FX Wildcat MK2 6.35 Laminat sa novom Smooth Twist X cevkom

Probaj na malo dalje da vidimo kako radi. Bas me zanima na 100m ili ako mozes i na dalje

Ako će mo da pišemo o Grizzly, trenutno ga nema u Srbiji, trebalo bi da stigne sa prvom isporkukom robe iz Nemačke. Šta se tiče njegove preciznosti sa wildcatom nije na nekom nivou, nisam sve to ispiitao, jesam pucao na vetru na 100m i dosta mi je bio bolji od Heviya. Treba videti na STX i ST lineru gde je bolji i na kojoj brzini, jedni govore da traži veliku brzinu dok ja iz iskustva (sa Hatsanom) imam da je bio odličan na brzini 235-240m/s.

Činjenično stanje je da ista nosi energiju, i ima manji pad od ostalih dijabola itd.. I dalje sam fan iste dijabole.

Sve vreme se kanim da pišem o mojim radovima na WC ali nikako da se nakanim, evo sada bi malo napisao. Sada za uskršnje praznike sam malo testirao wc, nisam imao sreće sa valve koji sam razbušio na 6.0mm, zato šta isti mi je kod O ringa prosvirao pa sam bio primoran da vratim fabrički od 5.5mm. Elem sa razbušenim blokom od 6.2mm (fabrički 5.2) i sa većim plenumom (može se videti u prethodnim slikama) dobio sam brzinu do 270m/s u 2.2g dijaboli, imao sam igranja, i mojih grešaka oko podešavanja pellet probe, tako da sam i tu izgubio dosta vremena, uglavnom sam navatao 260m/s (vidi se u prethodnoj slici gde sam upucavao optiku) ali ne ide to sve lako kao sada kada se piše, nestaje vazduha pa i dijabola, pomeranje pritisak u plenumu je kompliovano kada nemaš vazduha jer moraš da stavljaš manji plenum, na njemu podešavaš pritisak pa isti vadiš zatim stavljaš veći plenum itd.. nigde kraja.

Da sada ne bi davio prekoviše, generalno sa proširenim kanalima u bloku i dvaput većim plenumom dobio sam brzinu 270m/s na 130 bara (prošle godine sam imao 258m/s na pritisku od 148 bara), nadam se da bi trebao još dobiti sa proširenim valve i još većim plenumom.

Moj cilj je da dobijem brzinu od 270-280m/s sa pritiskom od 120-130 bara uplenumu, naravno da je u pitanju dijabola King Heavy 2.2g.

Trenuto mi i ova situacija otežava rad na materijalu, tj majstori su u izolaciji, ali se nadam skorijem završetku kovida i policijskog časa kao i dolaska do konačnog cilja sa mojim WC.

pozdrav!

Kolega Zex drago mi je da čujem da su lepi rezultati na pomolu. Jedva čekam završetak radova i prava testiranja.

Poštovane kolege,
nastavljeno delimično testiranje wildcata za prvomajske praznike. Kao šta sami znate vreme nije bilo naklonjeno za dobro testiranje ali određeni deo je uradjen.

Ovaj put sam imao sreće da je valve konačno u wildcatu sa rupom od 6.0mm, kao i veći plenum (zahvaljujući kolegi Blažić Milanu koji mi je dao svoj externi plenum za testiranje).

Nastojaću da budem što kraći, u wildcatu se od inovacija nalazi:valve 6.0mm, pellet probe, veći (teži) teg za hamera, i gore navedeni plenum. Pucano je sa dijabolom JSB Heavy 2.2 sa pritiskom u plenumu Doo 130 bara, sa navedenih 130 bara dobio sam max brzinu od 270m/s. Kada zamenim teg, stavim lakši (fabrički) teg max brzina je 223m/s.
Sa lakšim tegom i pritiskom od 100 bara u plenumu dobijem brzinu od 250m/S.

Nastvaljamo se sa igranjem oko opruge, tega, pritiska a možda i samog valvea.

pozdrav!

to je dobro
e sad zamisli da sa impaktom pucaš na 65 bara dijabolu od 50 grejna ili 3.25 grama u 7.62 ili .30 i to brzinom od 275ms
naravno već isprobano...

Zveki tek si ušao u ovaj sport. Kad sve naučiš prestaće to da te začuđava. Već pedesetak godina postoji u americi takmičenje ispaljivanja bundeva iz topa. Taj top radi na 20 bara a ispali bundevu od 5kg na daljinu od kilometar.

