FX Impact .22 silver

Jel ovakva kutija
f36bf84797bd019ddf81b522efd01cad.jpg

79a4bacedb4be946de1c7de4d62c421d.jpg

Da, sa istim takvim ofucanim ivicama etikete :)

Evo video kako je to izgledalo na pionirskih 50 metara...
https://www.youtube.com/watch?v=W-7h_x1n_nA&feature=youtu.be
850fps je približno 260m/s tako da kapiram da nije do brzine jedino da im stvarno znači još tih 5-6 metara :?
Unapred se izvinjavam na mom "profesionalnom komentarisanju" i brkanju jednine i množine :oops: :lol:

Ovde je prvo gadjanje posle Grizzly-a, leva meta pogodci katastrofa, desna malo bolje. Ispucao sam 4-5 okvira H&N-a pa snimak i onda ovo sa JSB. Izgleda moja puška ne voli Grizzly... Ima tu širine i zbog mene, tresem se kao oprcana zečica ali ima i do gore spomenutih razloga.
https://www.youtube.com/watch?v=qSGsU4l7PBA&feature=youtu.be

Sa Grizly treba mnogo da nabijes pusku u rame i cvrsto da se drzi.
@zvezdan kako se kod tebe pokazao Grizly

longrifle said:

Moguće da ima do držanja, nisam silio pušku uz sebe jer mi je sto plastičan i sve se klima kada se nalegnem ali opet su mi grupe king size kao king dijabole :oops:
Hvala Zvezdane, trudim se koliko mogu sa vhs opremom i kamerom fiksnog telefona :) Prava je nervna patnja sa kineskim nosačem potrefiti objektiv telefona sa okularom. Danas sam probao telefonom da snimam i prednost je dosta veći ekran nego na foto aparatu.

SandroNS said:
longrifle said:

Moguće da ima do držanja, nisam silio pušku uz sebe jer mi je sto plastičan i sve se klima kada se nalegnem ali opet su mi grupe king size kao king dijabole :oops:
Hvala Zvezdane, trudim se koliko mogu sa vhs opremom i kamerom fiksnog telefona :) Prava je nervna patnja sa kineskim nosačem potrefiti objektiv telefona sa okularom. Danas sam probao telefonom da snimam i prednost je dosta veći ekran nego na foto aparatu.
ej bre sandro
imas vrh pušku optiku i volju, kupi bre side shot i eto veselja za tebe i sve nas
rajko nisam juce uspio da testiram grizlija jer ga imam malkice pa sam se vratio na 910 fps sa 1.6, moram se prvo obezbijediti sa dijabolama :D :D :D :D znas kakav sam ja ocu sve do perfekcije..........sa 2.2 sam se zajebo jer ih uopšte nemam a od hitrine da probam sightrona pola stvari sam zaboravio................................bice uskoroo

@SandroNS ja tek sad skontao da je kod tebe X cevka . Mozda na tu cev treba jos veca brzina da bi rezultat bio pravi pa ako te ne mrzi da isprobas tako nesto bili bi ti jako zahvalni Zvezdan i ja. Sustina je da slugove drze na 300/305ms pa se treba voditi time i biti bar priblizan toj brzini.

Imas temu na forumu
Mete
https://r.tapatalk.com/shareLink?share_fid=2072921&share_tid=349&url=http%3A%2F%2Fwww%2Eairguns-srbija%2Ecom%2Fforum%2Fviewtopic%2Ephp%3Ft%3D349&share_type=t

Nažalost, definitivno originalna cev u 5,5 kalibru ima problem. Pisao sam još ranije da sam prilikom montaže Optisan optike morao vrteti turet u "desno" puna dva kruga da bi na 50m imao dobre pogotke ali su grupe bile loše, delom zbog mene, bejah početnik ali delom i zbog cevke. Pogodci su išli na toj daljini u desno oko 40cm. Po stavljanju 6,35 sve se dovelo u red, turet za horizontalu tek malo podešen i bez problema gadjam od 20 do 70-80 metara pa i 100, samo korekcija po visini. Večeras ponovo posle par meseci čisto za probu stavih 5,5 cev i odradih mali test na oko 5m daljine i pogodci idu desno 2,6-2,7 cm. Probao i bez šrauda, isto. Idem sutra do Peloponeza sa cevkom i "pellet probe" da istestiraju cev.
Evo kako to izgleda na oko 5 metara bez diranja optike, posle 6,35 koji gadja u liniju samo isto niže od ciljane tačke, logično zbog blizine.
poipoa1.jpgpoipoa2.jpg

jedan pametan dečko sa ovog foruma me davno naučio 90% puške je cijev, ja sam imao sreće sa specijal edition cevkom a izgleda da ta veća proizvodnja nosi i te mane da možda svaku ne testiraju kao nekada na onom snimku sa youtubea sandro kad je čiča medju prstima vrti i osjeća.....................

