DIJABOLE

Danas sam uhvatio malo vremena i ispucao sa stola mozda najbolju grupu sa cz i QYS dijabolama. Iako je daljina bila skromnih 16m, grupa od 5 komada je bas bila mala.
Probao sam QYS domed u potkalibru 4.49.
Kada sam merio sublerom nisam bio siguran da li to dobro radim pa sam odlucio da skeniram metu u programu da vidim koliko je ctc i dobio sam neverovatnih 2,2mm
Posle sam opet probao takvu grupu da izvucem i nisam uspeo
Ostale grupe su isle do dzinovskih 7-8mm
Napravicu iz jedne puske uporedan test popularnih dijabola bas da vidim kako ce se kotirati.

Attachments

• 0-02-05-40dfff87314b6d2f3429d119f2bba7d6e1a4b123b7f46fb720943566349b217c_1758160e7e922465.jpg
    0-02-05-40dfff87314b6d2f3429d119f2bba7d6e1a4b123b7f46fb720943566349b217c_1758160e7e922465.jpg
    213.4 KB · Views: 1,200
  • 0-02-05-13eaca2a39b9c89efa09ac33fa6552bef0853afc8ffdfae46b797b2f2ea8e237_410ab930dea3a125.jpg
    0-02-05-13eaca2a39b9c89efa09ac33fa6552bef0853afc8ffdfae46b797b2f2ea8e237_410ab930dea3a125.jpg
    120.2 KB · Views: 1,200
  • 0-02-05-bcea396b57168a114e8c7c542ba9a268e3c96a7d78ecc3d193d163fd35e2bd7b_7e46197c729337c9.jpg
    0-02-05-bcea396b57168a114e8c7c542ba9a268e3c96a7d78ecc3d193d163fd35e2bd7b_7e46197c729337c9.jpg
    173.2 KB · Views: 1,198
kircan said:
Danas sam uhvatio malo vremena i ispucao sa stola mozda najbolju grupu sa cz i QYS dijabolama. Iako je daljina bila skromnih 16m, grupa od 5 komada je bas bila mala.
Probao sam QYS domed u potkalibru 4.49.
Kada sam merio sublerom nisam bio siguran da li to dobro radim pa sam odlucio da skeniram metu u programu da vidim koliko je ctc i dobio sam neverovatnih 2,2mm
Posle sam opet probao takvu grupu da izvucem i nisam uspeo
Ostale grupe su isle do dzinovskih 7-8mm
Napravicu iz jedne puske uporedan test popularnih dijabola bas da vidim kako ce se kotirati.
QYS 0.62 Strimlajn,10 kom sa TX-a.Prilažem fotku. 😊

Kolega ovo vase je mnogo veci uspeh jer treba iskontrolisati trzaj prvo pa onda pogoditi. Ovo je stogod

[/quote]Daj malo grupa i sa 335
[/quote]

Jako mi je mrsko da svaki put kada citam tvoje komentare uvek sve gledas kroz posao i kroz licnu reklamu i na taj nacin iskoriscavas ovaj forum kao i one FB grupe. Nije ni cudo sto te je Glock onoliko gazio.
Verujem da vecini smeta ta tvoja licimernost ali ljudi se ustrucavaju da komentarisu bas iz uctivosti!
Dugo sam se suzdrzavao od ovakvih komentara ali vise nisam mogao jer bezobrazluku nema kraja!

Apsolutno nemam potrebu da ti odgovorim na provokaciju jer nam novi Glock i rasprava istog ne treba, niti te poznajem niti me zanimaš, komentar je bio upućen Srđanu jer dolazi kod mene da puca sa 335 i postiže odlične rezultate koji i mene iznenađuju i hteo sam da postavi i te grupe. Znači tvoja zlonamerna opaska da je moj post bio usmeren na reklamiranje 335 je pogrešan,usmeren je na to da se vide lepi rezultati.

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

Mane kouč said:
Daj malo grupa i sa 335

Jako mi je mrsko da svaki put kada citam tvoje komentare uvek sve gledas kroz posao i kroz licnu reklamu i na taj nacin iskoriscavas ovaj forum kao i one FB grupe. Nije ni cudo sto te je Glock onoliko gazio.
Verujem da vecini smeta ta tvoja licimernost ali ljudi se ustrucavaju da komentarisu bas iz uctivosti!
Dugo sam se suzdrzavao od ovakvih komentara ali vise nisam mogao jer bezobrazluku nema kraja!

Mene su zbog njega 4-5 puta banovali, a sad mi je javno zaprećeno "perma-banom"!
Tako da, nek' radi šta mu volja, njegova sramota ne moja!
Znam samo, ređe ću se javljati, a ako je nekom' od kolega potreban savet ili pomoć u vezi springerica uvek može da me kontaktira na PM, ako je u mojoj moći uvek ću rado pomoći. Naravno, besplatno!!!

