DIJABOLE

Tako je.Evo i danas smo plinkali malo posle ručka, neki improvizovani klimavi naslon, limenke, čepovi, kašika, pa smo probali i štipaljke sa 20 metara, i uspeli smo da pogodimo i to.Mirna ruka, bez stezanja, samo opušteno.

Glock17 said:
Dijabole ove, dijabole one, dijabole teške, dijabole lagane... :roll: :D
A strelac? Gde je u toj priči strelac?
Mislim da preciznost u najvećoj meri zavisi ipak na kraju od strelca...
Ma jok, kolega @Glock17, nisi ti upućen u materiju. Mi imamo toliko profesionalaca kod kojih na rezultat utiču samo dijabole i puška. Kad bi mi u klub došlo bar 10% takvih profi strelaca, imali bi bar još dve olimpijske medalje u Tokiju

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

Ma pustite narod neka se zanima, neka probaju.
@Mane, nemoj tako.
Samo od mene bi imali minimum dve medalje. Nego me Korona zajeba... :D

Glock17 said:
Dijabole ove, dijabole one, dijabole teške, dijabole lagane... :roll: :D
A strelac? Gde je u toj priči strelac?
Mislim da preciznost u najvećoj meri zavisi ipak na kraju od strelca...

Pa naslov teme je "Dijabole"... valjda ovde na forumu ima tema o strelcima ili osnove gadjanja vazdusnom... znas ono ako se pogodak grupise gore desno ti nisanis dole levo itd...
Mozda nekog nervira razmena iskustva o dijabolama ali sta ja da mu radim ne mora da cita itd...

Pitanje Grofu u vezi Sport S Field 4,5mm nema odgovora ni na email ni na FB... sto znaci da nemaju vec drze radi marketinskih trikova...
Danas stigle Hunting Expansion sledi proba za vikend...

Attachments

• 1.jpg
    1.jpg
    151.6 KB · Views: 1,047
  • 2.jpg
    2.jpg
    134.9 KB · Views: 1,047
dr.jare said:
Pitanje Grofu u vezi Sport S Field 4,5mm nema odgovora ni na email ni na FB... sto znaci da nemaju vec drze radi marketinskih trikova...
Danas stigle Hunting Expansion sledi proba za vikend...

Ja sam zvao letos fabriku, i kazu da nije bilo mnogo interesovanja za field pa su prekinuli proizvodnju. Na sajtu ih drze, ali ih nema u proizvodnji. U prilogu je i sajt pa mozda nekom zatreba.

http://sportspellets.com/

Field dijabole su predvidjene za gadjanje napolju gde uticu vremenski uslovi na let same dijabole... takve dijabole treba da imaju tezinu na primer od 0.55g pa na vise... Sport S ih je proizvodio sa tezinom od 0.52g sto je relativno malo za neko gadjanje preko 15-20m... sada se proizvode jace puske sa optikom za gadjanje na vecim daljinama koje traze teze dijabole a oni su to zanemarili...

Iz prostog razloga što čoveku nije neka preka potreba da pravi te dijabole, jer sa običnim dijabolama za 10m ima ozbiljno tržište. Samo sam ja u poslednjih godinu i po uzeo preko 200.000 dijabola za klince u klubu, a ja sam samo jedan klub koji i nema veliki broj strelaca u školi streljaštva.

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

dr.jare said:
Field dijabole su predvidjene za gadjanje napolju gde uticu vremenski uslovi na let same dijabole... takve dijabole treba da imaju tezinu na primer od 0.55g pa na vise... Sport S ih je proizvodio sa tezinom od 0.52g sto je relativno malo za neko gadjanje preko 15-20m... sada se proizvode jace puske sa optikom za gadjanje na vecim daljinama koje traze teze dijabole a oni su to zanemarili...

Ako nije tajna kolega na kojim to daljinama gađaš?

dr.jare said:

Rekao bih da je apsolutno nebitno tih 0.03 grama, ako dijabola leži nekoj cijevi...

SMD said:
Rekao bih da je apsolutno nebitno tih 0.03 grama, ako dijabola leži nekoj cijevi...

Da verovatno tih 0,03g nije nesto toliko bitno... verovatno pri izradi same dijabole bude veca tolerancija... treba tu od 0,6g-0,8g... teze dijabole bi mozda bile jos preciznije ali bi imale podbacivanje...

Glock17, gadjam stojeci na 50m i vise bez naslona ili naslonim levu nadlakticu... gadjam sa GSG SR1000 za sada bez optike sa fabrickim fiber nisanima... pord Dunava sam i stalno duva vetar manje ili vise... kad budem imao vise vremena i prilike slikacu i stavicu u temi predvidjenoj za to jer kad neko nov dodje u zelji da nesto nauci i pocne da cita a ono pola teme je off topic... pozdrav.

Puska je GSG SR1000, dijabole Hunting Exspansion 4,5mm, daljina 20m, stojeci stav naslonjen levom nadlakticom, bez optike sa fabrickim fiber nisanima gde je zadnji bio na "0" i podbacivao oko 40mm-50mm a na "4" prebacivao oko 20mm (od mogucih 9 podeoka)... nisam mogao da probam daljinu od 50m jer je padala sitna kisica pa nisam moga da idem van naseljenog mesta a i ovo sam jedva odradio jer je ova puska jako bucna i iritira komsijskog kera...
- prva slika test probojnosti: malo je probojnija od Hunting... samo prva dijabola busi lim 0,7mm jer je puska stajala i bila podmazana... iznad rupe je naprslina Hunting dijabolom isto prvom dijabolom posle stajanja... i skroz gore samo malo udubljenje sa Match dijabolom...
- druga i treca slika test preciznosti: grupa na 23mm...
- cetvrta slika izgled dijabola posle gadjanja: samo dve nadjene ostale rikosetirale... na zadnjoj strani se vide zlebovi od cevi...
Zadovoljan sam ovim dijabolama...

Attachments

• 4.jpg
    4.jpg
    132.7 KB · Views: 798
  • 3.jpg
    3.jpg
    142.4 KB · Views: 797
  • 2.jpg
    2.jpg
    150.9 KB · Views: 798
  • 1.jpg
    1.jpg
    127.5 KB · Views: 798
To sto je pocinkovan, plastificiran, ofarban... nije toliko bitno vec debljina 0,7mm... klasicnu konzervu od farbe busi dvostrano... plasticnu flasu 2l punu vode isto dvostrano... nego ovaj pocinkovani 0,7mm busi samo sa prvom dijabolom posle podmazivanja Balisstolom i stajanja puske... kada bi se podmazivalo masinskim uljem ili dizel gorivom mislim da bi busila i deblji lim ali se tako upropasti puska 100%... a mozda i eksplodira puska...

Users who are viewing this thread

Back