Krenuh priču sa jednim komšijom, sa drugim, reč po reč, i eto par ispucanih dijalola sa nekom Dianom bez optike, ne znam kojom, i sa Galaxy 220 sa nekom navodno opasnom optikom, Bušel ili tako nešto. Obe 4.5.
Pa, ono što je činjenica, metu sam i pogađao i mašio. Išlo je i ovako i onako. I jedna u drugu i šetaj na sve strane. I nikakvu razliku nisam primetio. I ukapiram jednu stvar, kad ne znaš da voziš, gasi ti se i Mečka i Jugo. Da ja vidim razliku trebaće mnogo vremena, a do tad, bolje da uživam, pa da li ću neku slabiju i da gađam na tavanu, ili nešto još veće na PCP, ili će ovo skupljati prašinu, vreme će pokazati...
I odem i uzmem Gamo Big Cat sa oprugom, 5.5, kao neka zlatna sredina, i još je bila mnogo jeftinija. Ispalio sam dvadesetak dijabola, i bilo mi je zabavno. Na +četrdesetak metara dvolitra je pala iz prve bez optike, i pored prilično jakog vetra. Što je za mene uspeh, dodatno uzevši u obzir koliko sam ćorav. Khm lucky shot khm.
Posle sam gađao manju metu na nekih desetak metara, i zadovoljan sam. Koristio sam neke budžet dijabole, uzeo sam neke kvalitetnije tupog vrha, kako mi reče prodavac za gađanje u metu. Nudi mi i neke šiljatog vrha kao idealne za plinkovanje, ali 2500 za kutiju dijabola je previše. Sledećeg vikenda se nadam malo više slobodnog vremena pa se nadam i malo više pucanja.
Svakako hvala svima na savetima!
Imam jedno dodatno pitanje.
Zašto blog nije zaživeo? Ima samo par, vrlo interesantnih tekstova.