Uh, da li sada potencijalni kupac ushićen što treba da tresne preko 200K srpskih dinarčića na šveđanku treba da krene da se češka po glavi i da bude spreman na sve bez prevelikih očekivanja?
Mi koji imamo karte iz drugog reda (čitaj puške drugog ranga) ako se za 200K ubacimo u "prvi" red pa jedino što mi je važno je preciznost, ništa više.
Ne bi da nastavljamo o kvalitetu FX-a jer ima tih tema ali jutros krenuh da se češkam po glavi.
Da je kvalitet možda opao usled nemogućnosti fabrike da isporuči količine možda ima logike a takođe znamo da isporuka za Nov kasni za drugu polovinu Dec baš iz tog razloga
Po ovome Zvezdanova puška vredi bar 50% više od drugih ako je preciznost na mestu

Gixxer said:
Uh, da li sada potencijalni kupac ushićen što treba da tresne preko 200K srpskih dinarčića na šveđanku treba da krene da se češka po glavi i da bude spreman na sve bez prevelikih očekivanja?
Mi koji imamo karte iz drugog reda (čitaj puške drugog ranga) ako se za 200K ubacimo u "prvi" red pa jedino što mi je važno je preciznost, ništa više.
Ne bi da nastavljamo o kvalitetu FX-a jer ima tih tema ali jutros krenuh da se češkam po glavi.
Da je kvalitet možda opao usled nemogućnosti fabrike da isporuči količine možda ima logike a takođe znamo da isporuka za Nov kasni za drugu polovinu Dec baš iz tog razloga
Po ovome Zvezdanova puška vredi bar 50% više od drugih ako je preciznost na mestu
preciznost pa sve ostalo moj druze, sve ostalo je u drugom planu , ove puske idu sa snagom gore dolje, ljepota je ko šta voli, dodatne opcije takodje ko šta voli,razna štelovanja i bakrači ali ako nije precizna sve ovo ostalo mačku o rep............

Idem sutra do Peloponeza sa cevkom i "pellet probe" da istestiraju cev.

Sandro sta bi?
Posto sam laik,ali na nekim inostranim forumima pominju indeksiranje cevi.Pretpostavljam da je tp na impaktu slican royalovom,pa.je nemoguce rotirati cev da bi se indeksirala.Jer navodno tako se dobija na preciznosti puske(cevi)!
Nadam se da ce se javiti neko sa vecim iskustvom da objasni ovo sto sam sada napisao! :roll:

Hvala drugari što se interesujete vezano za cevku, evo malo izveštaja od danas.
Bio u Peloponezu, lepo sve objasnio, ispričao se sa ljudima. Pošto sa .25 cevkom nemam ama baš nikakvih problema jasno je da su prednji i zadnji blok puške dobri. Pellet probe takodje nema veze sa preciznošću osim što može da pravi problem prilikom ugurivanja dijabole u cev, da je eventualno malo deformiše i da tu nastane problem manifestovan čestim flajerima i lošim grupama. Ja to generalno nisam primetio sa .25 cevkom, znači da je dobro. I sa .22 grupe nisu bile loše kada sam se malo navikao, samo su bile mnogo u desno u odnosu na osu puške. Ubrzo sam nabavio .25 cev i skroz zanemario ovu originalnu.
Šta smo pričali u prodavnici je da se greška verovatno može lako otkloniti rotiranjem mesinganog dela cevi što ulazi u zadnji blok u odnosu na ostatak cevi da bi se sve dovelo u dobru horizontalnu osu i da pogodci ne vuku desno već recimo na gore. Jasno je zašto je to bitno pa neću daviti a odnosi se na upucavanje i gadjanje na manjim i većim daljinama od druge"0" koja je kod mene na 50 metara, u tim situacijama postoji offset optike i cevi. Ako je to izvodljivo a misli da jeste, biće ovo popravak kao šetnja kroz park, malo podešavanja i Locktite, eventualno tanka podloška da se sve stegne na dobar "ugao". Ja nisam ranije prijavljivao situaciju u Peloponez jer ako moram da odnesem i pušku, što ima logike, ostaću bez nje u periodu lepog vremena leta i jeseni a svakako sam imao malo mogućnosti da idem da gadjam i da se relaksiram na strelištima pa mi se nije razdvajalo od iste. Peloponežani me "nakrpili" što se nisam ranije javio ali svakako će biti sve rešeno kada su svi razumni u priči. Ko zna, možda ću ići da upoznam Voju :cool:

cev 22 3.jpgcev 22 2.jpg
Ako ne grešim, promena medjusobnog ugla mesinganog prihvata i same cevi bi mogla rešiti problem, na to sam mislio u prethodnom postu. Zarotirati za oko 90 stepeni istestirati, podesiti u micu i učvrstiti.
Iskreno, to sam mogao i ja sam da probam ali mislim da to spada u ozbiljniju prepravku, imam garanciju i ne bih želeo da je kompromitujem pa nisam ni pokušavao nešto slično.

Gixxer said:
poz drug, ako ti je za utehu i ja cekam tu famoznu drugu polovinu Decembra meseca, i ja se ceskam i to dobro po glavi, narucio sam Wildcat mk2 .22 a razmisljam se i o Impactu jos, a sve sto vise citam sve se vise cesem :D :D :D

Upravo na to sam mislio pod indeksiranjem cevi.Tj.da se nekako izrotira.

Users who are viewing this thread

Back