FX Wildcat MK2 6.35 Laminat sa novom Smooth Twist X cevkom

jevtara said:
K.O slug u 6.35 nema nigde a prerovio sam sve ,za sad!!!!Na pusci je superior liner 700 mm ,king ide na 285 m/s i preciznost do 150 m je odlicna.Kad nabavim slugove i testiram preciznost sa postojecom brzinom prelazim na fazu B ako rezultati nebudu zadovoljavajuci😀

Imaš kod voje...

jevtara said:
Na pusci je superior liner 700 mm ,king ide na 285 m/s i preciznost do 150 m je odlicna.Kad nabavim slugove i testiram preciznost sa postojecom brzinom prelazim na fazu B ako rezultati nebudu zadovoljavajuci😀

Koliko znam liner bi trebao da bude 600mm, šta se tiče brzine i preciznosti, ja sam to istestirao sa mojom, a o tome je pisano u prethodnim postovima da je i ista imala brzinu 270ms sa King Heavy i da je bila veoma precizna na testiranju 200m.

Radovi su krenuli, polako ali sigurno ;)

Attachments

• Plenum.jpg
    Plenum.jpg
    349.3 KB · Views: 1,709
  • Početni radovi.jpg
    Početni radovi.jpg
    385.5 KB · Views: 1,709
Evo kolege, ako neko prati dve reči bi samo napisao. Odradjen je externi plenum, odradjen je blok, puška je sastavljena i uradjen je prvi test zaptivenosti, za sada je sve pod kontrolom, nastavljamo dalje sa igrom.

Attachments

• 1614632281983.jpg
    1614632281983.jpg
    439.7 KB · Views: 1,646
  • 1614632281991.jpg
    1614632281991.jpg
    449.8 KB · Views: 1,646
  • 1614632281996.jpg
    1614632281996.jpg
    323.4 KB · Views: 1,646
Poštovane kolege,

poptrebna mi je mala pomoć ili savet, ovoga puta radim tuning u kalibru 5.5mm. Rupa na brass inletu je 4.8mm, moram da je proširim. Sada se postavlja pitanje koliko i kako jer mi je rupa u bloku 6.0mm, boljim se ako proširim na 6.0mm da će mi glaviti dijabola ili slug.

U prethodnom tuning-u sam radio kalibar 6,35 i tu nisam imao problem da razušim na 6mm.

Očekujem pomoć od kolega koji su razbušivali u kalibru 5,5mm

u prilog stavljam crtež, sa dijabolom u brass inletu sa rupom 6.0mm

Attachments

• slika 2.png
    slika 2.png
    212.4 KB · Views: 1,582
  • Slika 1.png
    Slika 1.png
    220.3 KB · Views: 1,582
Kolega ZEX, to je već fina cifra, i iskreno za dalje povećavanje išao bih isključivo u elipsu, jer je i 4.8mm 87% kalibra, a sa tih 6mm da uradiš konus...

Možda je jednostavnije otežati čekić za neki gram ako ti već fali snage, probaš dobiti na vremenu otvaranja ventila, a malo i pritisak gore. Koliki je plenum, šta su ciljevi?

Hvala kolega SMD,
trenutno je cilj da slug 1.65g teram sa brzinom oko 270ms. Danas sam razbušio brass inlet na 6mm, tokom probe dijabola glavi ali slug ulazi idealno, meni i jeste to namenjeno za slug. Ovog puta sam planirao da rupa na rupu ide u smislu TP bloka koji je 6.0mm ide pravo u brass inlet koji je isto 6.0mm. Takodje valve seat sam razbušio na 6mm tj na strugu mi je majstor napravio tri kom, elem zadnje je šta ću da se igram sa težinom tega od hamera i oprugom.

