Modifikacije i Prilagodjavanja

Skorpio deluje mi da si ti pravio i samu šinu ili možda grešim? Pošto nisam viđao ovoliko dugačke i od čelika. Možeš i na pp da objasniš, kako god želiš.

Послато са POCO F2 Pro помоћу Тапатока

Mogu i ovde korak po korak .
Pravio sam i sinu .
Za izradu sine ako je 22 mm onda je potreban flah 5 x 25 mm x duzina po zelji ( ima u svakoj gvozdjari ) , kada je flah doveden u meru duzine potrebno ga je dovesti u zeljenu sirinu, ja to radim tako sto paralelnim obelezivacem ( moze i sublerom ) ocrtam liniju ( 22 mm u je bilo u ovom slucaju ) flah stegnem u druga 2 flaha do linije pa sve stegnem u stegu , brusim sa ugaonom brusilicom i lamelastom plocom P40 , nekon dobijenih mera duzine i sirine na slican nacin napravim bocne uglove samo to radim na stubnoj brusilici , tako sto sam napravio sablon za uglove a sablon sa sinom klizi po nosacu ( malo prepravljenom) koji ima svaka stubna ( stona) brusilica , kada su gotovi bocni uglovi markerom ocrtam poprecne utore i lagano ih ukopam reznom plocom od 3 mm a zavrsim fi turpijom od 4 mm , nakon toga probusim 3 rupe fi 7 mm na pocetak sredinu i kraj , u te rupe se pukne zavar mig mag oko 220 ampera .
Kada se sina centrira na samu pusku ja radim ovako , najpre se puska fixira u stegu tako da stoji u libelu i po duzini i po sirini , nakon toga treba 1 jaci konac koji se zakaci za prednji nisan i prolazi kroz utor zadnjeg a na samoj sini ima centralna linija , kada se konac i linija poklope treba staviti dve libele ( ja imam magnetne )na sinu i proveriti ravnost i pravost , kada se sve poklopilo pozeljno je blago stegnuti manjim stolarskim stegama i opaliti heft u sredinu , kada se mesto zavarivanja ohladi ponovo treba sve proveriti pa drugi heft pa provera pa treci , nakon toga poliranje i bruniranje .

Što se mene tiče jasno kao dan. Detaljno i precizno objašnjeno, svaka čast. Pretpostavljao sam kako su išli koraci, samo nisam bio siguran da li si brusnom pločom pravio poprečne "pragove" na šini ili možda glodalicom.

Послато са POCO F2 Pro помоћу Тапатока

Reznom plocom ali onom od 3 mm debljine a zutim markerom sam oznacio a okruglom turpijom fi 4 mm zavrsio

Napravio sam i ugradio tih sina gomilu pa mi je vec opusteno izraditi i ugraditi , mada misljenja sam da to moze bilo ko da uradi sa poznavanjem osnova masinstva i malo alata ...

... a u ruke Mandusica Vuka, bice svaka puska ubojita....
😊
Sta vise reci za kolegu skorpia, zlatne ruke, svaka cast 👍

Evo i jedne moje modifikacije na fabričkom-novom pištolju Swiss Arms Mod Fire 4.5mm. U pitanju je zamena cevi dužine 163mm na novu i bolju 6-kanalnu olučenu cev dužine 355mm, čelik 1040, isti kalibar, uvijanje 1/16 inch. Uz malo težu demontažu, ovaj zahvat je podrazumevao i preciznu akciju metalobrusača za upuštanje 2 poprečna žleba za čivije što fiksiraju cev, i upuštanje prstena na početku cevi za dihtung. Uz cev modifikovani su i transportni port sa 3.28mm na 3.45mm i povećan hod pistona za 4mm. Da, i prednaprezanje fabričke-dobre opruge za oko 8mm.

Swiss Arms Mod Fire 720mm 1.jpg
Ovako izgleda fabrička verzija pištolja.

Swiss Arms Mod Fire 720mm 2.jpg
Fabrička verzija sa kundakom i nastavkom za prelamanje pištolja.

DSC_0003.jpg
Ovako izgleda modifikovana verzija.

DSC_0004.jpg
Mod sa kundakom.

DSC_0005.jpg
Mod sa kondakom i nastavkom(opciono, sada nije potreban).

DSC_0009.jpg
Demontirana cev vs nova cev.

DSC_0010.jpg
U međuvremenu napravljeno i koferče :)

Kolega kako se ponasa pistolj sa duzom cevi jel se poboljsala preciznost? Posto sam imao prilike da probam ovaj pistolj nisam bas bio zadovoljan preciznoscu.

Hvala skorpio.
@night shadow Nisam ga još isprobao sa optikom, ali sa njegovim nišanom na 8m sa Gamo Pro Match(ravna, 0.49g) imao sam grupu 2-3cm. Ogromna je razlika pre i sada. Bolja ravnoteža, veća brzina, ne treba da se koristi nastavak za prelamanje itd.
Brzine su sada:
0.49g 145m/s, fabrički 120m/s
0.45g 165m/s, fabrički 140m/s
0.23g 275m/s :)
Samo mi se ne sviđa okidač kod njega jer ima dugačko okidanje i ne može da se prepravlja.
Pravim neki projekat za noćno gađanje za 4x optiku, čekam neke delove, pa ako to bude kvalitetno objaviću sve detalje. Biće to povoljno pre svega, kompaktno takođe ali otom-potom.
Pozdrav.

Evo moj prilagodjeni arsenalcic

Attachments

• IMG_20210620_155222_resize_73.jpg
    IMG_20210620_155222_resize_73.jpg
    950.7 KB · Views: 1,952
  • IMG_20210620_155206_resize_75.jpg
    IMG_20210620_155206_resize_75.jpg
    1,000.7 KB · Views: 1,952
:D Rođo,ovo je izložba ili provetravanje arsenala?
Kako ide ono:"Za nekoga sve za svakog ponešto"...Sjajno

Hvala kolege , malo sam pucao sa svakom pucom pa reko ajd da ih slikam na gomili , verujem da ce uskoro da se pridruzi jos jedna 😎

Users who are viewing this thread

Back