Mane kouč said:
Apsolutno nemam potrebu da ti odgovorim na provokaciju jer nam novi Glock i rasprava istog ne treba, niti te poznajem niti me zanimaš, komentar je bio upućen Srđanu jer dolazi kod mene da puca sa 335 i postiže odlične rezultate koji i mene iznenađuju i hteo sam da postavi i te grupe. Znači tvoja zlonamerna opaska da je moj post bio usmeren na reklamiranje 335 je pogrešan,usmeren je na to da se vide lepi rezultati.

@Mane.
Najdobronamernije ti se sad obraćam, bez bilo kakvih zadnjih namera ili nekog skrivenog sarkazma.
Zaista protiv tebe nemam ama baš ništa lično jer te i ne poznajem, ali zato imam protiv tvog arogantnog i nadmenog obraćanja kolegama i to vrlo često uz nepošovanje sagovornika s' tvoje strane.
Jednostavno, moraš da shvatiš da način na koji se obraćaš ljudi primete i da to ljudima smeta. Evo i na kolegu @Bull si krenuo đonom, samo zato što ti je zamerio isto ono što ti zameram i ja već duže vreme, a verujem i većina kolega.
Daj bata @Mane iskuliraj malo, dovedi konverzaciju na pristojniji nivo, poštuj sagovornika ma koliki amater i lajik bio, a komercijalu ostavi za sekciju "Oglasi" i videćeš da te niko više neće nizašta prozivati.
A da! Za tvoju informaciju kolega @Bull je član foruma od 2012. Znači čitavih deset godina! Recimo, ja sam pročitao veoma puno korisnih njegovih postova, tako da to da je "zlonameran" uopšte ne pije vodu.
Pozdrav i svako dobro. ;)

Vidiš druže Glock u tome i jeste problem, ne poznaješ me, a da si me upoznao imao bi drugačije mišljenje, mada iskreno ne mogu da kazem da me to puno i zanima. To sto ti ili neko u svakom mom postu vidi komercijalu nije moj problem, već vaš, jer svako može da tumači nečije pisanje kako želi.
Kod mene dolaze razni ljudi i sa foruma i iz fb grupe i organizujem i druzenja, treninge, takmičenja i zanimljivo je da ni sa jednim od tih ljudi ja nemam problem, već jedino sa vama koji me ne poznajete i vidljivi ste samo po forumu. Ja protiv tebe nemam ništa, imam protiv tvog načina obraćanja meni, odavno sam rekao da neću ulaziti više u rasprave sa tobom , i trudiću se da to ispoštujem, to sto si više puta banovan nisam ja kriv nego samo ti i tvoj način obraćanja.
U jednom se slažemo, i ja ću moje pisanje smanjiti na minimum, jer je trenutno forum mesto gde atmosfera nije po mojoj meri, a i svakako više volim živ kontakt nego preko tastature. U slučaju da nekom trebam, zna gde me može naći, a sto se tebe ti dobrodošao si do streljane, pa da se konačno i upoznamo, možda i naučimo nešto jedan od drugoga. Sto se ostalih članova tiče ne bih napominjao koliko ih je mali broj aktivan i koliko se povuklo ljudi iz meni poznatih razloga.
Moderatori nek brišu ili prebace u drugu temu, ovu smo skrenuli sa teme totalno.
Svako dobro

Mane kouč said:
SrđanMilenković said:
20220825_100928_copy_800x359.jpg

Daj malo grupa i sa 335

Ovde moram i ja da se umesam.Prvo sam u jednoj temi pokusao da vas mirim, onda sam vristao na bata @Glocka, a sad cu da vristim i na tebe. Ovo Mane nije topic o puskama, nego o dijabolama. Dakle, nije poenta da vidimo kako jedne dijabole pucaju iz tx-a,, a kako iz 335. Da si rekao, ajd probaj i, npr Barakudu light ili neke Gamo na toj i toj distanci i uporedi sa QYS ili vec necim, to bi se potpuno uklapalo u ovaj topik i verujem da nikome ne bi zasmetalo. Dakle, nisi u pravu i ne komentarisi, jer nema nikakvog smisla. Jbg, tako je kako je...

A koja je poenta pričati o dijabolama ako ne da utvrdimo kako se ponašaju sa različitim puškama?🤔

To bi moglo da izgleda ovako: "Bog te što sam juče video dijabolu... strukić tanak, suknjica debela, ten onako bledunjav, aristokratski a glava čista, sjajna, ni jedne bore na njoj..." :lol:

Potpuno si u pravu. Ali onda neka @SrdjanMilenkovic otvori topic Ansic 335 i Tx 200, jer ima obe, pa krene covek da testira razne dijabole u te dve puske, kao sto je bilo ovde nekih takvih tema i daje uporedni prikaz. I onda to nije prica o dijabolama, nego o puskama...Po meni, ako bi u svaku temu gurali sve sto nam padne na pamet, a sta ce nam onda razne teme. Otvori jednu brate mili i udri u nju sve sto svakom padne na pamet. I posle 10 komentara vise niko ne bi mogao da isprati sta je ko pisao i o cemu.To je bar moje misljenje...

