Izbor puske nizeg cenevnog ranga-saveti

Imao sam mogućnost nekih tridesetak dijabola jutros da ispalim, onako sam i skoncentrisan. Optika za nju postoji, ali nije montirana jer ne znam da upucam.
Mehaničkim nišanom sam zadovoljan. I dalje je bilo vetra, ali na nekih 7 metara u zatvorenom tačno gde sam gađao je išla. Moram nabaviti neke mete da bih znao preciznije da kažem.
Na otvorenom, je i dalje sve oscilatorno zbog vetra ali sam zadovoljan i to vrlo. Ono što jesam primetio, i što me je iznenadilo, je pad koji ima nakon neke distance. Očekivao sam ravniju trajektoriju. Ovako, na nekih 60 metara (možda više, sve mere su odokativne) moram da računam gravitaciju. Jbt još ću morati i Koriolisov efekat da uzimam u obzir kad budem gađao na kraj bašte 😂 Stvarno nisam znao da ima takav pad.
Druga stvar, ali ovo je bilo koje nerazmišljanje i neiskustvo. Gađao sam punu flašu vode, nekih 15 metara ovaj put. I dijabola je probila oba zida i prošla kroz vodu, ali pod uglom. I to velikim uglom, mislim da je negde ispod 150 stepeni. Sledeći put ide sa par konzervi gaziranog 🙈 A i flašu ima da okačim na drvo.

Users who are viewing this thread

Back