Fx Dreamline - prinova

Zainteresirala me ova puska u kalibru 6,35mm. Ima klasicni dizajn koji mi najvise odgovara, a i relativno je pristupacna cijenom.

Zanima me koliko bi dijabola mogla ispucati u tom kalibru sa jednim punjenjem, te da li normalno moze koristiti i slugove?

I koliko se punjenja moze odraditi sa jednom ronilackom bocom?

pa za slugocve se preporucuje poseban liner koja ja nemam, ali to sve moze da se naruci kod voje - servisera za fx
ja ispucam u 7,62 oko 30 komada, a kada bise spustio regulator na 120 sigurno bi moglo bar jso 10 komada
a broj punjenja zavisi od boce, tj njene zapremine
dobra stvar je kod ovog modela je sto se moze menjati kalibar
ja imam u 7,62 i mozda cu menjati kalibar ako je ne prodam

Onda bi morao uzeti i novi liner sa puskom ako mislim pucati i sa slugovima? Ili se može sa stock cijevi pucati i dijabole i slugove?
Ma da imam 40-50 hitaca sa jednim punjenjem, meni dovoljno.

sve zavisi cime si ti zadovoljan.
ako ces pucati do 100-150m mislim da ti i ne trebaju slagovi, jer u njoj ima dovoljno snage da pogura teske dijabole na tu daljinu.
meni je najbolja grupa na 103m bila oko 5cm ako se dobro secam, imam negde sliku nego sam lenj da okacim
meni bolje od toga ne treba.

za te daljine dovoljne su dijabole, osim ako ti zelis neke uske grupe. neki gong sigurno moze spogoditi kao ne duva bura

Sportski pozdrav - Zdrao
konačno sam nabavio neku količinu dijabola u 7,62 pa sam malo izvadio devojački san - dreamline iz futrole da ga oprobam.
Gađao sam na 50 i 100m, i bilo je dosta zabavno.
Ovo su dve grupe po 5 komada, ili 9 nisam siguran
gornja grupa je sa 44gr a donja sa 50gr
Vetar je baš bio jak i namerno sam gađao da vidim da li može da poremeti i nije uspeo
znači dreamline 1 - vetar 0
ajd uzdravlje

Attachments

• DREAMLINE 50M.jpg
    DREAMLINE 50M.jpg
    144.9 KB · Views: 910
kircan said:
Sportski pozdrav - Zdrao
konačno sam nabavio neku količinu dijabola u 7,62 pa sam malo izvadio devojački san - dreamline iz futrole da ga oprobam.
Gađao sam na 50 i 100m, i bilo je dosta zabavno.
Ovo su dve grupe po 5 komada, ili 9 nisam siguran
gornja grupa je sa 44gr a donja sa 50gr
Vetar je baš bio jak i namerno sam gađao da vidim da li može da poremeti i nije uspeo
znači dreamline 1 - vetar 0
ajd uzdravlje

Ovo bih voleo da probam,ali se u isto vreme i plašim...

https://hunter-kz.com/hr/proizvod/zracno-oruzje-zracne-puske-pcp/zracna-pcp-puska-gunpower-texan-.45-akcija-10-53

Jeste off-topic ali da odgovorim. Imao sam prilike da drzim tu "pusku" u rukama, ne i da pucam iz nje, mislim da i nemam zelju. Kao prvo to izgleda kao spoj antene i pneumatskog cekica. Mene su drugari zezali da su mi streamline i dreamline kao veslo, ali ta "puska" je nesto najtuznije sto sam video. Boca mesto kundaka, nije regulisana, imao oko 6 korisnih pucnjeva...
O preciznosti ne bih jer nisam probao a ovi tutuberi koji bi rodjenu majku prodali za 200e mi zaista nisu bitni.

kircan said:
06.10.2021 ce ostati kao upamcen dan nove puske
Nasa familija je dobila novog clana, ovo puta crno dete
u pitanju je fx dreamline .30
Od srca čestitke druže sekretaru, U zdravlju po Banatu puškom tarabe savijo....a da uzmeš bestrzajca, nisi možda razmišljao :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

pitanje
posto se tesko nalaze diabole kamoli slugovi u 7.62
da li postoji mold da ih se moze praviti sam,kao sto pravim 9mm ??
da rade u fx ,mislio sam uzeti fx u 9mm ali bolje ne ali citajuci malo 7.62 nije za baciti na 100m :)
ali tesko za diabole ,kutija kosta iz cz 140kn a za te novce mogu barem 10 kila olova saliti
pa ako netko zna gdje kupiti mold za ljevanje da pravi teske diabole ili slugove ,moze pomoc
planiram fx maveric sniper uzeti u .30 (po infrmacijama s ovog foruma )sad ganjam na egun polovne :)
hvala

Prelistaj malo forum, jedan kolega je naručio custom mold za slagove i čini se da je jako zadovoljan.

