Evo dok čekamo odgovore, još malo zdravorazumske analize, pošto drugu nemam na raspolaganju. Pretvorio sam Bojan.Ks tabele za odredjene distance i uglove u meni razumljivu tabelu, koju bi mogao da zalepim na pušku i da počnem po šišarkama da pletem. Ali samo pod uslovom da je sve ovo tačno protumačeno..Dakle, dragi moji, tabela..

Objašnjenje: vrednosti su izražene u delovima jednog celog mila. Na primer, ako je u Bojan.Ks tabeli za ugao od 10 stepeni na 10 metara vrednost POI -4mm, a znamo po gore napisanoj formuli da je na 10m vrednost mila na mildot končanici 10mm, tada je tačka pogadjanja 4mm ispod stvarnog centra mete (odstupanje ima predznak „-„). U tom slučaju, 4mm je oko pola mila na mojoj končanici (ceo mil je 10mm na 10m) i zato sam ga u tabelu uneo kao 0,5 (pola celog). Kada je vrednost mila 2/3, upišem ga kao 0,75. Ako je vrednost 1 ceo i ½, upišem ga kao 1.5. Dakle, to je ključ brojeva u tabeli. Predznak „–„ ili „+“ odnosi se na pad ili prebačaj u milimetrima prema POI, a to znači da za predznak -, podižem končanicu za tu vrednost iz tabele, a ako je predznak „+“, onda spuštam končanicu za tu vrednost iz tabele. Tako ispada da pri distanci od 25metara, pod uglom od 30 stepeni, treba da spustim oko 1,3 mildota (1 i 1/3 celog) na mojoj končanici tačku gadjanja (pošto je predznak ovoj korekciji +, koji je prepisan iz Bojan.Ks tabele , gde stoji da je vrednost +32mm (na toj daljini vrednost mila je 25mm), što bi trebalo da je vrednost prebačaja.
U tabeli su "x" vrednosti odnose na centar mete kao pri horizontalnom gadnjanju, dakle gadja se u centar mete, (bar tako ispada o celom ovom modelu računanja).
Ove vrednosti mila odnose se na FFP končanice, na SFP se ovo primenjuje pri uvećanju od 10x, bar je to standard, za druga uvećanja, mora da se dodatno preračunava.
Naravno ovo sve pada u vodu ako pogrešno tumačim ove milimetre pada prema POI u Bojan.Ks tabelama i ove predznake, odnosno ako sve pogrešno tumačim. I ako nam Bojan ne objasni, neću nikada saznati

...i umreću u neznanju...