HW 35

Ja posedujem i Anschutz 335 magnum i Weihrauch HW35e. Po meni obe su sam vrh vazdušnih pušaka sa oprugom za ono za šta su namenjene sa svojoj snagom. Moj savet je da ne raspravljati koja je bolja a koja lošija, već treba uživati u njima kao ja što uživam.
Sportski pozdrav!

Attachments

• 20220815_121015.jpg
    20220815_121015.jpg
    468.3 KB · Views: 1,293
Prelepe su, nema šta. Ja volim taj klasični oblik, plus prelepo drvo.

I sa jeftinijim dijabolama mogu da se postignu solidni rezultati. Weihrauch HW35e sa optikom Hawke Airmax 3-9X40 sa bench stola sa prednjim osloncem, Sport S Hunting Expansion dijabole, daljina 75 metara.

Attachments

• 20220828_104912.jpg
    20220828_104912.jpg
    932.2 KB · Views: 1,162
Po meni, ovo je odlično za 75 m i D kategoriju.
Kakve su grupe sa drugim dijabolama?

SrpcheTheGreat said:
E svaka ti cast kad vidis sa 9x na 75m ove mete...

Na 75 metara na 9x uvećanju cela ova meta staje u vidno polje optike. Da je veće uvećanje i grupe bi sigurno bile bolje. Osećaj je kao pucanje sa mehaničkim nišanima na 25 metara.

zare said:
Po meni, ovo je odlično za 75 m i D kategoriju.
Kakve su grupe sa drugim dijabolama?

Puška je C kategorije, 250m/s, 16 džula. Trenutno nemam drugih dijabola da ih isprobam na ovoj daljini.

MilošDamljanović said:
I sa jeftinijim dijabolama mogu da se postignu solidni rezultati. Weihrauch HW35e sa optikom Hawke Airmax 3-9X40 sa bench stola sa prednjim osloncem, Sport S Hunting Expansion dijabole, daljina 75 metara.

O D L I Č N O !!! 👍

Daj sad da vidimo na 75m i Anschutz 335 magnum. :D

Milose ovo je sjajno. Sa vecim uvecanjem i kvalitetnijom dijabolom, grupa bi bila jos bolja.
Majstorski, svaka cast!

Ja znam da neki sa većim uvećanjem I skupljim spravama retko prave ovakve grupe na toj razdaljini. Stvarno od mene respekt Miloše.

Lane said:
Milose ovo je sjajno. Sa vecim uvecanjem i kvalitetnijom dijabolom, grupa bi bila jos bolja.
Majstorski, svaka cast!

Hvala. Namontirao sam bench sto za daljinu do 80 metara, i ovih dana ću da probam da nabavim JSB ili H&N dijabole pa ćemo da vidimo kakve će biti grupe sa njima.

goxy said:
Ja znam da neki sa većim uvećanjem I skupljim spravama retko prave ovakve grupe na toj razdaljini. Stvarno od mene respekt Miloše.

Hvala @goxy. Bilo je tu dosta i shotgun grupa sa dobrim posipom :D, ali sam ubo i par lepih grupica. Ovu sam pušku apsolvirao na 25 metara, pa se sada igram sa njom i na većim daljinama.

Danas probao moj Weihrauch HW35e i na 100 metara sa bench stola. Najbolje grupe pravi sa našim Sport S Hunting Expansion dijabolama. JSB (od kojih je jedna promašila celu metu) i H&N su iz starih zaliha od pre skoro dve godine, tako da se njihova nepreciznost ne može opravdati lošijim kvalitetom od starijih serija. Jednostavno, moj HW35e voli Sport S dijabole, što mora se priznati, na ovu skupoću i nestašicu kvalitetnijih dijabola i nije loše. 😉 Optika Hawke Airmax 3-9X40.

Attachments

• 20220911_105435.jpg
    20220911_105435.jpg
    1,023.1 KB · Views: 967
Koliko je ova puška koštala kod nas dok je bilo u prodaji? Mislim na model u D kategoriji.

Ovo uopste nije lose za takvu ogromnu daljinu. Za moj pojam odlicno. Ne znam napamet sve te specifikacije. U koju grupu spada HW35e kolika joj je snaga ?

Izvini , nisam procitao za snagu, a vec si bio napisao u temi da je 16J. Svaka cast za grupe ! Da li je puska sa 16J kao tvoja bila skuplja od iste puske D kategorije ? Tj da li sama oznaka HW35e podrazumeva 16J snage ili se pravi i u D kategoriji ? Da li postoje jos neke konstruktivne razlike izmedju obicne HW35 i HW35e u kategoriji od 16J ? Mislim prevashodno na gvozdeni deo puske.
Nisam iscitao celu temu ovde "Weihrauch springerice", ali cu gledati da to ovih dana uradim. Nisam bas detaljno upoznat sa celim njihovim asortimanom, tj sa puskama od 16+J, koje su razlike izmedju jeftinijih i skupljih modela, sem spoljnog izgleda, tj kundaka.

slavia634 said:
Da li postoje jos neke konstruktivne razlike izmedju obicne HW35 i HW35e u kategoriji od 16J

Konstruktivne razlike nema. Kod modela HW35e je kundak od oraha i ima pređice za remnik. Klasična HW35 mislimcda ima bukov kundak. HW35e se radi samo u C kategoriji (to sam pročitao na nekoliko stranih sajtova). E sada mehaničme razlike ima između modela od 7.5J i 16J. Normalno, opruga kod 16J je od deblje žice, vođica opruge, tj trn je većeg prečnika. Klip je iste dužine i prečnika kod obe kategorije.

Users who are viewing this thread

Back