to izgleda jakoo zanimljivo
pogotovo sto se sve moze na tokarskom uraditi i jeftina lee presa i udri :)

Dugo se nisam javljao u ovoj temi i znam da to baš pogađa svekoliko pučanstvo.
Razlog moje objave je da je dreamline - poznatiji kao veslo postao Bi-kalibaran.
Tako je, dobro ste pročitali. Dreamline sada egzistira u kalibru 5.5mm da ne kažem .22
Kod ovlaštenog servisera sam pre par meseci poručio set za promenu kalibra koji uključuje (krećem sa prevođenjem) protočni port, mesingani uvodnik u cev, neki šraf za pričvršćivanje i naravno uložak cevi.
Odlučio sam se za superior uložak jer su me tako savetovale iskusne kolege.
Sama operacija ugradnje je tekla brzo, trajalo je dvadesetak minuta, ali se ond apostavilo pitanje kako sve to staviti u oblogu od kalibra 7.62, pošto gumeni renigovi koji idu oko cevi u 7.62 ne odgovaraju promeru cevi u 5.5.
Tu je majstor Voja izradio neke umetke i sve je montirano
A sada dolazi sado-mazo deo, tj traženje odgovarajuće snage regulatora.
krenuli smo od 50b, bar je tako pokazivao manometar (a oni lažu više od političara) pa smo stigli do 100b.
pa onda opet na 50 pa na 60 pa na 70 pa na 100.
pa nazad na 50
kapirate
uz to se sve vreme štelovao i čekić.
I to bi tako trajalo još dve godine dok nisam izvadio teg od 14! iz opruge čekića.
Naredne nedelje, otišao sam opet kod ovlaštenog servisera (u daljem tekstu woozadeen) koji mi je oko umetka cevi stavio cev, koja će ceo sklop učiniti rigidnijim.
Moglo bi se reći da je time finalizovana cela operacija.
Puška sada radi na brzini od oko 165ms (+/- 2ms) sa dijabolom od 1.03g
preciznost je solidna, negde u nivou moje fwb300s na 25m
izlazna snaga je 16j
Naravno te brzine su dobijene kada je točkić protočnog porta okrenut na najnižu vrednost - low.
na srednjoj i najvišoj brzine su 220ms i 265ms sa istom dijabolom

Sve u svemu, zadovoljan sam što je sve finiširano, i što ću sada moći da šenlučim sa ovom puškom i da ne brinem o municiji koju ispucam.
Potrošnja vazduha je isto značajno opala. kako kada bi se poredio BMW sa 2000 kubika i yugo na plin.
ima i par slika
a poslednja je meta koju sam danas po ovm suncu probao kao bolesnik dok je znoj lio sa mene
gađano je sa samo 16 metara, jer toliko sam našao prostora a da bude bezbedno
rezultat je 218 na 23 mete
2 i 3 slika su testiranja brina, podešavanja...
4 slika je lažljivi manometar
5 slika sam uložak cevi dok nije bio upakovan od strane majstor vuje

javim se uskoro kada još malo istestiram cevku
Sportski pozdrav - zdrao

Attachments

• 1.jpg
    1.jpg
    231.2 KB · Views: 549
  • 2.jpg
    2.jpg
    178.6 KB · Views: 548
  • 3.jpg
    3.jpg
    136.5 KB · Views: 548
  • 4.jpg
    4.jpg
    147.5 KB · Views: 549
  • viber_image_2022-08-18_17-58-30-294.jpg
    viber_image_2022-08-18_17-58-30-294.jpg
    245.8 KB · Views: 549
javim se uskoro kada još malo istestiram cevku

Jel sad već dovoljno uskoro? :shock:

Pušku ti sijalicu, ništa manje nismo očekivali od dijametralne krajnosti, 100j-16j...
Eto, propustih priliku da probam 100j na 10m...

Ne brini chaba bice prilike i za to. Kada je sve dobro pripremljeno sama zamena kalibra nije problem, cak ni meni - bar se nadam.
Mada moram priznati da je cudan osecaj kada pucas iz necega sto je lomilo blokove da se sada jedva cuje i ne unistava stoper iza.

Imao sam veliko zadovoljstvo, rekao bih i čast da prisustvujem metamorfozi dotične, čak i da budem jedan od test strelaca. Igrali smo se i sa High Low opcijama, što je rezultiralo čudnim eksplozijama u metalnom nosaču pri High opciji. Moglo bi se reći da je ova puška sada pravi transformers, bez promene kalibra. Ipak, znam da ponosni vlasnik, i pored,sasvim izvesno, postignutog uspeha u remodeliranju, i dalje razmišlja kako da prevazidje postignuto savršenstvo i još (bar malko) doradi pušku do "over perfection" stanja. Ja se iskreno nadam da ćemo mu to i poći za rukom...

Users who are viewing this thread

Back