DIJABOLE

Tako je, u principu za 10m je to najbolje sto imaju u ponudi za veću potrošnju, i ja sam prilično zadovoljan, mada koristim i RWS u manjoj količini, a i HN u većoj. Zapravo sve sto mi pravi dobre grupe, sto je cenovno prihvatljivo i da mogu da nabavim veće količine. Jer meni po sezoni ide preko 100000kkm kvalitetnije dijabole i bar još 150000 trening dijabola

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

Mane kouč said:
Tako je, u principu za 10m je to najbolje sto imaju u ponudi za veću potrošnju, i ja sam prilično zadovoljan, mada koristim i RWS u manjoj količini, a i HN u većoj. Zapravo sve sto mi pravi dobre grupe, sto je cenovno prihvatljivo i da mogu da nabavim veće količine. Jer meni po sezoni ide preko 100000kkm kvalitetnije dijabole i bar još 150000 trening dijabola

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka
:D Ti bolje da se izražavaš u tonama olova kad pričaš o nabavci dijabola :lol:

glale said:
Bata@Glock17,te zelene i plave su već mnogo bolje selektovane...pa su i skuplje.
Nisam nigde naišao na njih da ih kupim,nadam se da ću ih negde napipati...
Mislim da ih Magnum ima. Ili Grof. Ja sam u Magnumu kupovao.

Pa za Schak kazu da je jedina razlika izmedju njega i Match u brzini (paznji posvecenoj) kontrole kvaliteta. U prevodu ono sto zapadne iza prese... :D Na metlu...

Bilo ih je u Green Sport-u. Ne znam da li ih jos uvek imaju. Porucivao sam kurirskom sluzbom, ljudi maksimalno korektni.

Ja nešto volim SportS i sa Crosmanom sam stvarno pravio odlične grupe i sa field target i match još bolje. Probao sam neke JSB par vrsta (slabo se snalazim sa njihovim imenima a mrzi me da idem u podrum da prepisujem, nemojte zameriti) i ove SportaS Match su mi davale ubedljivo naj bolje grupe ono opet sa hunting nisam mogao da se sastavim ubedljivo naj gore grupe. E sad sam ja to hteo da prepišem i na Stormridera ali problem izgleda da su suknjice malo šire i ni jedna SoportS dijabola ne ulazi kako treba ustbari treba toliko da se siluje da se plašim da ću oštetiti nešto na pušci dok JSB ulazi glatko. Rešio sam da sutra ponesem na posao razne i da uporedim prečnike sa JSB i napravim matricu u principu cilindar u koji bi ubacio dijabolu i klip kojim bi je proterao kroz rupu i na taj mačin "kalibrisao" na odredjeni prečnik da ne glavi. Jel imao neko ovih problema i kako ste ih prevazilazili

Iceman said:
Jel imao neko ovih problema i kako ste ih prevazilazili

Ja sam koristio Sport S - Match, Hunting i Hunting Expansion u kalibru 4,5mm... u prethodnoj pusci Norconia ulazile su izuzetno lako cak mi se cinilo da ce da ispadnu kada vratim cev... u ovoj koju sada koristim GSG SR1000 ulaze tesko i bas mora da se potrudim da ih uguram prstom u cev da ne strci van gumice za dihtovanje... dijabole drugog proizvodjaca nisam probao jer su i ove zavrsavale posao a ja ne idem na olimpijadu...
To sto malo teze ubacujem dijabole ne predstavlja mi neki problem i nikad se ne bih vratio na onaj krs Norconia...

Morao sam da sidjem u podrum da prepišem kako se zovu ove JSB(vido piše se jsb a ne jcb :? ) Dakle JSB exact jumbo 1.03g i match jumbo 0.89g ulaze glatko a ove SportaS neće ama skoro nikako ne da idu malo teže nego jedva opcija je da zatvarač čuknem nečim. U svoje vreme sam na svim puškama izuzev na .22 radio ležište metka i usta cevi. Prijatelj mi je puškar pa smo to rezali. Ima vođica za rajber kojim se na ustima cevi odradi konus 45°. Ista priča je i za ležište reže se drugačile nego fabričko pa je saosnost i čeoni zazor bolji nisam se nadao da ću da režem ležište dijabole :lol: Ne znam šta se radi za vazdušne ali mislim da bi mi za početak bilo dovoljno da dijabole na zadnjem kraju budu prečnika ovih JSB. To valjda zovu pelet sizing ali ne mogu da nadjem da je ovde pisano o tome. Sutra idu na profilprojektor pa će da vidimo kakvo je stanje.

