DIJABOLE

Može li neki sajt za online naručivanje, može i na pp ako nije po pravilima foruma?
Ne znam kako stoje stvari u Crnoj Gori po pitanju uvoza dijabola, ali može se poručiti praktično od svake online trgovine koja hoće da šalje u Crnu Goru. Svakako se treba prvo dobro raspitati oko uvoza, carine, papira itd.

Zašto je bitno testirati sve moguće projektile ( diabola i slag ) .

Evo današnjeg primera projektila iste gramaže različitog podkalibra 217 i 218. Isti uslovi , ista puška , isti tjuning , isti strelac. Grupe po 5-6 kom.
20240118_133420.jpg
20240118_133440.jpg
Vetar oko 5-6 m/s
20240118_134005.jpg

Kakvo je iskusvo sa H&N baracuda power? Šta se uopšte dobija sa ovim premazom? I zašto su samo za PCP puške?

Sent from my iPhone using Tapatalk
b71347abc02a2f02b7c7b870ba232318.jpg

Пронашао ове диаболе при селидби, ко зна колико стоје, претпостављам да су турске.
b42cc158d54d6b8a0b5e3877f52cb5e0.jpg

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока
Nekad davno sam ih kupovao na pijaci, koliko para toliko muzike. Lose muzike 😀

Barakuda Power sam kupio u Kettneru, kutija je drugačija, i na njoj ne piše da nisu za springerice.
fbb51d69f075b50ac9039e045ab2900d.jpg

Bakarna kosuljica samo za vatreno oruzije sa FMJ oplatom zbog brzine projektila I deformacije.

VP uglavnom nemaju snagu za supersonicno ispaljivanje pa je FMJ bespotreban.

Meni te bakarne dijabole lice na sarenu lazu, pa ih izbegavam...

U slucaju da ne znam sta je dobro (desava se cesto) ja gledam sta koriste takmicari, a posto HFT i FT koriste uglavnom JSB exact: tradicionalna olovna dijabola sa zaobljenom glavom , nije mi bilo prece da trazim bakarne, sa celicnim spicom ili plasticnom suknjom, itd..

Jeste tradicionalno I dosadno ali funkcionise.

Kakvo je iskusvo sa H&N baracuda power? Šta se uopšte dobija sa ovim premazom? I zašto su samo za PCP puške?

Najbolje su se pokazale za pokazivanje. Posebno su dobre kada neko kupi prvu pušku od 475m/s pa kad dođu komšije i pitaju jel ta puška puca obične dijabole, a ti izvadiš onaj polimag sa iglom i ove sa punom košuljicom i impresioniraš komšiju.

Po komentarima bih rekao da niko nije pucao ove diabole. :)
Inače veći uvoznik JSB-a za Austriju airsoft.at mi je rekao da odavno nisu uvezli njihov asortiman, skoro ništa nemaju na lageru, neka nestašica, očekuju za pola god tek.
Tako da sam bio prinuđen da kupujem alternativu.

Ja sam probao jednom pre više godina model Field Target Trophy (isto su bile "bakarne") i odmah sam ih prosledio prijatelju na probu, koji ih je posle prve probe bacio. Plus, rekla su mi dva ozbiljna strelca i majstora da ih ne koristim u cevima vazdušnih pušaka, tako da više dileme nemam.
Inače, potpuno se slažem da u nedostatku JSB ili drugih proverenih modela treba probati sa alternativama.

Prosle godine sam probao barem 20tak razlicitih diabola u .22 u rasponu izmedju 15 do 25 graina, na metama izmedju 50 i 100 metara. Odigrao eliminaciju sto vise nikad necu kupiti. Izmedju ostalog ove sa bakarnom kosuljicom. 20-30 mozda radi nekako ali na dalje nisam imao dobre rezultate. Imam utisak da taj bakar mnogo cvrsci nego "obicno" olovo i moji liner nevole dodatni otpor unutar rifling.
Ali moram da napomenem da sam prosle godine poceo re-sizing diabola. Nabavio ovo, pa sam ga ja jos prepravio:
https://trrobb.com/storepage2193616.aspx
Ta rupa je konicna 1 stepen ukupno. Kada uguram diabolo do odredjene dubine, taman da dodirne i napravi krunu na glavi, a suknjica ce se malkice isto skupiti. Dobijem konstantnu velicinu glave i otpor unutar rifling je isti konstantan. Na 100 metara smanjio sam velicinu grupe.

ima podosta video na youtube, ja sam samo izabrao ovaj koji ne prica (pravio ga Kinez u 2019) :)

Users who are viewing this thread

Back