Perun 734

Imao prilike juce da probam 734 super puska, nego me interesuje da li je nekom modifikacijom moguce ublaziti onaj iritantan zvuk opruge.

Hrkljus said:
Imao prilike juce da probam 734 super puska, nego me interesuje da li je nekom modifikacijom moguce ublaziti onaj iritantan zvuk opruge.
Kolega jel ste mozda kupili Perun od Stefana ili ste uzeli u Mp-u? Pozdrav

Weihrauch HW97KT
Weihrauch HW50S
Weihrauch HW45
Cometa Fenix 400
Telly Madjarica
Daisy Model 25
Cometa Indian Black
Umarex Beretta 92FS

Hrkljus said:
Колега glale је то успешно одрадио на Славији 631. Стављао је нешто око опруге, неке фолије од рендген филмова или можда чак алуминијумски лим од лименке. Погледај овде:

Code:
https://airguns-srbija.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=1117&p=27636#p27603

:D @Badmintonboy
Nadam se da ti ovako odgovara,mnogo je lepši zvuk,uvek možeš da izbaciš rendgen film

Danas gadjano iz stojeceg stava na 10m standardno... JSB Exact najbolje lezi mom Perunu..

Attachments

• EA964457-D7C8-4219-9B09-C3A25CCEA7C5.jpeg
    EA964457-D7C8-4219-9B09-C3A25CCEA7C5.jpeg
    43.9 KB · Views: 2,454
  • 163E9053-D08F-4944-8F5E-9948ABD91EEF.jpeg
    163E9053-D08F-4944-8F5E-9948ABD91EEF.jpeg
    31.7 KB · Views: 2,454
  • 2C70581D-FF49-4155-973D-CC5BC8CF0E7B.jpeg
    2C70581D-FF49-4155-973D-CC5BC8CF0E7B.jpeg
    23.3 KB · Views: 2,454
Bravo! Odlicna grupa! Samo, uzmi HN Sport ili JSB Simply, sa ovom puskom na 10m stav treba koristiti ravne dijabole. ;)

Hvala momci, moze to jos malkice da se suzi, samo treba svakodnevna vezba... Preselio sam firmu, u staroj sam imao prostor za gadjanje svaki dan, i sada mi to fali.. Sacekao sam nedelju da nema nikoga u sluzbenoj zgradi, napravio stalak i metu i udri :D
Druzenje i gadjanje moze uvek, oruzje je spremno, a imam i nesto da te ispitam u vezi hw...

U zadnje vreme retko pucam sa Perunom. Kada ga uzmem, prvo šta uradim, kao sa svakom springericom, dotegnem sve spolja vidljive šrafove.

Bio sam ubeđen da se fabrički okidač ne može podešavati i da je teško napraviti modifikaciju kojom bi se dobilo pristojno okidanje.

Slučajno sam pogledao uputstvo za Slaviju 634:

Trigger Pull Adjustment
The trigger pull is adjustable in 3 - 10 N range. For safety reasons the trigger pull has been adjusted at the factory close to the
maximum setting. Adjustments can be carried out with the screw located at the front part of the trigger guard (Fig. 7). By unscrewing the
adjusting screw the trigger pull weight is reduced. One full turn changes the trigger pull weight approximately 0,5 N.
Be more careful when handling the air rifle with the trigger pull weight reduced!

Znači, ja sam sve vreme dotezao šraf za podešavanje sile okidanja.

Odvrnuo sam ga 10 krugova i stvarno je okiranje lakše (po gornjoj računici 500g), ali i dalje nema izraženo drugo koleno. Našao sam na netu neke modifikacije, tražim "žrtvu" da mi to uradi.

Attachments

• 20210606_093710_resized.jpg
    20210606_093710_resized.jpg
    166.9 KB · Views: 2,116
zuxbg said:
Odvrnuo sam ga 10 krugova i stvarno je okiranje lakše (po gornjoj računici 500g), ali i dalje nema izraženo drugo koleno. Našao sam na netu neke modifikacije, tražim "žrtvu" da mi to uradi.

Slavia 631/634, odnosno Perun 731/734 imaju jednostepeni okidač.

Imaju jako cudan okidac. Ona lisnata opruga imitira "prvi stepen" ali ne bas nesto uspesno, po meni. Iz licnog iskustva, jako je tesko dobiti konstantan i 100% predvidiv okidac na toj pusci, koja je inace odlicna. Dosta takmicara je vadilo tu lisnatu oprugu, onda se dobije okidanje bez praznog hoda (u stvari ima mozda 1mm praznog hoda) i prilicno konstantne sile i tacke okidanja ali i dalje nekako cudnog osecaja.

Cuvajte navoje u celiku pre svega, a potom i srafove(koji se mogu lako zameniti) tako da nemojte stalno da dozvoljavate da oni popustaju, pa ih dotezete itd. Prave se mikronski luftovi, samo kanite bukvalno kap plavog lepka za srafove najjeftiniji koji nadjete i nista nece mrdnuti. Posle ko zna koliko hiljada dijabola, kada dodje vreme za servis, tada lepo odsrafite. Jako je bitno da imate odgovarajuci srafciger i velicinu, da ne bi odmah sjebali glavu srafa i njegove ivice. Kada je sraf zalepljen, ponekad nije lako odsrafiti onako iz zgloba, kada drzite obicno srafciger u ruci. I tada mozete da napravite pogresan ugao i da okrnjite glavu srafa i njegove ivice. Zato je jako bitno da odmah ubacite drugi srafciger u rupu od prvog i napravite odmah pravu polugu i sve sto je bilo zalepljeno plavim lepkom, odvrce se bez problema. Kao na ovoj slici:

https://ibb.co/10JJBz5

Pozdrav...

Da li neko zna gde bi se mogao kupiti originalni dihtung klipa i originalna opruga za Perun 734.
Snajper i MP Tropic nemaju.
Hvala

iggypop said:
Da li neko zna gde bi se mogao kupiti originalni dihtung klipa i originalna opruga za Perun 734.
Snajper i MP Tropic nemaju.
Hvala

Pre jedno godinu dana đon za Slaviu sam poručivao iz Jagodine (www.magnumserbia.rs). Da li sad imaju, ne znam. Zovi i proveri.

Probaj malo da procackas po netu. Bilo je oglasa jedno vreme, cini mi se na "halooglasi". E sad, kvalitet toga je vrlo upitan, kao i da li ce uopste pasovati na Peruna.

Users who are viewing this thread

Back