Izbor puske nizeg cenevnog ranga-saveti

Ima ovde mnogo stručnijih kolega, ali da se i ja priključim i podržim prethodne preporuke - Slavia ili Perun svakako.

Imao sam Perun 734, odlicna puska. Kao sto su kolege rekle Perun/Slavia, za tu cenu, nema greske. Zabava zagarantovana.

Imam Slaviu 631 Lux u .177 kalibru i orah finišu i mogu reći da je to jedna zaista zaista sjajna puška.
Verno služi već četvrtu deceniju, kvalitetna, precizna i mogu slobodno reći da je postala deo porodične baštine i zato ne bih je nikada i ni za kakve pare prodao, jer pored materijalne ima i visoku emotivnu vrednost.
E' sad, pošto se na žalost Slavia više ne proizvodi, onda svakako Perun 731/734 i tu se stoprocentno slažem se s kolegama, ali obavezno u .177 kalibru, mada i tu ima jedan mali problem, nisam siguran da ih uopšte više ima u prodaji, a iako ih ima to su verovatno poslednji zaostali primerci...
A ako Perun 731/734 kolega ne uspe naći, onda se zna šta mu je druga opcija... :cool: :D

Glock17 said:
A ako Perun 731/734 kolega ne uspe naći, onda se zna šta mu je druga opcija... :cool: :D

Pretpostavljam da bi ti rekao "HW"... :lol: :lol:
A Mane Anschutz... Koji li ce preovladati...
Ajd da ubacimo jos jednu promenljivu, FWB. :D
Doduse, ni jedna ne spada u nizi cenovni rang, ali to je ionako rastegljiva kategorija.
Mali off, izvinjavam se.

Proka said:
Glock17 said:

Pretpostavljam da bi ti rekao "HW"...
Doduse, ni jedna ne spada u nizi cenovni rang, ali to je ionako rastegljiva kategorija.
Mali off, izvinjavam se.
Ma sve je to dobro

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

Proka said:
Glock17 said:

Pretpostavljam da bi ti rekao "HW"... :lol: :lol:
Mali off, izvinjavam se.

Tako je bata@Proko...Taman htedoh napisati da to daleko prebacuje budžet od 30.000rsd, pa čak i taj polovni Anschutz335... :cool: :D

A nije mu losa opcija ni Hatsan neki sa gasnim klipom i barem 450m/s, busi sve, ako pogodis... :lol:

@SMD:
Hahaha..."ako pogodiš..." 👏 :lol: :lol: :lol:

A zaboravili smo: I kao šlag na tortu neizostavna i "medijski zanemarena" Cometa-Samsung Galaxy 220 sa ugrađenim gasnim klipom od 220 kila natege... 💪 :cool: :D

:lol: :lol: :lol: Hvala svima na savetima. Ne znam sta je bolje dal ono "dosta je o tome vec pisano na forumu"" ili ovo . Svakako dobra zabava. Jesu li i vas ovako j***li kad ste nesto pitali ili je to fora rezervisana za clanove ispod 100 postova i 30 fotografija :lol: za nas omladince da se malo celicimo. Salu na stranu i po stranim forumima sam video da sa perunom 731 nema greske ali nemade niko da mi kaze da li da uzmem 734 i kakvi su benefiti kalibra .22 na ovim brzinama ako ih uopste ima.

:D ,Nisam ga isprobao ali kolko sam citao perun 734 u 5,5 kalibru se nije proslavio

Nemoj u 5.5. Nista neces dobiti. Ako uzmes 734 u 4.5mm imaces sasvim dovoljno snage za plinkanje, jeftinije su dijabole. Kao sto kaze kolega @glale, ni ja ga nisam probao ali sam cuo od ljudi da je razocarenje.

734 je nesto malo jaca verzija, sad, nisam siguran ali negdje 12-14J, sto je rekao bih malo premalo za 5.5 jer bi parabola bila stvarno velika.
Nije da je to neki problem, ali 4.5 je vjerujem bolji izbor, plus su jeftinije dijabole za plinkanje.

Hvala na savetima. Konačna odluka je doneta Peru 731. Na sajtu Magnuma iz Jagodine nudi se jedna. Zvali rezervisali i dogovorili se da nam donesu danas u KG da ne bijemo bzvz do Jagodine kad oni već dolaze. U 9:00 mi u radnju međutim..... međutim puške nema. Zašto kako kaže prodata pre 2 dana koleginica nas pogrešno obavestila ali biće sledeće nedelje očekuju novu turu. Sumnjivo mi to. Pozovemo tropico u Zemun da vidimo ima li kod njih pa da skoknemo do Zemuna, pre pola sata nam Jagodina bila daleko ali sad nije ni Subotica preko svets. Kaže jedan dečak nema mi smo pre dva meseca prodali poslednju a ZVS više ne proizvodi 731 i 734 pa reko dobro šta proizvodi kaže izgleda ništa...ali ako ćete nešto drugo evo imamo mi samsung galaxy 220 i tu se veza prekinula. Sumnjam da sam ja nešto pritisno u tom trenutku. Čovek potono ko titanik. Šta nam je alternativa , nije više samo puška u pitanju dajte da spasavamo čoveka. Znači potraga za springericom drvo čelik se nastavlja ima li još šta nalik Perunu. Tradicionalna konstrukcija drvo čelik na feder sa podesivim nisanima i obaracem.

Bata@Joco od Diane a da je "wood&steel" samo premium modeli a oni su 60-70 hiljada dinara, a ako misliš na jeftinije modele skoro svi imaju fiber plastične nišane... ;)

Users who are viewing this thread

Back