Ne bih da budem onaj koji ruši sneška drugoj deci ali ako je kod tebe slična situacija sa brzinama kao na ovom videu, na 6:05 je tabela, onda je teško gađati na nekim ozbiljnijim daljinama koje želiš, 100-150 ili više metara jer nema deset u nizu a da je brzina u 10m/s osim eventualno od oko 165 do 145 Bar. I taj spred od 10m/s je veoma upitan na tim daljinama.
Video:https://www.youtube.com/watch?v=HhNQQpTd8jo
Gledajući video koji si postavio gde je puška rasklopljena vidi se da su dve boce spojene bakarnom cevčicom, na prvom bloku je i fill port i ventil (ono burence koje ulazi u blok) što znači da ugradnja regulatora nije moguća bez ozbiljnih zahvata. Ispred koje god boce da uvrneš regulator, ista se mora kroz njega puniti i kroz njega prazniti a to neće da može, nažalost. Regulator je jednosmernog protoka. Takav spred brzina rezultira čekićem podešenim na maksimum da bi mogao otvoriti ventil na pritisku od 250 Bar ili koliko se već pune boce na pušci. Padom pritiska kako se puca, udar čekića postaje prejak a brzina konstantno pada. Delimičan lek za to može biti u popuštanju opruge čekića, to je veliki vijak, na tvom videu se vidi u 0:44, dole pozadi na bloku sa širokim usekom za odvijač i igranje sa podešavanjem TP porta, to je ono što je Turčin pokazao na 1:20 na tvom videu. Ne da ga bušiš već da ga podešavaš i empirijski probaš da nađeš na nekom pritisku neko zaravnjenje krive u brzinama.
Iskreno, da sam na tvom mestu i da hoću da imam regulisanu pušku sa 1L zapreminom boce uzeo bih linijski regulator, onaj što ide između velike, ronilačke boce i fill porta. Crevo od metra iz Hansa Flexa jer su njihova atestirana na 600 ili 700 Bar radnog pritiska i udri. Podesio bih reg na oko 150 Bara, zaključujem na osnovu podataka iz videa i čekić podesio da ide oko 270-275 m/s sa King heavy za početak. Kada dođu slagovi ide drugo štelovanje pa testovi itd...
Da se ogradim donekle, sve ovo sam zaključio gledajući ova dva videa tako da možda grešim, možda je Bigmax X drugačije konstrukcije.