Dugo se nisam javljao u ovoj temi i znam da to baš pogađa svekoliko pučanstvo.
Razlog moje objave je da je dreamline - poznatiji kao veslo postao Bi-kalibaran.
Tako je, dobro ste pročitali. Dreamline sada egzistira u kalibru 5.5mm da ne kažem .22
Kod ovlaštenog servisera sam pre par meseci poručio set za promenu kalibra koji uključuje (krećem sa prevođenjem) protočni port, mesingani uvodnik u cev, neki šraf za pričvršćivanje i naravno uložak cevi.
Odlučio sam se za superior uložak jer su me tako savetovale iskusne kolege.
Sama operacija ugradnje je tekla brzo, trajalo je dvadesetak minuta, ali se ond apostavilo pitanje kako sve to staviti u oblogu od kalibra 7.62, pošto gumeni renigovi koji idu oko cevi u 7.62 ne odgovaraju promeru cevi u 5.5.
Tu je majstor Voja izradio neke umetke i sve je montirano
A sada dolazi sado-mazo deo, tj traženje odgovarajuće snage regulatora.
krenuli smo od 50b, bar je tako pokazivao manometar (a oni lažu više od političara) pa smo stigli do 100b.
pa onda opet na 50 pa na 60 pa na 70 pa na 100.
pa nazad na 50
kapirate
uz to se sve vreme štelovao i čekić.
I to bi tako trajalo još dve godine dok nisam izvadio teg od 14! iz opruge čekića.
Naredne nedelje, otišao sam opet kod ovlaštenog servisera (u daljem tekstu woozadeen) koji mi je oko umetka cevi stavio cev, koja će ceo sklop učiniti rigidnijim.
Moglo bi se reći da je time finalizovana cela operacija.
Puška sada radi na brzini od oko 165ms (+/- 2ms) sa dijabolom od 1.03g
preciznost je solidna, negde u nivou moje fwb300s na 25m
izlazna snaga je 16j
Naravno te brzine su dobijene kada je točkić protočnog porta okrenut na najnižu vrednost - low.
na srednjoj i najvišoj brzine su 220ms i 265ms sa istom dijabolom
Sve u svemu, zadovoljan sam što je sve finiširano, i što ću sada moći da šenlučim sa ovom puškom i da ne brinem o municiji koju ispucam.
Potrošnja vazduha je isto značajno opala. kako kada bi se poredio BMW sa 2000 kubika i yugo na plin.
ima i par slika
a poslednja je meta koju sam danas po ovm suncu probao kao bolesnik dok je znoj lio sa mene
gađano je sa samo 16 metara, jer toliko sam našao prostora a da bude bezbedno
rezultat je 218 na 23 mete
2 i 3 slika su testiranja brina, podešavanja...
4 slika je lažljivi manometar
5 slika sam uložak cevi dok nije bio upakovan od strane majstor vuje
javim se uskoro kada još malo istestiram cevku
Sportski pozdrav - zdrao