Montirano nešto davno nabavljenu i nešto novo.

Butpad ko butpad, nema neku ozbiljniju funkciju, nabavljen pre godinu dana iz razloga što mi onaj gumeni nekako ne ide na oko. Malo bolje pozicionira pušku u ramenu i to je sve.
Šina iz jednog dela sa "trigger guard"-om je već druga priča. Povećava dužinu oslonca puške i smanjuje pomeranje tačke nišanjenja. Bipod je izbačen napred za dobrih petnaestak cm i skoro da dobijam geometriju kao na klasičnoj pušci što za gađanje sa osloncem dosta znači. Ako tako pokaže testiranje kojem se nadam uskoro, mislim da će to biti ozbiljna nadogradnja i da će opravdati ulaganje. U pitanju je duraluminijum dobre debljine koji jedva da fleksuje tek kada se puška pritisne toliko jako koliko se u normalnoj upotrebi nikada ne dešava.
Blok za repetiranje mi se dopao na prvu i pošto sam imao problem sa izvlačenjem pina na polugi za repetiranje u original bloku i pojavom oderotine na glavnom bloku bio je plan da ga nabavim čim se pojavi negde u Evropi za kupiti. Taj pin sam sanirao epoxy lepkom zauvek ali neizdrž je bio jači. Probao sam i sa polugom na levoj strani ali svako malo je desna ruka natezala na prazno nakon okidanja pa sam vratio polugu na desnu stranu dok ne probam u praksi i ne naviknem se.
Plenum od oko 60+ccm sam ostavio poljski, to je druga serija sa poboljšanom osnovnom i završnom obradom. Nije mi se dalo da stavljam ovaj FX-ov jer me mrzi da rasklapam do kraja nešto što, da ne ureknem, radi odlično. Na 100 bara ide sve od kalibra 5,5 i 6,35 što imam od municije na brzinama koje god želim a da su razumne bez dodatnih tegova u čekiću. Verovatno ću iskombinovati poljski plenum sa sistemom kontrole ventila power plenuma jer je izbačena gumena kuglica i ubačena opruga. U nekom narednom postu ću objasniti zašto tako i zašto ostavljam staro kućište ventila u zadnjem bloku a sve ima veze sa kvarom delrin zaptivke pre par meseci i uzrokom istog. Cela priča se složila i došla na mesto.
Čekam priliku da testiram u realnim uslovim i odlučim kuda dalje.
Živeli.
P.S. od Hume ostala samo nalepnica

Kod našeg servisera nabavio vijak za štelovanje regulatora iz AMP serije i razlika je što mu je vrh kontaktne površine sa klipom sada sfernog oblika i ne urezuje se tako lako u čelo istog za razliku od kupastog na starom. Živote lutalico, gde spičih dvesta ojra :roll: