Fx Impact X .25 Hi-Power mod

SMD said:
I drugo, msm da je neko testirao da preko neke odredjene cifre (meni nesto u glavi 40ak cc) nema razlike neke... Msm, bolje da ljulja nego da zulja, ali realno pitanje koliko moze zraka proci iz plenuma do cijevi. :?
Mi smo u procesu naručivanja plenuma od 70cc
Zašto
Iz prostog razloga što za impakt postoji cijev u 7.62 i brzo će 9mm biti dostupna a tu treba puno vazduha
A može proci vazduha koliko mi sami hoćemo da prođe batice

A moje i Zvekijeme mk2 magazine sa onom plocicom zadrzala carina i vracaju u Krale ... nemamo uvoznu dozvolu mislio ce da prodje.

Pani said:
SMD
ako mislis na externi plenum ... ja sam na primer dodao na fabricki 20cc jos 22cc i razlika je drasticna.
Npr ... u kalibru 6.35 ... JSB hevy od 2.2gr max 295ms na 150bar.
Sa externim plenumom od 22cc Jsb hevy 2.2gr 320ms

Kalibar 5.5mm dijabola JSB monster redesign 1.65gr
Mk1 plenum 20cc .... 880fps
Mk2 plenum 25cc .... 970fps

Ono sto sam primetio je da 1 cc jednako 1-1.5ms a sa direknim plenumom jos vise.
Tako da svaki cc se racuna i te kako

Da, za eksterni sam negdje procitao da je oko 40ak cc neki max sto je iskoristivo uz sve prerade.
Naravno da ce da znaci i da se racuna posebno u startu...
Recimo na mk2 sa fabricki vecim plenumom dobije se 270 sa Kingom Heavy vec na oko 130 bari, dok na mk1 treba 140+ bari...

SMD
Kada sam stavio plenum mk2 ja sam namestio i regulator na 100bar.
Polako sam podizao pritisak i stelovao brzinu i na moje iznenadjenje vec na 120bar sam bez problema imao 270 sa mk2 heavy.
Testirajuci sam uocio da mk1 VS mk2 plenum dobaija se otprilike do 10% vise snage sto je puno a samo 5cc rqzlike.
Tu je dosta uticao i novi valve housing koji nema valve seat prsten v3c je integrisan u telu vh.
Najveci benefit VH je sto je na mk1 VS rupa bila 5.75 a na mk2 6.35 tako da je tih 10% kombinacija veceg plenuma i vece rupe na VS.

Vec su TP i pellet probe bili razbuseni. Zaboravio sam da napomenem da na 120bar sa svim mod i mk2 plenumom i VH ... max brzina je 288ms na tih 120bar.
Sad na primer hamer je zategnut samo da nema slobodnog lufta i valve je na 2.5 crte.
Kod Zvekija je bez ikakve modifikacije slug 3grama isao 225ms... sa TP i pellet probe i externim plenumom 277ms... uspeli smo da podignemo brzinu za 52ms bez tezeg hamera tj original hamer otvara samo do 145bar.
Sam paket MK2 daje dosta kao sto rekoh sigurno 10%... za vise od toga tj ko zeli teske slug da puca morace i externei plenum ... ili ovaj novi sto pravi Poljak od 70cc.
Da uprostimo, svaki Impact mk1 je moguce brzo prepraviti i dostici hi-power mod.

Super je to sve, bitno da se nesto radi i pravi bolje... ;)

Kad spomenu Valve, najbolji ES mi je na oko 4, cim ga spustim na 3.5 skoci za koji m/s, ispod 3.5 nisam ni probavao... :D

I opet malo vise, i opet malo dalje ... nikad kraja.
45cc externi plenum finalna verzija zavrsena. Cekamo i plenum od 70cc + 45cc = 115cc valjda ce bude dosta :D :D :D

Attachments

• 20190825_122743-567x1008.jpg
    20190825_122743-567x1008.jpg
    160.7 KB · Views: 2,259
Danas isekao i novi mk2 valve housing kako bi prikacio novi plenum ...
Pusku sve na max ...
160bar .... mk2 heavy 2.2g .... 345ms
Slug 3.1g..................... 288ms
U kalibru 5 5mm sa 500mm cev
160bar .... JSB monster redezign 1.6gr .... 298ms

Poboljsanje je vidno i vredi ... opet sam zbog nedostatka vremena odmah podigao reg na 160bar.
Verujem da korak po korak to moze jos bolje i jace .
Za sad sve kako sam ocekivao ... ako Bog da sutra da testiramo i preciznost u 5.5 i u 6.35.
Na kraju ce pocrkamo dok nam stignu te cevke iz USA.
Novi i konacni dizajn ext plenuma 45cc sa karbonskom kosuljicom.

Attachments

• IMG-20190827-WA0001-567x1008.jpeg
    IMG-20190827-WA0001-567x1008.jpeg
    224.4 KB · Views: 2,209
Pani, osedosmo svi (ja odavno🤣), čekajući uloške, daće Bog da stignu što pre, pa da onda vidimo mogućnosti. Veruj da i mi ostali nismo daleko od tebe u isčekivanju testiranja slagova u Slug lineru, i spoznaji krajnjeg efikasnog dometa.
A brzine., brrrr :shock:

@sash
Zaboravoh da napomenem ... opet rusimo rekorde.
Sa 47grain u 288ms ... 126.3J
Jos malo mi fali da prebijem 130J koje je ja mislim pomenuo goxy ako se ne varam.
Niko od Amera nije ispalio projektil iz Impacta u .25 sa tom tezinom i tom snagom... to prelazi u .30 kalibar.

Prestani!
Ti nisi drug, ti si zloća!
Hoćeš da prodam toliko željenu i dugo očekivanu Pamelu, i predjem na Inpacta pa da me opet postavi žena?!!
Ne, nemoj to da mi radiš, što je Zveki jadnom napisao, smejaće mi se ljudi kad vide to čudo u rukama da držim🤣
Pa pokleknem, jer je to u ljudskoj prirodi, kao i u sexu, brže, jače, bolje, lepše.... pa vadi lovu!!
Ne, molim te nemoj to da radiš. Napiši nešto loše, slaži nešto, samo nemoj da činiš da se još više razbolim od ove opake AG bolesti ....... .

P. S.
Zaboravio sam, pa ja NEMAM. ženu jeee 😂😂🤣

Pani said:
IMAL NEKO VAKI KAWASAKI
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHA
Zveki osta na 117j
Nemoj ga prozivati ima da nabudzi onaj zlatni filter i da te prešiša sa plenumom :lol:

Pa ja kad sam imao 113j ... on me odma pregazio za 117J.
Cek da vidim sad ... 126zarez3 julaja do j..a

Pani said:
Danas isekao i novi mk2 valve housing kako bi prikacio novi plenum ...
Pusku sve na max ...
160bar .... mk2 heavy 2.2g .... 345ms

Ne bih previse da se mijesam, ali 345m/s (ako nije greska) sa King Heavy je 131J... :? :cool:

SMD
hhahahahahahhahahah
Slobodno se brate mesaj ... nije greska 345ms sa 2.2gr
Ja sam racunao snagu sa slug od 47grain na 288ms preko neke kalkulacije na netu.
U pravu si, sad sam ubacio u strelok i ... pise 131J

Zvekiiiiiiiiiiii .... slagao si me da je 126j nego je 131J

Rekorddddd pao 131 ... 131 ... 131 ...131 ... ima li kraja braco mila.
Goxy bio si u pravi ... predjosmo 130j

A ti SMD ... mesaj se brate malo cesce vidis da nam trebas :!: :D :D

Users who are viewing this thread

Back