U Madjarskoj sam kupio ove dijabole

https://images.app.goo.gl/RpySBxhUWAQDYeyBA

Pucao iz crosmana prilično neprecizne. Ne deluje mi kao nešto što bi trebao da pucam iz stormridera. Ne znam od kog su materijala ali deluju veoma tvrdo. Ima li iskustava

Ne treba tu nista rezati i nikakav razrvrtac , ali ipak ako si vec "rezao "onda znas sta treba ....

Nisam siguran da smo se razumeli. obradjivao sam usta cevi na 8X57 i 308Win postoji set za to otprilike princip je opisan na videu ne znam sta se radi na vazdusnim puskama.
https://www.youtube.com/watch?v=9MOlxPdnbww
Set je malo drugaciji nego ovaj koji je prikazan ali princip je isti. Manje vise usta cevi me i ne zanimaju vise me interesuje leziste dijabole posto ocigledno tu postoji problem. Nadao sam se da je do dijabole da su suknjice na sports sire pa da zbog toga glavi i da cu to da resim tako sto cu da napravim matricu za kalibraciju dijabola. Medjutim danas sam ih premerio i na moje veliko iznenadjenje one su za 4-5 stotih uze od JSB exact jumbo 1.03g koje rade odlicno. Usput kad sam merio dimenzije merio sam i masu. Nisam sortirao niti nameravam cisto informativno Sports match ima odstupanja od 0.01g i to relativno retko dok JSB exact jumbo 1.03g ide od 1 do 1.04(ovo sto sam premerio a vrlo je moguce da ima i veci raspon) i to ne po neki nego manje vise jednak udeo svake gramaze.

No nista od toga me trenutno ne zabrinjava koliko ovo sa lezistem dijabole. Ima li negde neki tutorijal gde se opisuje sta se radi sa lezistem. Ustvari prvo kako proveriti da li je ok i ako nije sta da mu radim.

Na Diana 21 FBB sam koristio Sport S Hunting i Match diabole, onako su "knap" što bi neki rekli.Probao sam i Stoeger X-Sport, one su malo labavije u ležištu, ali nisam primetio neke veće razlike što se preciznosti tiče, čak mi se čini da su za neku nijansu bolje ove domaće.Imam i JSB Exact Beast od kojih sam ispucao nekih dvadesetak komada ali sam to batalio jer su previše teške za moju pušku, ali uležu sasvim lepo.Takođe imam i neke Capriolo Hunting dijabole slabijeg kvaliteta koje su samo za neko plinkanje, takođe su prilično labave u ležištu i nisu za neko preciznije gađanje,a i na oko se vidi da su lošijeg kvaliteta i prilično nejednake.Na kutiji ne piše ni ko je proizvođač niti koja je gramaža, to su verovatno neke kineske ili ko zna čije prepakovane dijabole. Dobre su za gađanje limenki, ali za mete baš i nisu jer su grupe jako široke.Što se tiče ovih Sport S Hunting dijabola , pa i Match, odlične su što se mene tiče.Kad budem imao više vremena postaviću slike.Gađali smo sa 12 metara i grupe su bile veoma zadovoljavajuće.Sad je malo više zahladnelo pa malo pauziramo sa metama, a limenke i čepove nema smisla ni slikati niti snimati...

Ja nemam problem sa preciznoscu SportS dijabola , sta vise a mislim da sam to naglasio vise puta match su mi se dosad pokazale naj preciznije. Imam problem sa tim sto zaglavljuju pa me malo brine da nije nekakva fabricka greska kod puske u pitanju. Diana 21 FBB je prelamaca i nacin punjenja je potpuno drugaciji nego stormrider. Kod mene kad se puni pojedinacno trazi da se dijabola uvede skroz rukom u cev pa da se pogura zatvaracem i tad ide jako tesko a drugacije gotovo da nece uopste. Na burence mogu da zaboravim kad je SportS u pitanju. Vidim da su Stormrider i Artemis **900W veoma popularne puske pa me interesuje jel neko jos imao problema sa uvodjenjem SportS dijabola

Artemis 900w , smk , pr 900w , diana stormrider , nisam siguran koliko imena imaju ali to je potpuno ista puska i pravljena u istoj fabrici , svaka koja je bila u mojim rukama je imala problem da se u cev ubaci " ravna " dijabola , to se resava tako da se doradi leziste dijabole da ista lagano ulazi medjutim te ravne dijabole su za relatvno male snage-brzine i iz navedene puske iz mog iskustva ne grupisu tj veoma lose grupisu naravno da se ogradim nisam pucao na 10 metara vec pisem o daljinama 25 + metara ....

Users who are viewing this thread

Back