Izbor puske nizeg cenevnog ranga-saveti

Imao sam mogućnost nekih tridesetak dijabola jutros da ispalim, onako sam i skoncentrisan. Optika za nju postoji, ali nije montirana jer ne znam da upucam.
Mehaničkim nišanom sam zadovoljan. I dalje je bilo vetra, ali na nekih 7 metara u zatvorenom tačno gde sam gađao je išla. Moram nabaviti neke mete da bih znao preciznije da kažem.
Na otvorenom, je i dalje sve oscilatorno zbog vetra ali sam zadovoljan i to vrlo. Ono što jesam primetio, i što me je iznenadilo, je pad koji ima nakon neke distance. Očekivao sam ravniju trajektoriju. Ovako, na nekih 60 metara (možda više, sve mere su odokativne) moram da računam gravitaciju. Jbt još ću morati i Koriolisov efekat da uzimam u obzir kad budem gađao na kraj bašte 😂 Stvarno nisam znao da ima takav pad.
Druga stvar, ali ovo je bilo koje nerazmišljanje i neiskustvo. Gađao sam punu flašu vode, nekih 15 metara ovaj put. I dijabola je probila oba zida i prošla kroz vodu, ali pod uglom. I to velikim uglom, mislim da je negde ispod 150 stepeni. Sledeći put ide sa par konzervi gaziranog 🙈 A i flašu ima da okačim na drvo.

Evo posle nekih petstotinak dijabola za dva tri meseca koliko imam vazdušnu utisci.
Za moje potrebe idealna.
U početku sam baš mašio, nije bila dobro upucana, komšija je nešto čačkao, sad je bolja, nišanim malo desno i malo više gore i pogađam :) voleo bih da imam vremena da je odnesem da se upuca i da mi neko upuca sa optikom jer sam je dobio uz pušku i samo skuplja prašinu za sad.
Snage što se tiče stvarno sam mislio da je jača. Ali to je moje neiskustvo. No za čudo posta mi zanimljivije da pogodim nego koliko probušim...
U svakom slučaju mete još nisam gađao. Flašu od litar na nekih 50 metara pogađam bez mašenja kad naslonom pušku, i 9/10 puta iz stojećeg stava. Malo mi je daleko zbog očiju da povećam razdaljinu na ono što sam mislio, ali ako namontiram optiku ikad to će biti zanimljivo.
Orah na drvetu (to mi je postalo vrlo zanimljivo) pogađam na 25-30 metara, ali mi treba oslonac i par dijabola. To me baš nervira i zaista će biti najveći razlog zašto je nosim na upucavanje.
Na desetak metara mi se čini baš precizna, ali dok ne dobijem metu ne znam tačno koliko.
Jedino što se možda malo teže nateže nego druge koje sam probao ali to je navodno zbog jačine.

Juče sam dobio rešenje o prijavi. Vala baš se odužilo...

Users who are viewing this thread

Back