Poštovanje kolege,
ponovo želim sa vama da podelim uočene propuste kod moje puške tokom rada, ako neko nekada bude se igrao kao šta se ja sada igram, pa da ima sve na umu šta se može destiti.
Ovih dana sam testirao brzinu na wildcatu, a to sam i dosada malo pisao, medjutim popjavio se čovek (Denis) koji je kupio isto wc od kolege Milana (nekada je bio moj wc)i isti mi se javo i kroz priču mi reče da puca slagove 280ms. Kod Denisa nije proširen blok na 6.0 i brass inlet na 60, ostalo je sve isto sem linera koji je 600mm. Da budem iskren u jednu ruku sam zeznuo čoveka rekavši mu da mu hroni ne meri brzinu tačno, zašto, pa ja doguram do 125bara sa brzinom 260ms i dalje ne mogu, sa povećanjem pritiska pada mi brzina i bilo mi je nelogično da njegov teg i čekić drugačije deluju od moga.
Čovek kupi drugi hroni, izmeri brzinu na oba i dade mi do znanja da je u pravu. Tada sam se ja zapitao šta ne valja kod moje puške. Krenem redom, prvo odradim veći i teži teg, tokom testiranja sa pritiskom od 150 bara došao sam do brzine od 270ms. Pogledam i vidim da ni to nije rešenje. Denis mi reče da na 145 bara ima 290ms.
Tokom mog dosadašnjeg iskustva imao sam problem sa cometom gde isto nisam mogao brzinu da podignem, tada je ustanovljeno da je pin od ventila bio kriv, zamenom istog sam dobio brzinu, tako sam se i ovaj put fokusirao na ventil.
Rasavim pušku i krenem lagano, gledajući pin ustanovim da je sve ok, medjutim kada sam izvadio valve seat krenem da ga merim, pošto je radjen na strugu, ustanovim da je njegova dužina 4.13mm umesto 4.00. Takodje sam ubedjen da mi isti nije legao najbolje na mesto kada sam istog postavljao.
Sinoć postavim novi valve seat koji je dužine 3.97mm, prilikom postavljanja lepo se čulo kada je legao u svoje ležište. Odem da testiram brzinu procuri O ring na spoju cilnidra i bloka. Odustao sam od merenja brzine, da se malo slegne, kako ono kažu kad neće onda neće, ne treba ga siliti...
p.s. Ja se nadam da je problem bio u valve seatu, ako neko od vas ima drugo mišljenje ja bi voleo da ga ode podelite, generalno svaka ideja je dobrodošla.