Prelaz na MK

Koliki su troškovi za dobijanje(ako se posreći)/ registraciju MK oružja? Dodatni trošak je i sigurnosni ormarić za pušku, koji je obavezan po zakonu, cena je oko 100e.

Lane said:
Koju pusku si kupio? Koje daljine pucas i iz kog stava?

Uzeo sam sako quad i koristio sam je 2 godine odlicna puska, izgleda da joj eley semiauto najvise lezi, grupa na 100m oko 10mm. Eley je 42gr prosecna brzija je 318ms (10 metaka sam ispucao i variraju oko 8-9ms gore dole). Najdalje sam gadjao na 160m glinene golubove Sako ih je obarao bez ikakvih problema
Sad je u planu CZ 457MTR 16.5 inc cev videcemo kako se pokazuje kratka cev na papiru

stojadin said:
Koliki su troškovi za dobijanje(ako se posreći)/ registraciju MK oružja? Dodatni trošak je i sigurnosni ormarić za pušku, koji je obavezan po zakonu, cena je oko 100e.

Nema sta da ti se posreci, ako si cist mislim da nebi trebao da imas nekih problema za dobijanje nabavne.
Sto se tice troskova imas ovako

Da se uclanis u klub oko 5000 (poskupelo je)

Polaganje za malokalibarsku pusku oko 7000 je bilo, sad ne znam koliko je, verovatno su i to digli)

Lekarski 4200 (to je bilo 2019 )

Takse 6000

Sud 200din
Ormaric u sustini mozes koji oces, ja sam uzeo neki iz mp tropika oko 200e je bio tada

Michael said:
Lane said:

Uzeo sam sako quad i koristio sam je 2 godine odlicna puska, izgleda da joj eley semiauto najvise lezi, grupa na 100m oko 10mm. Eley je 42gr prosecna brzija je 318ms (10 metaka sam ispucao i variraju oko 8-9ms gore dole). Najdalje sam gadjao na 160m glinene golubove Sako ih je obarao bez ikakvih problema
Sad je u planu CZ 457MTR 16.5 inc cev videcemo kako se pokazuje kratka cev na papiru
Hvala za info, i ja planiram nesto iz CZ kuhinje.
Ovo sto si naveo za nabavnu sve stoji, samo sto od ove godine traze i ucesce na nekom od zvanicnih MK takmicenja, ranije je bilo dovoljno da si clan kluba…

Nakupi se, takse 6000+članstvo u streljani 5000+7000 obuka+4500 lekarski pregled +6000 registracija kupljene puške+12000 ormarić=40500 dinara, ako je to sve, nije malo. Ali zadovoljstvo nema cenu 😉

Lane said:
Michael said:
Lane said:

Hvala za info, i ja planiram nesto iz CZ kuhinje.
Ovo sto si naveo za nabavnu sve stoji, samo sto od ove godine traze i ucesce na nekom od zvanicnih MK takmicenja, ranije je bilo dovoljno da si clan kluba…
E to sam i ja cudo da traze (sk target mi je rekao) medjutim pitao sam kod mene u supu vezano za to oni nemaju pojma o tome. Kazu mi da je to tek u planu da se usvoji ali jos nije odluceno, navodno ima mnogo clanova koji poseduju mk za sportsko streljastvo a kad dodje vreme za takmicenje nema nikoga..

stojadin said:
Nakupi se, takse 6000+članstvo u streljani 5000+7000 obuka+4500 lekarski pregled +6000 registracija kupljene puške+12000 ormarić=40500 dinara, ako je to sve, nije malo. Ali zadovoljstvo nema cenu 😉

Nije malo nikako plus sto si pod pritiskom dal ces dobiti ili ne, ako ne dobijes nabavnu bacio si pare. Mada ima odlicnoh pusaka i za male pare, recimo stari brno 2 sa 16 zljebova ima da se uzme za 100e u sasvim korektnom stanju, nego ja to gledam na drugaciji nacin. Ako vec toliko cekam tu nabavnu onda ocu da uzmem neku mk koja ce me odusevljavati kako izgledom tako i grupom na papiru, posto nije jednostavno kao i Vazdusno da ako mi se ne svidi prodam i uzmem drugu

Ja imam brno 2.Mogu samo da kažem da je po mnogima to najbolja serijska puška.Na mnogim takmičenjima MK long range ona mora biti u prva 3 mesta.Uvek.I pored mnogo skupljih i novijih pušaka.Optiku još uvek nisam stavio a i ne treba mi.Srašno precizna i kvlitetna puška.

Послато са SM-A405FN помоћу Тапатока

Što se grupe na papiru tiče,Brno2 nema šanse da razočara.Kažem dugo je imam optiku još nisam stavio.I bez nje grupe su savršene.Ako pogodiš dobru municiju koja joj leži...Ma nema šanse da ostneš nezadovoljan.

Послато са SM-A405FN помоћу Тапатока

Izgleda da je drugacije kod vas i kod mene, ja sam sve normalno predao i jos sam je pitao ona kaze ne treba

Users who are viewing this thread

Back