Možda sada preko vikenda i uspem nešto da istestiram, barem neke reference dobijem,

ZEX said:
Kolege reših i ovog puta sa se malo poigram sa tjuniranjem Wildcata, naravno krećem lagano sa igrankom, ovog puta imam dva cilja:
1.) da sa wildcat u kalibru 22 pucam slagove sa brzinom 270-280m/s
2.) kao i da u kalibru .25 imam energiju oko 80 joula

Planiram da krenem laganim tempom ka osvajanju prvog cilja ;)

Kao šta sam nedavno napisao koja su mi dva cilja, ovaj prvi mi je interesantan u smislu da dodjem do brzine 270 sa slagom knock out, sada nemam nameru da idem preko 270ms

Trenutno sam na 50 joula, imam problem sa dihtovanjem valve seat-a. Zahvaljujući na podršci i savetu kolega SMD i zvezdana nadam se da ću sa povećanjem težine tega i jačom oprugom dobiti 60 joula.
Kada odradim pravi test, okačiću ga na ovom forumu, a isti bi tebao da se odnosi na brzine knock out u rasponu pritiska od 100 bara do 130 ili 140 bara, sa tim da će se tu tražiti i odgovarajuća težina tega.

Poštovane kolege, polako privodim radove kraju.

Puška dihtuje, sve je prošireno šta je trebalo da bude prošireno. Kako sam naveo ranije jurimo slag KnockOut sa brzinom oko 270ms, medjutim stigao sam do 260ms to je oko 55 Joula energije. Sa brzinom od 260ms imao sam "solidnu" grupu sa linerom STX.

Večeras sam malo testirao brzine pa da i to podelim sa vama, mislim da bi se još malo brzine moglo prikupiti na jačoj opruzi. Posle će mo da vidimo šta brzina kaže kada poraste spoljna temperatura :) Zanima me vaše mišljenje za postizanje brzine od 270ms. Svaka ideja je dobro došla. Da napomenem, sa porastom pritiska preko 128bara , brzina pada, nemamo za sada dovoljno težak teg.

Attachments

• Test.jpg
    Test.jpg
    94.3 KB · Views: 1,399
Druže za svaki pritisak potreban od određeni udar čekića da otvori, nabavi dovoljno težak hamer i možda će ti i na manjem pritisku povećati brzinu

Sve je to meni poznato odavno, ali kako dobiti još na težini kada je sve popunjeno u bloku, Ako idem malo jaču oprugu onda moram da tanjim teg kako bi sve stalo u hamer, a ako tanjim teg gubim na težini. Igranka je tu lepa, izmislićemo mi toplu vodu, ako ništa drugo ugrejaće se voda kada sunce sine ;)

Ja ću sada verovatno da izvalim glupost, pošto ne znam ni kako taj teg izgleda, a kamoli nešto više, ali imaš metale i legure koji su znatno teži od čelika. Ne znma može li teg da se napravi recimo od tungstena. On se koristi u nekim varijantama mušičarskog ribolova i uspešno zamenjuje olovo, a pri tome su kuglice od njega neuporedivo manje og olovnih.

Ledeni said:
Ja ću sada verovatno da izvalim glupost, pošto ne znam ni kako taj teg izgleda, a kamoli nešto više, ali imaš metale i legure koji su znatno teži od čelika. Ne znma može li teg da se napravi recimo od tungstena. On se koristi u nekim varijantama mušičarskog ribolova i uspešno zamenjuje olovo, a pri tome su kuglice od njega neuporedivo manje og olovnih.

isto i u strelicarstvu...tungsten vrhovi dosta manji od drugih u istoj tezini

Specificna tezina inoxa ( prohroma ) je veca od vecine crnih celika a postoje opruge sa istom debljinom zice i istim precnikom a sa razlicitom opruznom vrednoscu , ima gomila firmi koja izradjuje opruge u Srb , ne bi da se pravim pametan ,proguglaj izrada opruga😉

Kolege nema tu provala ili pisanja gluposti, svako neka nešto napiše, deseti deo toga će pomoći ili dovesti do traženog cilja. Skorpio, slažem se i sa tobom, naravno da sam razmatrao i težinu materijala, sve je to na svom mestu. Ali ako radim drugi hamer moram da jurim opet majstore, a več su me neki proglasili na poslu ludim, a posebo majstor, više puta me je mrko pogledao i pitao da li sam u vinkli ;)