Trudim se da budem neutralan ali Srpche je 100% u pravu .
Verujem da ovakvi clanovi obogacuju zajednicu kojoj pripadaju , druze (iako te licno ne poznajem) duboki naklon I kapa dole 👍🏻

SrpcheTheGreat said:
Potpuno si u pravu. Ali onda neka @SrdjanMilenkovic otvori topic Ansic 335 i Tx 200, jer ima obe, pa krene covek da testira razne dijabole u te dve puske, kao sto je bilo ovde nekih takvih tema i daje uporedni prikaz. I onda to nije prica o dijabolama, nego o puskama...Po meni, ako bi u svaku temu gurali sve sto nam padne na pamet, a sta ce nam onda razne teme. Otvori jednu brate mili i udri u nju sve sto svakom padne na pamet. I posle 10 komentara vise niko ne bi mogao da isprati sta je ko pisao i o cemu.To je bar moje misljenje...

Traje uporedno testiranje već 3 meseca,i to na 12,20 i 25 metara.U igri su Jsb Exact,exspress,Qys strimlajn i domed,Jsb shock i Kometa exact.Sve u 4,5 mm.Cilj mi je da ispucam po kutiju od svake na zadatoj daljini,da bi rezultat iole bio merodavan.Drugo,puške su različitih kategorija,ali su obe izuzetno precizne,pa je uživanje u testiranju kompletno. :) Bude odvojena tema,naravno. :lol:

skorpio said:
Trudim se da budem neutralan ali Srpche je 100% u pravu .
Verujem da ovakvi clanovi obogacuju zajednicu kojoj pripadaju , druze (iako te licno ne poznajem) duboki naklon I kapa dole 👍🏻

Isto mogu reći,i drago mi je što poznajem kolegu.

Znajuci kako @SrdjanMilenkovic puca, mislim da ce procena kvaliteta i preciznosti tih brendova biti maksimalno objektivna. Meni se cini da upravo cinjenica sto su to dve razlicite puske, dodatno doprinosi dobroj proceni,jer kolega sa obe fenomenalno barata. Sa nestrpljenjem ocekujem rezultate.

Sent from my SM-A405FN using Tapatalk

Moj danasnji skromni doprinos ovom forumu bi bio sledeći: danas sam malo uporedjivao dijabole na različitim distancama.
Namera mi je bila da vidim kako se one ponašaju na vetru. Dakle, uslovi su bili sledeći: s obzirom da nemam još optiku na FWB300, pucao sam sa diopterom.
20220911_150947.jpg

Diopter nisam nesto posebno upucavao, bitno mi je bilo da vidim kako se dijabole grupišu na različitim daljinama pri relativno istom vetru. Vetar je bio 1,5 do 2m/s, relativno konstatan, gadjajo sam uvek sredinu mete, bez ikakve korekcije.
20220911_154715.jpg

Evo mojih grupa na 10 do 25m.
20220911_165331.jpg

JSB exact i Baracuda light su pokazale najbolje grupisanje, a prijatno su me iznenadile Umarex Cobra dijabole,s obzirom da su to jeftinije dijabole.
Ovo su grupe na 30m,isti uslovi.
20220911_165341.jpg

Nadam se da će ovo nekome biti od koristi.

To je velika prednost fwb koju samja skontao.
mozes sa njima da gadjas i pirincem i imaces pristojnu grupu.
gutaju skoro sve od dijabola
naravno pricamo pristojnim grupama, ne za takmicenje

Danas sam odradio jedan mini test dijabola u kalibru 4,5mm, koji sam već duže vreme želeo da uradim, a čije rezultate sam sa nestrpljenjem očekivao. Ovo ipak nije bio veliki i definitivni test, ali rezultati su, bar meni, bili vrlo zanimljivi. Testirao sam četiri popularne vrste dijabola sa ravnom glavom, koje spadaju u sami vrh produkcije. Iz tog razloga odmah moram napomenuti da su razlike među njima bukvalno u nijansama. Sa svakom vrstom sam ispucao po seriju od deset komada i onda uporedio broj poena dobijen sa svakom vrstom ponaosob. Ponavaljam, ovo nije ultimativni test, jer za takav treba više vremena, znatno više ispucanih komada i još nekih bitnih preduslova, ali ipak može dati sliku o svakoj od dijabola. Puška je bila Walther LG400, daljina 10m, sa oslonca, a pucao sam u elektronsku metu.
Četvrto mesto je zauzeo RWS Meisterkugeln, na trećam mestu je bio Eley Tenex Air, a prvo mesto su podelili Anschütz Premium Match (koji je ustvari RWS R10) i JSB Match Diabolo. Čini mi se da je JSB bio za nijansu bolji, ali to je više moj subjektivni osećaj.
Opet ponavljam da su u pitanju bukvalno nijanse i da svaka od ovih dijabola zaslužuje epitet vrhunske takmičarske dijabole, osim donekle RWS Meisterkugeln, koji je za jednu cenovnu klasu ispod najboljih RWS R10, što se pokazalo i na testu.
Za sledeći mini test spremam još neke vrhunske modele (H&N, QYS...), pa ćemo videti.

20220928_183340.jpg

Users who are viewing this thread

Back