Pre neki dan sam spomenuo da sam po prvi put kupio jednu kutijicu (za 690 din) ovih dijabola i da cu da javim utiske, mozda ce nekog da interesuje ...

dijabole ne prljaju prste, sjajne su kao da su niklovane, na prvi pogled pod lupom - solidno izgledaju. Pokusao prepodne na 25m, zatvoren prostor, puska S634, bilo je saranja.
Skoro sam nabavio ovakvu vagicu

meri do trece decimale, najvise valjda 50 gr (mozda i 20-nisam o ovom trenutku siguran). Vazno ... vrlo ponovljivo meri. Na KP .. 2500 din.
Na 30 tak kom, sve uzimane prstima i stavljane na sredinu tasa, da suknjicom stoje na njemu, Lako se primeti da im tezine podosta variraju. Popodne sam bio zaludan i sortirao mozda 450 kom. Pojma nemam koliko sam vremena proveo u toj vrlo kreativnoj i interesantnoj aktivnosti

, ali bar sat vremena sigurno. Iako su one navodno 0,45g, po ovoj kineskoj vagici najmanje je bilo tako lakih. Najlakse bile 0,46gr a najteze 0,49gr. Napravio sam select 0,460 do 0,490 gr po grupama na svakih 0,005 gr.. I mogu da kazem da je najmanje bilo ovih najlaksih 0,460-0,465 (mozda 5%), 0,466-0,470 (mozda 10%), dok su skoro iste kolicine u svim ostalim grupama. Ponovio sam malopre probe, sa ovim iz dve najlakse grupe i bilo je mnogo mnogo bolje. Bilo je grupa i oko 10mm/5kom. Da li sam prepodne bio bunovan ili je stvarno select ucinio svoje-pojma nemam. Probacu ponovo neki dan, ali mislim da se ovo (merenje) na duze staze ne isplati

. Jer bi cini mi se umro, da sam trebao jos jednu kutijicu da sredim.
A imam sveukupni utisak, da bi za 10m, bile mnogo bolje tako neselektovane o odnosu na domace Sport S. Jer su i tako neselektovane, bar meni, daleko bolje grupisale na 25m od Sport S.
Normalno, cela prica je o rekreativnom pucanju jeftijim dijabolama.