Sve se slazem sa tobom goksi, mene je iskreno mrzelo da pisem dugacak post i objasnim na sta konkretno mislim.
Kada sam spomenuo barut, mislio sam na vrhunske kalibre tipa 22-250, 6.5 cred i dalekometna gadjanja. Sa MK, kao i sa vrhunskim pcp puskama i slagovima preciznost, kao i energija projektila drasticno opada posle 150-200m. Necemo da se lazemo. O tome da je potrebna dobra ffp koncanica zbog lose trajektorije i velikog luka, kao i vrhunska i skupa optika tek necu da pricam. E sad dolazimo do sustine. Do 150-200m je vrhunska pcp puska sa slagovima neretko i preciznija od mk. Na recimo 20-25m Cometa 220 od smesnih 15-16k dinara pravi za 2 milimetra losiju grupu nego Blaser mk od nekoliko hiljada evra! Neretko sa dobrim i sortiranim dijabolama napravi i identicnu grupu!! To vazi i za 50m, neretko vrhunska pcp puska pravi bolju grupu od mk.
Ako mene pitate iskreno, ja bih isao na vrhunsku pcp pusku i pricu sa slagovima do 150-200m. Preko toga samo ozbiljni i vrhunski kalibri, naveo sam ih gore. Mislim da se vecina malo zasitila pcp sveta i hoce da proba nesto novo, u ovom slucaju mk. A ne zato sto je to sada nesto ultimativno bolje... Ali dobro i to je sve normalno i u ljudskoj prirodi. Samo napred.