja bih rekao da je ovo neka varijanta rws basic dijabola...

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

Neko kaže:
"These are just a re-branded version of the H&N Excite Plinking"

Nemam pojma ...ali ološ...šetajo svuda na 10m sa osloncem...možda jih samo moja Cometa ne voli... al zato voli Umarex match i RWS Club

Sad porucih online iz Snajpera malko dijabola. Kutiju test JSB i jednu kutiju H&N. Mada nesto mi govori da cu primiti obavestenje da doticne nemaju na stanju...
:lol:
Zeza me sto sam sad na odmoru, ne krecem se po šumama i gorama nase zemlje ponosne pa ne mogu da nabavim, a planirao sam malko da prangijam ako obaveze dozvole...

Magnum osiromasio nacisto, bio sam i u Kragujevcu i u Jagodini. Top Gun ne znam da li radi isporuku na adresu, bio sam kod njih jednom imali neke "Mauser" dijabole, mnogo lose mi se pokazale.

Rade isporuku na adresu. Prodaju diana dijabole i cini mi se da su poceli da rade i jsb, samo to za jsb je neproverena informacija, zato nemoj me drzati za rec.

E da mi je neko rekao, ne bih mu verovao. Upravo mi kurir doneo test JSB koji sam porucio.
Za divno cudo, onako na prvi pogled, prilicno su ok, videh samo jedno-dve sa malo iskrivljenom suknjicom. Al ko za inat, kisa slozila samo tako, nece stati ceo dan.... A bas sam voljan da nakacim optiku pa da testiram test.
787227abd0efc622229e1ae7d5392183.jpg

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Hvala kolega. Bas se radujem da probam RS i Express. A i ovi teskasi me zivo zanima kako ce se ponasati. Nikad nisam pucao sa dijabolom tezom od 0.53grama.
Uzeh isto i kutiju ovih, iz ciste radoznalosti. Jeste da hollow point za mene nemaju nikakvu prakticnu primenu al da vidim kakve su. Mada, mislim da ce biti zanimljivo gadjati paradajz sa njima...
32de9c922bbc1e6272627128ba94bfdd.jpg

Proka said:
E da mi je neko rekao, ne bih mu verovao. Upravo mi kurir doneo test JSB koji sam porucio.
Za divno cudo, onako na prvi pogled, prilicno su ok, videh samo jedno-dve sa malo iskrivljenom suknjicom. Al ko za inat, kisa slozila samo tako, nece stati ceo dan.... A bas sam voljan da nakacim optiku pa da testiram test.
787227abd0efc622229e1ae7d5392183.jpg

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока
Vec vidm! Za tebe Proko is the best pellets, a moje predvidjanje je, ajd idemo redom:
1. EXACT EXPRESS 4,52mm/0,510g/7,87gr
2. EXACT 4,52mm/0,547g/8,44gr
3. EXACT HEAVY 4.52mm/0,670g/10,34gr
4. EXACT MONSTER 4,52mm/0,870g/13,43gr
;)

Proka said:
Hvala kolega. Bas se radujem da probam RS i Express. A i ovi teskasi me zivo zanima kako ce se ponasati. Nikad nisam pucao sa dijabolom tezom od 0.53grama.
Uzeh isto i kutiju ovih, iz ciste radoznalosti. Jeste da hollow point za mene nemaju nikakvu prakticnu primenu al da vidim kakve su. Mada, mislim da ce biti zanimljivo gadjati paradajz sa njima...
32de9c922bbc1e6272627128ba94bfdd.jpg
A za paradajz topla preporuka ovo:
ultra-shock.jpg

ili ovo:
power-ball.jpg

:cool:

Ma ja bih od RWS one Superdome.
Samo dok kisa stane, odoh ja napolje da testiram, nema veze ako malo kaplje za vrat. :D

glale said:
:D Glasam za predlog br.3 EXACT HEAVY 0,670g ili EXPRESS 0,510g

I ja mislim slicno kolega. Mislim da je monster pretezak, a exact RS prelagan, a naravno po meni su uvek favoriti 4,52mm kalibri u odnosu na klot 4,5mm i 4,51mm.

Ja videh da ljudi najbolje grupe imaju sa Heavy i Express.
Cu probam i iz Peruna, dok ga ne prodam, cisto 'nako, zarad naucne vrednosti testa.. :lol:
A i jadnik stoji 3 meseca u kutiji, nije dijabolu opalio.

Proka said:
Ja videh da ljudi najbolje grupe imaju sa Heavy i Express.
Cu probam i iz Peruna, dok ga ne prodam, cisto 'nako, zarad naucne vrednosti testa.. :lol:
A i jadnik stoji 3 meseca u kutiji, nije dijabolu opalio.
Nemoj da prodajes Peruna, dobra je to puska, uproscen i legendaran sklop, a prakticno neunistiv, da sam na tvom mestu ja bih to ostavio, neka se nadje.

Ma i ja se jos lomim. Odlicna je puska, al ako nabavim FWB, ne znam hoce li mi "vrhovna komanda" odobriti drzanje Peruna a ne koristim ga....

Puno se ovih dana pislo o dijabolama pa da podelim neka saznanja , radi se o 5.5 kalibru ali verujem da je tako u svim kalibrima , mikrometrom sam merio 1.03 grama jsb i to iz kutija sa razlicitim serijskim brojevima i zakljucak je sledeci iz jedne kutije idu glave dijabole od 5.38 do 5.47 a iz druge od 5.48 do 5.53 , i jedna i druga su deklarisane kao 5.52 , jedna serija odlicno grupise na 50 metara , u nekih 15 mm a druga na istoj daljini pravi grupe od 5 do 10 cm , dubina kosuljice nije ni priblizno ista razlika je u 0.5 do 0.7 mm po dubini . Pokusacu i sliku da postavim .

Attachments

• IMG_20200816_122712_resize_74.jpg
    IMG_20200816_122712_resize_74.jpg
    490.4 KB · Views: 868

Users who are viewing this thread

Back