Ako će mo da pišemo o Grizzly, trenutno ga nema u Srbiji, trebalo bi da stigne sa prvom isporkukom robe iz Nemačke. Šta se tiče njegove preciznosti sa wildcatom nije na nekom nivou, nisam sve to ispiitao, jesam pucao na vetru na 100m i dosta mi je bio bolji od Heviya. Treba videti na STX i ST lineru gde je bolji i na kojoj brzini, jedni govore da traži veliku brzinu dok ja iz iskustva (sa Hatsanom) imam da je bio odličan na brzini 235-240m/s.
Činjenično stanje je da ista nosi energiju, i ima manji pad od ostalih dijabola itd.. I dalje sam fan iste dijabole.
Sve vreme se kanim da pišem o mojim radovima na WC ali nikako da se nakanim, evo sada bi malo napisao. Sada za uskršnje praznike sam malo testirao wc, nisam imao sreće sa valve koji sam razbušio na 6.0mm, zato šta isti mi je kod O ringa prosvirao pa sam bio primoran da vratim fabrički od 5.5mm. Elem sa razbušenim blokom od 6.2mm (fabrički 5.2) i sa većim plenumom (može se videti u prethodnim slikama) dobio sam brzinu do 270m/s u 2.2g dijaboli, imao sam igranja, i mojih grešaka oko podešavanja pellet probe, tako da sam i tu izgubio dosta vremena, uglavnom sam navatao 260m/s (vidi se u prethodnoj slici gde sam upucavao optiku) ali ne ide to sve lako kao sada kada se piše, nestaje vazduha pa i dijabola, pomeranje pritisak u plenumu je kompliovano kada nemaš vazduha jer moraš da stavljaš manji plenum, na njemu podešavaš pritisak pa isti vadiš zatim stavljaš veći plenum itd.. nigde kraja.
Da sada ne bi davio prekoviše, generalno sa proširenim kanalima u bloku i dvaput većim plenumom dobio sam brzinu 270m/s na 130 bara (prošle godine sam imao 258m/s na pritisku od 148 bara), nadam se da bi trebao još dobiti sa proširenim valve i još većim plenumom.
Moj cilj je da dobijem brzinu od 270-280m/s sa pritiskom od 120-130 bara uplenumu, naravno da je u pitanju dijabola King Heavy 2.2g.
Trenuto mi i ova situacija otežava rad na materijalu, tj majstori su u izolaciji, ali se nadam skorijem završetku kovida i policijskog časa kao i dolaska do konačnog cilja sa mojim WC.
pozdrav!