DIJABOLE

Ta Cometa je čistokrvni JSB exact i iz tvog Walthera ta dijabola ide fenomenalno. Ima ljudi koji su se obezbedili za neki duži vremenski period JSB dijabolama koje su im potrebne :D Samo da ugrabe vremena da to sa užitkom ispucaju.

Koleze,
gde nabaviti JSB exact 0.54g i express 0.51?
Danas sam bio u MP i nemaju, a ni ostali.
[/quote]

Ili Cometa exact 0.54g ili express 0.51g by JSB?

Zvao sam danas opet Mp Tropic. Dobijaju JSB i Cometu exact i express u junu.

Attachments

• cometa_exact_express_pellets_cal_4_5mm_500_ud_549-2.jpg
    cometa_exact_express_pellets_cal_4_5mm_500_ud_549-2.jpg
    45.1 KB · Views: 1,596
  • cometa_exact_pellets_151-3.jpg
    cometa_exact_pellets_151-3.jpg
    27.6 KB · Views: 1,596
QYS Domed dijabole
4.50mm,0.55 grama
Velika konkurencija za JSB Exact 4.5mm, 054 grama, koji je drasticno poskupeo na skoro 14 evra na sajtu Schneider.de
I po kvalitetu izrade i po preciznosti.

Evo i linka Za QYS Domed

https://www.versandhaus-schneider.de/product_info.php/cPath/40_95_1689_2413/products_id/42502

Attachments

• QYS-Airgun-Pellets_Domed.jpg
    QYS-Airgun-Pellets_Domed.jpg
    542.9 KB · Views: 1,501
Mali test domaćih Sport S Hunting Expansion dijabola. 10 metara stav bez oslonca, puška Anshcutz 335 magnum D kategorije. Odlične grupe, bez nekih većih flajera. Ista dijabola se dosta dobro pokazala i na daljini od 25 metara gađano sa puškama od 16 džula. Sada kada je nestašica JSB, H&N i ostalih stranih dijabola ova naša je po meni bestbay, čak i za one zahtevnije strelce.

Attachments

• 20220421_082300.jpg
    20220421_082300.jpg
    767.5 KB · Views: 1,218
Uzeo sam dijabole Spoton Sniper 4,5mm i nije losa preciznost ali bas tesko ulaze , jel moze biti problem posto treba da gurnem jace bolt da bi usla dijabola.
Pcp puska artemis pr900w je u pitanju, jel moze da sjebe gunicu na ulazu?

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

Ja sma imao isti problem sa tim dijabolama i batalio sam ih. Preciznost i nije neka i zato sam odustao

Pozdrav svima
Da li moze neko da mi objasni ovu oznaku GREJNA sta znaci i ostale oznake u specifikaciji dijabole.
JSB EXACT
Mounster
0,870g (tezina zrna) | 13,43gr -objasnjenje
CAL .177 -objasnjenje
M 47/08 -objasnjenje

Samo radi poredjenja da pomenem u Podgorici kutija ovih dijabola od 400kom kosta 14e. Ako su kvalitetne meni to nije skupo, ili je mozda moja osobina za nesto dobro ne zalim da platim.
Posto sam vidio da je neko pominjao cijene na ovoj temi. Samo radi poredjenja sam pomenuo.

Fileee said:
Postoji ta grupa i dalje, banuju tako ljude bez razloga. Ma grupa je smejurija sa puno ljudi koji otvoreno vredjaju, a i dalje su tu...

Skoro svaka cev voli i slaze se sa jsb-om, iako po mom misljenju te dijabole nisu bas nesto ujednacene po pitanju perfektnog oblika i tezine. Svaka deseta ima ulubljenu suknju. Opet, svakako bolji izbor od HN u vecini slucajeva.

Moja neka pretpostavka izmedju ostaloih razloga.
Mozda utice i transport dijabola. Pogotovo ako nije kutija puna pa zveckaju. Ubacio sam oko 50dijabola u kutiju tako i muckao blago simulirajuci transport uz 2 bacanja kutije sa oko 20-30cm visine o tvrdo tlo. Neke suknje su bile deformisane.
Sledeci test je bio po dnu tanki sundjer i odozgo sundjer. Nikakva deformac nije postojala. Cesto bude i sam transport problematican dok stigne do korisnika.

g-gram, gr-grain i jedno i drugo su mere za masu samo po različitim mernim jedinicama
0,177 inča je 4,5 mm

BaneDelija said:
M 47/08 -objasnjenje

To je oznaka, tj. broj rešenja češke agencije za oružje i municiju (jer je JSB češka firma i tamo se dijabole i prave), kao što je na primer u Srbiji Agencija za ispitivanje, žigosanje i obeležavanje oružja, naprava i municije. Ta oznaka se menja povremeno, kako se donese novo rešenje.

Pozdrav društvo.Probah nove dijabole,prezadovoljan sam preciznošću do 50 m,ali posle ispucanih 50 komata,primetim na poklopcu kutije ispisano "for pcp rifles only".Na sajtu firme koja je prodaje je fotka kutije na kojoj ovo za pcp nije navedeno.Razlika od standardne dijabole je to da je 20 posto tvrđa zbog bakarnog premaza.Da li moja puška može da ima problema sa olučenošću ako se koristi ova dijabola?dijab 1.jpg

Users who are viewing this thread

Back