DIJABOLE

Hatsan125 said:
I koje korstis H&N

HN field target trophu 0.56g 4.5mm
HN sport 0.53g. 4.5mm

HN sport sam nazalost sve potrosio testirajuci preciznost i snagu puske, inace sam bas sa te imao najbolju preciznost.
Skoro sam porucio baracuda hunter jer su malo teze cisto da vidim kakve su mada mi malo sumnjivo, kao da mi dijabole sa ravnim vrhom bolje leze.
U JSB sam se nekako razocarao ili nisam imao srece iz kog kalupa cu kupiti dijabole, jer dosta kolega spominju da postoje razlike u kalupima u samoj proizvodnji

Hatsan125 said:
Koja je kod tebe puska

Stara zastava m56 malo tjunirana 300m/s
Mada moram jos malo testirati ovo sam dao prosek a cini mi se sa ovim laksim 0.53g i 0.56 ide i do 340m/s.
Moguce da sam ovom brzinom zeznuo preciznost ali mora da napomenem da ne koristim nikakva postolja za pusku , vrecice sa peskom a posedujem samo mehanicki nisan.

Ja je pokusavam upucati na 30 m ali lose grupe imam pa se zeznuo uzeo dijabole gamo 1g sve mi se poremetilo sad kontam se opet vratit na H&N

Hatsan125 said:
Ja je pokusavam upucati na 30 m ali lose grupe imam pa se zeznuo uzeo dijabole gamo 1g sve mi se poremetilo sad kontam se opet vratit na H&N

Vidi kolega ja i ti ne mozemo ocekivati neku znacajnu preciznost, iz razloga sto sam ja malo tjunirao zastavu a ti koristis hatsan 125, tako da oboje omamo magarce koji se prilikom opaljenja bas ritaju.
Mada se bar kod mene i sa toliko ritanja ipak najbolje pokazao H&N a cekam da mi stignu i nekoliko modela RWS da i njih isprobam.
A sto se gamo tice ja sam njih vec batalio.
Sve najbolje.

https://www.google.com/search?q=pelets+test+10+best+pelets&oq=pelets+test+10+best+pelets&aqs=chrome..69i57j33i10i160.19132j0j4&client=ms-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#

Čitajući kolega vaše poruke zapazio sam da ste izuzetno napredovali što se tiče vazdušnog oružija, vidi se da polako shvatate suštinu odnosa snaga/preciznost.
E sad vam samo preostaje kao sledeći korak, vađenje onih federa od "keca" i vraćanje zastavice na fabrički setup.
Pozdrav i svako dobro. ;)

Glock17 said:

Čitajući kolega vaše poruke zapazio sam da ste izuzetno napredovali što se tiče vazdušnog oružija, vidi se da polako shvatate suštinu odnosa snaga/preciznost.

Pa kolega nakon probe puske Umarex perfekta mada niskog cenovnog ranga, sa brzinom od oko 170m/s shvatio sam da sam taj blagi trzaj mnogo utice na preciznost.
Dok kod moje zastave je taj trzaj znatno veci, i sada sam doso do nekog zakljucka da sto se tice springerica brzina ne bi trebalo da prelazi 200m/s.
Tako da cu ipak mozda kupiti nesto novije ili polovno ali kvalitetnije.
A sto se tice federa, od keca su bili pre vise godina , sada su trenutno od ves masine gorenje :D :D :D .

I nadam se da nisam uvredio kolegu Hatsan125 sto sam izneo misljenje za moju i njegovu pusku

Matematika je jasna i prosta, zastavica max do 165m/s,sve ostale springerice 170 do 190m/s da bi imalo nekog smisla juriti preciznost, ovo su brzine za 10m, a i do 25m, 180-190 m/s je skroz ok

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

Mane kouč said:
Matematika je jasna i prosta, zastavica max do 165m/s,sve ostale springerice 170 do 190m/s da bi imalo nekog smisla juriti preciznost, ovo su brzine za 10m, a i do 25m, 180-190 m/s je skroz ok

Slazem se kolega ali sta cu uvek je kod mene postojala neka zelja za vece daljine i radio na tome, mada pritom nisam obracao paznju da gubim na preciznosti jer sam koristio dijabole niskog cenovnog ranga , i uvek svaljivao krivicu na dijabole.
Dok sada iskljucivo koristim h&n i jsb ali ne vredi opet imam siroke grupe, mada manje nego sa Gamo ili Mar dijabole.
Inace hvala svim kolegama koji su podelili svoja :
znanja, iskustva i saveta sa mnom.
Hocu samo reci da sam dosta stvari shvatio jedino uz pomoc vas i ovog foruma

https://www.shootingequipment.de/en/Weapons-Ammunition/Ammunition/Air-pellets/Air-rifle/Qiang-Yuan-Air-Pellets-mod-Training-Grade.html
https://www.shootingequipment.de/en/Weapons-Ammunition/Ammunition/Air-pellets/Air-rifle/Qiang-Yuan-Air-Pellets-mod-Olympic-Grade.html

Evo malo dokolice, danas sam testirao dijabole za klub, bilo je 20 serija jsb i par serija HN. Ovaj put sam poneo samo 5 cevi 2 Anschutz 9015, jedna 9003,jedan pištolj Steyr lp10 i za kraj poslastica FWB 300.

Inače ovo je prilično mukotrpan posao i nije baš lak kao sto se misli. Puca se po 10 dijabola od svake serije, pa koje su najbolje ponavlja se po par puta, naravno prati se brzina i ako treba podešava, a pritom svaka promena brzine se odrazava na drugačiju grupu, pa je to igranka u krug. Inače uslovi gde sam testirao su solidni, ali ne i odlični, pa i rezultati samim tim mogu biti bolji kad su potpuno kontrolisani uslovi, ali i ovo je ok kad nema bolje.
3 i 5 slika su nađene dijabole za 1 9015, a 7 i 8 fwb 300 gde je HN napravio jako lepu grupicu, takođe stara 9003 preko 15 godina i dalje pravi najbolje grupe, jednostavno ta cev mi je vrhunska i čuvam je kao zlato. Brzine su uglavnom oko 175m/s sem fwb gde je jedva 160 jer ona mora opet na operacioni sto da ide
e92d4c8573ac1f791986310646c73944.jpg
f1b5fe05d18a926dc1a93b1b18942518.jpg
6154e31d453833105ff5452704acdaae.jpg
845f41cd1dd66f24fa0617c763a7f03b.jpg
b17cfa4a27b34e8800bd8b6398fd4aba.jpg
b622f464e028adb6bf4bc76ac4d1d083.jpg
290096a62965d8edb4d889b4978a6a92.jpg
0f0d216445d387db4a604ca096a2e517.jpg

Eto, a nama kazes da dzabe testiramo dijabole... :lol:
Stari FWB pravi skoro iste grupe ko 9003.
Ako ti ovo testiranje bas tesko pada, zovi me u pomoc, nemoj te sramota. ;)

Proka said:
Eto, a nama kazes da dzabe testiramo dijabole...
Stari FWB pravi skoro iste grupe ko 9003.
Ako ti ovo testiranje bas tesko pada, zovi me u pomoc, nemoj te sramota. ;)
Lepo je iznenadio fwb i ako je poluispravna i teško je testirati u ovakvom boku. A to za testiranje da ne otvaramo raspravu pk stoti put nepotrebno

bravo, e tako se to radi. znaci moam sad da iznesem radni sto iz garaze i da okacim pusku na stegu i da gadjam. Ili da ubedim zenu da nam je potreban tunel od 10m u dvoristu

Users who are viewing this thread

Back