DIJABOLE

20201127_092018_copy_1200x1600.jpg
Ove su,navodno,za nijansu bolje,100 dinara su skuplje ali ne mogu reći da sam prezadovoljan.Malo-malo baci neku u stranu

I moje iskustvo sa belim Target je takvo. Mozda su i one iz prese br.4... :eek:
Mislim, znam da ovo kako mi testiramo dijabole nije merodavno ;) :D al bre za neke dijabole vidim da nije to to.

Target je veoma dobra dijabola, posebno za tu cenu, bolja je od HN sport i sličnih duplo.
A to sto baca u stranu računajte malo više vaše greške, a i pucate sa springericama, tako da je to kod pcp druga priča.

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

:) Evo sad sam probao da gađam sa jsb heavy 25 komada u centar(upucano je sa njima)i onda sam nišanio na isto mesto i ispalio još 15 komada jsb target...
20201224_183354_copy_1200x1600.jpg
Daljina je 15 metara sa naslona

:) I onda još dve grupe po 5 komada jsb heavy u levu jedinicu i desnu jedinicu
20201224_184855_copy_1200x1600.jpg
Ovo je sad,u garaži sam i zabavljam se :)
Nisam neki strelac al nekako mi se čine bolje grupe sa heavy.
Da negrešim dušu,jsb target je dijabola sa ravnom glavom i predviđena je za 10metara ne za 15 na koliko sad gađam.I moja fwb 300 je springerica,sigurno bi pcp puška to radila mnogo bolje

glale, koja je snaga tvoje puske to jest brzina zrna? Ima prilican pad sa malo tezim dijabolama (razlika 0,15g) na 15m...

dr.jare said:
glale, koja je snaga tvoje puske to jest brzina zrna? Ima prilican pad sa malo tezim dijabolama (razlika 0,15g) na 15m...

:) Kolega,moja puška je FWB 300,to je D kategorija,vrlo je slaba,7,5j u zavisnosto od težine dijabole joj varira brzina.Jsb Heavy 0,670g izbaci brzinom od oko 155-160m/s dok jsb express 0,510g ide oko 185-190m/s.To je puška za 10 metara.To što sam entuzijasta pa pokušavam s'njom da gađam precizno na 25 metara,jeste smešno... :D

dr.jare said:

Od kud su to malo teže dijabole.... :roll:

0,510g i 0,670g razlika ko dupe i oko...

Glock17 said:
dr.jare said:

Od kud su to malo teže dijabole.... :roll:

0,510g i 0,670g razlika ko dupe i oko...
:lol: :lol: :lol:

glale said:
:) Kolega,moja puška je FWB 300,to je D kategorija,vrlo je slaba,7,5j u zavisnosto od težine dijabole joj varira brzina.Jsb Heavy 0,670g izbaci brzinom od oko 155-160m/s dok jsb express 0,510g ide oko 185-190m/s.To je puška za 10 metara.To što sam entuzijasta pa pokušavam s'njom da gađam precizno na 25 metara,jeste smešno... :D

Kod mene na 15m ne pada nista sa dijabolama 0,55gr u odnosu na 0,49g (razlika 0,06gr)... mereno sa Glock17 merni istrument cetvrtina i oko...
Verovatno bi sa Jsb Heavy 0,67g i kod mene nesto padalao... u planu su mi bas te dijabole jer ih dosta ljudi hvali pored preciznosti imaju dobru penetraciju a nisu preterano skupe...

Šta se ti opterećuješ "penetracijom" kad je lov svejedno vazdušnim oružijem u Srbiji zabranjen? Osim... :roll:

dr.jare said:
:) Kolega,meni je bitnija preciznost u odnosu na snagu i probojnost.Ovo je 5 dijabola na 25 metara20201116_114716_copy_1200x1600.jpg
Da je bolji strelac,moglo bi i bolje

dr.jare said:
Ovde su admini i moderatori prilicno fleksibilni jer je obicno zabranjeno citirati post ispod posta a duplo citiranje da ne pricamo...

Hm... upravo vi imate opomenu zbog nepoštovanja pravila, tako da...
Što se tiče moderiranja, nama je bitnija suština od gole forme. Neće propasti svet ako neko citira post iznad, mnogo je bitnije šta je napisao. A fleksibilnosti nikada nije bilo, niti će biti, na suštinsko kršenje pravila.
I ovde ćemo prekinuti i vratiti se temi.

glale said:

Ove su,navodno,za nijansu bolje,100 dinara su skuplje ali ne mogu reći da sam prezadovoljan.Malo-malo baci neku u stranu
Proko mislim da su skuplje od 100 din,u odnosu na Simply.Mislim da je kutija 900 din.

Sent from my Redmi 6A using Tapatalk

Mislim da je Target (beli) oko 900-950 dinara. Zavisi od prodavnice. Zeleni Target je oko 1200 a Plavi mislim da je 1300, mozda malo preko. Ima i zuti al ne znam koliko je on. Kupih davno jednu kutiju al sam zaboravio koliko je.

Molio bih clanove foruma da ne citiraju post iznad svog i da ne citiraju vise postova. Ukoliko zele da citiraju neka iskopiraju deo na koji se odnosi a ne celokupan post.

Uprava foruma

Proka said:
Mislim da je Target (beli) oko 900-950 dinara. Zavisi od prodavnice. Zeleni Target je oko 1200 a Plavi mislim da je 1300, mozda malo preko. Ima i zuti al ne znam koliko je on. Kupih davno jednu kutiju al sam zaboravio koliko je.

Gde to kupujete kad je toliko preskupo? :shock:

Bata@Glock17,te zelene i plave su već mnogo bolje selektovane...pa su i skuplje.
Nisam nigde naišao na njih da ih kupim,nadam se da ću ih negde napipati...

Pa sama cinjenica da bata @Mane koristi zute i plave za takmicenja ti dovoljno govori. One su u rangu HN Finale Match i RWS R10.

Users who are viewing this thread

Back