Prelaz na MK

Obuka resena. Cekam sada potvrde pa u nabavku idemo. 50kom iz Brno-2, 30 iz PAP i 50kom iz Berette i iz Ruskog nekog streljackog, mislim da je Mashkov ili Mishkov, ne secam se. Sve lepo al sto se osramotih kod pistoljaaa, strasno. Ipak, bilo je i 10-ki.
U pitanju je doobuka jer vec imam obuku za neolucenu cev. Imao sam nastavu, delovi oruzja, bezbednost, malo iz balistike, onda instruktor malo propita ako vidi da znas, to je to. U sustini, mislim da taj deo moze da polozi bilo ko, veoma je lako. Naravno, na bezbednost je dat ogroman akcenat.

Stize i 05. Mart, bice jeftinog oruzija.

Drivee said:
Obuka resena. Cekam sada potvrde pa u nabavku idemo. 50kom iz Brno-2, 30 iz PAP i 50kom iz Berette i iz Ruskog nekog streljackog, mislim da je Mashkov ili Mishkov, ne secam se. Sve lepo al sto se osramotih kod pistoljaaa, strasno. Ipak, bilo je i 10-ki.
U pitanju je doobuka jer vec imam obuku za neolucenu cev. Imao sam nastavu, delovi oruzja, bezbednost, malo iz balistike, onda instruktor malo propita ako vidi da znas, to je to. U sustini, mislim da taj deo moze da polozi bilo ko, veoma je lako. Naravno, na bezbednost je dat ogroman akcenat.

Stize i 05. Mart, bice jeftinog oruzija.

Da nije taj streljacki pistolj Margolin mozda?

Jeste, to je taj, sad vidim slike.. Kaze instruktor da je taj isao na olimpijade, u neko starije vreme odlican pistolj.

Jeste, i sto je najinteresantnije konstruisao ga je čovek koji je bio slep!!! Na DUM DUM kanalu je radjena recenzija za njega.

https://www.youtube.com/watch?v=HRRF4ZAPWkQ&t=348s

Nazalost, radi se na kompletnom razoruzavanju naseg stanovnista i zato je sve teze doci do zeljenog ljubimca. Direktiva je iz EU 99% sam siguran. Ono sto ja preporucujem jeste Diana 34 classic u dobro poznatom kalibru, pa odraditi lepo sve kako treba i kako Bog zapoveda :D

Ja se potpuno slazem sa EU. Svi koji imaju utoke i razna oruzija svima oduzeti. A nama sportistima dati da se bavimo sportom i uzivamo. Lovcima takodje, ljudi vole lov i to je vrsta sporta. Sport EU nije zabranio te se nadam... ali videcemo. Danas bih trebao da se uclanim u sportsko drustvo i da se malo puca...
Malo baljezgam sa nadom da je to tacno sto sam napisao :D

Sto se tice puske, sasvim sam siguran da ce to biti Brno2. Veoma dobra puska za realne pare.

Drivee said:
Ja se potpuno slazem sa EU. Svi koji imaju utoke i razna oruzija svima oduzeti. A nama sportistima dati da se bavimo sportom i uzivamo. Lovcima takodje, ljudi vole lov i to je vrsta sporta.

Uhh, baš nekorektno... a zašto ne bi onima koji samo vole da imaju oružje (i ne koriste ga) isto ostavili a oduzeli ga samo ovima što pucaju (sportistima i lovcima)??
Oružje treba da ima svako ko želi (a da pritom ispunjava uslove i da nije od onih što će ga zloupotrebiti). Oružje je i automobil i struja i viljuška i nož i čekić... Više ljudi povrede automobilima godišnje nego oružjem...

nekorektno, ali znam da ne moze nekom da svane dok nekom ne smrkne... Njima je smrklo izgleda... Ja iskreno bih voleo da imamo zakon kao u USA ali.. znamo da to nije moguce, da nam tata to nikada nece dati jer ga baba kontrolise.

Elem.. dobio sam potvrdu od sprotskog drustva.. danas ili sutra predajem zahtev za nabavku.

Pa najverovatnije ce to da poostravaju koliko mogu u daljoj buducnosti... pa ko prezivi pricace.

Drivee said:
Ja iskreno bih voleo da imamo zakon kao u USA ali..

I ja.. njihov zakon je stvarno odličan. Međutim pre nego počnemo da kukamo, valjalo bi to realno i objektivno pogledati. Ameri imaju najliberalniji a kod kineza je najgore. Mi nemamo najbolji zakon ali smo sigurno u gornjem delu liste (iznad proseka). Zato manje kukanja više radovanja i trudite se da svi zajedno pozitivno utičemo na neke još lepše izmene u zakonu.

E malo da dopunim. Posle polaganja, salje se dva zahteva u Beograd, Visi sud, posebno odeljenje za oraganizovani kriminal i drugi na istu adresu u tuzilastvo. Uplatnice od 160 dinara i zahtev, posalje se preporuceno i posle 10-13 dana stignu potvrde da se ne vodi protiv mene nikakav postupak. Treci zahtev je za potvrdu da nisam osudjivan, ja sam radio online na euprava, a moze i u osnovnom sudu da se to trazi.
Sledeca stavka je lekarski. Pre lekarskog koji je 4200 dianra u Signalu, treba otici kod izbranog lekara, po potvrdu da sam sam sposoban za drzanje i nosenje oruzija. Zove se obrazac 1. Sa tim na lekarski. Idem na lekarski u utorak.

Sto se tice karabina, potrebna je lovna karta, ona se nabavlja u savezu.

Uradjen lekarski u Signalu. Kosta 4200 dinara. 5 soba da se obidje. Pre toga je obavezan Obrazac 1 koji vam ispunjava odabrani lekar i to kosta naravno 500 dianra. Isti dan sam isao po potvrdu da nisam osudjivan, preuzma se u pisarnici u SUP-u salter broj 1.
Jos lovna karta.

Users who are viewing this thread

Back