Teg isto tako da se radi od težeg materijala, jer prošlog vikenda sam uradio teg teži za 3 grama od prethodnog i samim tim dobio brzinu veću za 13 ms. E sada šta se tiče opruge, i tu ima velikog pomaka ako stavim samo malo deblju recimo umesto 1.2mm da stavim 1.3mm dobiće se na brzini. Ima ovih dana da crtam pa da vidim gde imam još lufta da dodam mase ;)

ni sam ne znam više odakle ali kupio sam hammer za impacta od 22 grama +otežanje od 7 i imam to što mi treba.
za extremne snage pani je uradio bruka jaku oprugu koju koristim samo za extremno teške slagove u .35
za oprugu se javi njemu a mislim i da ti hamer može napraviti

Poštovanje kolege,
ponovo želim sa vama da podelim uočene propuste kod moje puške tokom rada, ako neko nekada bude se igrao kao šta se ja sada igram, pa da ima sve na umu šta se može destiti.

Ovih dana sam testirao brzinu na wildcatu, a to sam i dosada malo pisao, medjutim popjavio se čovek (Denis) koji je kupio isto wc od kolege Milana (nekada je bio moj wc)i isti mi se javo i kroz priču mi reče da puca slagove 280ms. Kod Denisa nije proširen blok na 6.0 i brass inlet na 60, ostalo je sve isto sem linera koji je 600mm. Da budem iskren u jednu ruku sam zeznuo čoveka rekavši mu da mu hroni ne meri brzinu tačno, zašto, pa ja doguram do 125bara sa brzinom 260ms i dalje ne mogu, sa povećanjem pritiska pada mi brzina i bilo mi je nelogično da njegov teg i čekić drugačije deluju od moga.

Čovek kupi drugi hroni, izmeri brzinu na oba i dade mi do znanja da je u pravu. Tada sam se ja zapitao šta ne valja kod moje puške. Krenem redom, prvo odradim veći i teži teg, tokom testiranja sa pritiskom od 150 bara došao sam do brzine od 270ms. Pogledam i vidim da ni to nije rešenje. Denis mi reče da na 145 bara ima 290ms.

Tokom mog dosadašnjeg iskustva imao sam problem sa cometom gde isto nisam mogao brzinu da podignem, tada je ustanovljeno da je pin od ventila bio kriv, zamenom istog sam dobio brzinu, tako sam se i ovaj put fokusirao na ventil.

Rasavim pušku i krenem lagano, gledajući pin ustanovim da je sve ok, medjutim kada sam izvadio valve seat krenem da ga merim, pošto je radjen na strugu, ustanovim da je njegova dužina 4.13mm umesto 4.00. Takodje sam ubedjen da mi isti nije legao najbolje na mesto kada sam istog postavljao.

Sinoć postavim novi valve seat koji je dužine 3.97mm, prilikom postavljanja lepo se čulo kada je legao u svoje ležište. Odem da testiram brzinu procuri O ring na spoju cilnidra i bloka. Odustao sam od merenja brzine, da se malo slegne, kako ono kažu kad neće onda neće, ne treba ga siliti...

p.s. Ja se nadam da je problem bio u valve seatu, ako neko od vas ima drugo mišljenje ja bi voleo da ga ode podelite, generalno svaka ideja je dobrodošla.

Attachments

• 1615811058958.jpg
    1615811058958.jpg
    248.9 KB · Views: 1,262
  • 1615811058953.jpg
    1615811058953.jpg
    248.1 KB · Views: 1,262
  • 1615811058948.jpg
    1615811058948.jpg
    250.1 KB · Views: 1,262
Ja iskreno sumnjam da je to problem, mala je tu razlika, mizerna, ako je unutrasnja rupa ista ne vidim sto bi duzina lezista ista znacajno nosila brzine...

SMD ok, ja smatram da ide manje pin u nazad kada ga čekić udari, samim time manje propusta vazduha ka cevi.

Iskreno, ne znam koliko duboko pin ide nazad kada ga čekić udari, cenim da je pritisak iza derlina (od pina) visok tj. regulisani pritisak u plenumu, e sada koliko čekić pomeri ventil nazad i koliko je vreme otvorenog ventila to nam je nepoznato. Ne vidim drugu razliku izmedju dve puške koje su identične sem ove koje sam našao.

U svakom slučaju sutra ću da proverim brzine pa će mo videti dali ima kakve promene.

Users who are viewing this thread

Back