Hahahahaha i ja .
Bravo Zex odlicni su to rezultati
Zanimljiva igra sa puskom , drago mi je da uspevas u nameri i sa zadovoljstvom sam citao tekst 👍🏻

wooyadeen said:
Zveki tek si ušao u ovaj sport. Kad sve naučiš prestaće to da te začuđava. Već pedesetak godina postoji u americi takmičenje ispaljivanja bundeva iz topa. Taj top radi na 20 bara a ispali bundevu od 5kg na daljinu od kilometar.

a izvini nisam pratio te bundeve ali pratim oko pcp sve što mogu i još nisam vidio da neko sa pcp puca 3.25 grama na 65 bara brzinom 275ms , ako ste vidjeli volio bih vala da mi pokažete

Slabo si pratio. Prve puške koje su u istoriji napravljene (u 18. veku) su pucale sa 35-40 bara kalibre .30 i .50 brzinama do 300 m/s.

Nastavak off-topica,

https://en.wikipedia.org/wiki/Girandoni_air_rifle

Caliber .46", 11.7 mm 146.3 grains (9.48 g), or .51", 13 mm, 201.49 grains (13.06 g)
Muzzle velocity about 500 fps (152 m/s), 117 ft lbs (159 J)

Evo povod nekom da napiše posebnu temu o ovim vojnim puškama sa kraja 18 veka. Pumpa, tubularni magazin od 20 projektila, rezervoar koji se skida, 30 hitaca sa jednim punjenjem, ...

Kolege, odosmo sa teme.

Više me zanima da li se još može dobiti brzine na gore navedeni pritisak, ako imamo u vidu da je rupa u bloku 6.2mm a u valve 6.0mm. Koja brzina se može dobiti za proširenje valvea na 6.2mm? Da li je dovoljna težina tega za navedeni plenum, mene trenutno to više zanima. Sa punim uvažavanjem sve šta se naveli mislim da mi to sada ne pomaže ;)

Prihvatam svaki savaet i sugestiju!

Dajte da navučem još 10 m/S ;)

Attachments

• IMG_20191219_230404-2250x3000.jpg
    IMG_20191219_230404-2250x3000.jpg
    690.7 KB · Views: 1,874
  • IMG_20191219_220936-2250x3000.jpg
    IMG_20191219_220936-2250x3000.jpg
    731.2 KB · Views: 1,874
povećanjem otvora na valveu mnogo povećavaš protok i količinu i sigurno povećavaš snagu ali u isto vrijeme ti treba jača opruga i teži hammer, ali svakako ja da je moje ako postoji mogućnost bih povećao taj otvor ako imaš mogućnost otežavanja hamera, a za 6 na 6.2 ne vjerujem da ce ti trebati otežanje dodatno
ne moze se previse otvarati jer ima limit kad sve ostalo dostigne krajnje otvore jer onda nema te težine i jačine opruge koja to može otvoriti a u isto vrijeme toliko se koking otežava da je mučenje natezanje hamera.......
sa promjenom mk1 valve housinga koji je imao otvor 5.75 u mk2 koji ima 6.35 ja sam samo tu dobio mnogo a u isto vrijeme nisam širio u tom momentu otvor na bloku kojim vazduh ide u cijev

Hvala na savetu,
valve je proširen sa 5.5mm na 6.0mm, max možda se može izvući na 6.2mm, sva dalja proširenja po meni su nemoguća. Sada ostaje po meni da se poigram sa tegom, hamerom, oprugom, kako bi se max izvukao iz plenuma, ne želim da idem sa pritiskom preko 130 bara. Šta se dobije dobilo se, to je to.

Kolege,
za ovaj vikend pokušavam da izvučem max iz 130 bara, potrudiću se da doradim malo veći teg, da nabavim malo jaču oprugu. Ovaj put bi odustao od bušenja valvea na 6.2mm (ako neko ima bolje mišljenje prihvatam ga) a takodje ću videti da li da povećam otvor na externom pelnumu sa 6.0 na 6.5mm. Pronašao sam O ring 6x0.75 tako da smatram u nekom doglednom vremenu mogu da idem sa rupom valve do 6.5mm ali to ostavljamo za drugi put.

Ako neko od vas ima predlog, rad sam da ga prihvatim!

Users who are viewing this thread

Back